Dobrý den,
za týden mi má být vyplaceno 30 000 kč ze zrušeného stavebního pojištění a tak začínám plánovat co s penězi. Jelikož jsem student na střední škole, tak musím myslet na to, že budu potřebovat peníze na vysokou, takže čím níže cenově klesneme, tím lépe.
Potřebuji kompletní PC, kromě OS - mám win 7 64 bit a myši. Takže skříň, monitor, reproduktory, klávesnice (snad jsem nic nezapoměl), ať to mám z krku vše.
PC bych potřeboval na hraní her náročných na CPU - nejnovější hry mě nějak nelákají, protože herní čas se pohybuje okolo 4 hodin... ale jedná se mi spíše o hru Spring, kdy procesor vypočítává pohyb i 2000 jednotek a..no... v současné době mi v té chvíli padá FPS na 1-2 (taky že mám Acer Aspire 5520). Údajně dokáže Spring využít i 6 jader...
Dále ho potřebuji k sledování full HD anime v blue-ray kvalitě, takže tady si to možná vyžádá i lepší grafiku...
Monitor bych chtěl širokoúhlý (to každopádně), ale nechám si poradit jestli LED, jakou úhlopříčku atd. (přemýšlel jsem 22-23 palců)
Hraji hry, které vyžadují víceklávesové komba, takže bych potřeboval klávesnici, která mi vezme více než 3 klávesy.. (chápu...hraji na NTB...)
Ty bedny se hodí, spíše jsou nutné... ale pokud nebudou nějaké levné a kvalitní, tak mám KOSSy Porta PRO a vystačím si takhle...
Přemýšlel jsem nad tím, že bych koupil PC, které by teď bylo slušné a mohl bych ho časem vylepšovat - dokoupit hexacore CPU, SSD, silnější grafiku.
Jenom ať se dostaneme co nejníže...
Nevím jestli jsem teď celý příspěvek dostal do stavu - vařit z vody, nebo se v tom dá vyznat a něco vymyslet, ale pro určitost - hraji, sleduji a existuji na Acer Aspire 5520 s již druhým HDD, jelikož předchozí odešel (2x), a to se fakt nedá...
Dále bych se chtěl zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s nákupem PC ze zahraničí... Protože když jsem se tak bavil s hráči z Asie, Kanady a Australie... tak to je nebe a dudy co se týče cena/výkon...
PC okolo 15 tisíc - komplet
Re: PC okolo 15 tisíc - komplet
link je dole.
Naposledy upravil(a) HAFcool dne 10 led 2011 13:38, celkem upraveno 2 x.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Necháme to na ráno, ale
1) máš tam 2 case a 2 mechaniky
2) pokud chce v budoucnu upgradovat bude to chtít lepší desku
3) dal bych tam 5770 a minimálně Athlona X4
dále už je rozpočet asi vyčerpán pokud ne přečerpán, nyní to počítat nebudu. A 18,5" monitor není nic moc
1) máš tam 2 case a 2 mechaniky
2) pokud chce v budoucnu upgradovat bude to chtít lepší desku
3) dal bych tam 5770 a minimálně Athlona X4
dále už je rozpočet asi vyčerpán pokud ne přečerpán, nyní to počítat nebudu. A 18,5" monitor není nic moc

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Pokusil jsem se vyhovět samotarrk, ale už mi nezbylo místo na repráky, myš, klávesnici.
Musím se ještě co učit. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2N010Q4C01

