Zdravím,
Mám problém a to ten, že nemohu přeinstalovat OS Windows Vista.
Přečetl jsem několik návodů, ale nikdy se mi to nepodařilo.
Problém je v tom, že do mechaniky vložím cd s OS (orig.), ale PC dlouho nabíhá a nakonec mi naskočí úplně normálně.
Přitom v BIOSu mám nastavený jako primar floppy a second cd-rom. Zkoušel jsem to i přehodit, ale výledek byl stejný.
Všiml jsem si, že má dvd-romka vydává takové divné zvuky jakmile do ní vložim dvd/cd (nějaká dvdčka mi prostě nenačte, až třeba na 10tý pokus). Chtěl jsem ji vyměnit, ale narazil jsem na to, že napájecí kabely a ten druhý široky kabel (nevzpomenu si na název) jsou tam přidělány nějakou bílou hmotou (nejsem si jist co to je).
Neměl by někdo nějaký nápad?
Díky
Přeinstalování Visty
Re: Přeinstalování Visty
Zkus vyměnit mechaniku ... podle mě to dělá ona, pokud máš správně nastavený Boot !!
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
-
- Pohlaví:
V Biosu musí být nastaven First Boot - CDROM
Ta mechanika je možná vadná, tu hmotu z toho jistě odloupneš a mechaniku vyměníš.
Ta mechanika je možná vadná, tu hmotu z toho jistě odloupneš a mechaniku vyměníš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Mechaniku otestuj. Vypal si např. boot CD s programem Memtest. Pak z něj zkus bootovat a pokud ani to nepůjde, tak je vadná mechanika. JInak může být poškozené medium (rovněž zkus v jiné mechanice).
Tu hmotu můžeš sloupnout nebo opatrně seříznout - je to lepidlo z tavné pistole.
Tu hmotu můžeš sloupnout nebo opatrně seříznout - je to lepidlo z tavné pistole.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak jsem vyměnil dvd-romku a funguje, ale bohužel nastavil jsem cd-rom jako první z čeho by se mělo bootovat, ale nic se nestane stále mi naběhne Vista.
Koukl jsem se tedy co je na disku a je tam setup atd. a dá se instalace spustit pomocí *.exe. Využil bych to, ale potřebuji naformátovat disk co je v PC nyní.
Lze to nějak?
Díky
Koukl jsem se tedy co je na disku a je tam setup atd. a dá se instalace spustit pomocí *.exe. Využil bych to, ale potřebuji naformátovat disk co je v PC nyní.
Lze to nějak?
Díky
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No a po nastavení bootováni jsi to v biosu i uložil ? Tlačítko F10.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Uložil, ale pomocí "Save & quit" nebo jak to tam přesněji bylo.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”