Musím se ještě co učit. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2N010Q4C01
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myš má, pokud jsem to správně pochopil. Upravil jsem to o: vybavenější desku, lepší case, přední ventilátor a jinou mechaniku. Zbytek zůstal stejný až na nevýkonný chladič, který jsem vyhodil. Box doporučuji nahradit minimálně AC Freezer Extreme, nebo Hyper 212+ a nebo Gelidem.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 9I010Y3701
Klávesnice a reproduktory se mi taky nevešly a byly by na úkor sestavy. Navíc klávesnici si musí vybrat sám (má požadavky, kterým nerozumím a repra, ty kvalitní by byly dost drahé. Tak jako tak doporučuji tyto dvě věci koupit později a nebo přidat. Doporučuji nechat složit za 890,- kč.
Klávesnice a reproduktory se mi taky nevešly a byly by na úkor sestavy. Navíc klávesnici si musí vybrat sám (má požadavky, kterým nerozumím a repra, ty kvalitní by byly dost drahé. Tak jako tak doporučuji tyto dvě věci koupit později a nebo přidat. Doporučuji nechat složit za 890,- kč.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
[url]Navíc klávesnici si musí vybrat sám (má požadavky, kterým nerozumím[/url]
Mě je úplně jasný co schání. Každá klávesnice umí tři klávesy - ctlr+alt+něco. Ale pokud ale zmáčnete třeba A C a U, tak klávesnice nejspíš jen pípne a nic se nestane. Tohle zvládají lepší herní klávesnice. O pár jsem kdysi čet, ale jelikož nejsem hardcore hráč, tak jsem si vystačil s běžnou multimediální a pustil jsem ty názvy z hlavy. Jen matně tuším, že byla od Microsoftu či Logitechu.
Mě je úplně jasný co schání. Každá klávesnice umí tři klávesy - ctlr+alt+něco. Ale pokud ale zmáčnete třeba A C a U, tak klávesnice nejspíš jen pípne a nic se nestane. Tohle zvládají lepší herní klávesnice. O pár jsem kdysi čet, ale jelikož nejsem hardcore hráč, tak jsem si vystačil s běžnou multimediální a pustil jsem ty názvy z hlavy. Jen matně tuším, že byla od Microsoftu či Logitechu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já má obyč multimediální klávesnici KME a neduhy o kterých píšeš nemá. Mačkám i pět kláves a nic nepípá.
Jde o to, že ty lepší klávesnice dokážou rozpoznat více zmáčknutých kláves najednou. Já když si na mé klávesnici za 3 kila zmáčknut 10 kláves naráz, tak mi taky nic nepípá. Rozpoznat ty "funkce" ale nedokáže...
ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
samotarrk píše:Myš má, pokud jsem to správně pochopil. Upravil jsem to o: vybavenější desku, lepší case, přední ventilátor a jinou mechaniku. Zbytek zůstal stejný až na nevýkonný chladič, který jsem vyhodil. Box doporučuji nahradit minimálně AC Freezer Extreme, nebo Hyper 212+ a nebo Gelidem.
Omlouvám se, že jsem delší dobu nenapsal, už jsem zpátky - sestava se mi dost líbí, klávesnici si tedy koupím sám později, protože vážně to vypadá na to, že mi bude vyhovovat nějaká herní od 3 tisíc a to bych se teď zruinoval, bedny pořeším taky později. Jestli to dobře chápu tak chladič dodávaný s tím Athlonem mám nahradit tímhle? http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
a ještě dotaz - když si ho nechám složit u alfacompu, je tam rozdíl jenom ten, že to nebudu skládat já, nebo mi dají záruku na celé PC a ne jenom na komponenty? Popřípadě pokud si ho nechám složit a sám pak vyměním chladič, nebo nějaký komponent, nezruším záruku?
Díky moc za váš čas, podle testů utáhne grafika 3 LCD monitory, takže si myslím, že mi vydrží hoodně dlouho :)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, BOX nahradíš tou 212+.
KDyž si to necháš postavit, tak máš jistotu, že všechny komponenty budou funkční (něco může být z výroby vadné a ty to zjistíš při skládání, oni to hned vymění) a celý počítač ti zahoří. Plombu tam nedávají, takže můžeš klidně měnit měnit součásti dle libosti - záruka je oiřád na jednotlivé komponenty
KDyž si to necháš postavit, tak máš jistotu, že všechny komponenty budou funkční (něco může být z výroby vadné a ty to zjistíš při skládání, oni to hned vymění) a celý počítač ti zahoří. Plombu tam nedávají, takže můžeš klidně měnit měnit součásti dle libosti - záruka je oiřád na jednotlivé komponenty
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
OK díky moc :) takže objednám a později tam dokoupím SSD, 5.1 bedny, lepší klávesnici, další monitor, silnější grafiku, lepší procesor (ok už jsem tak o 1-2 roky dál
)

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 3851
-
od Kadel33
Zobrazit poslední příspěvek