Začátek tvorby WWW stránek
Začátek tvorby WWW stránek
Zdravím. I když se v IT světě pohybuji už delší dobu a mám již "pár" zkušeností, s tvorbou webu na jakési úrovni jsem ještě nezačal. Tím bych se chtěl zeptat zkušenějších borců, kteří tvoří web, jak byste mi doporučili začít. Jaké programy jsou pro spíše začátečníka vhodné? Nebo stačí editory různých poskytovatelů webu? - websnadno atd...
Re: Začátek tvorby WWW stránek
Já měl dobré zkušenosti s "BlueVoda WebsiteBuilder" je to málo známý freeware který mi jako jeden z mála WYSIWYG editorů. Ale už se webu nevěnuji protože proto nemám umělecký cítění :-) já když dělám něco barevně tak je to hnusně modrý, hnusně červený, hnusně zelený nebo tak :-)
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
OK mrknu na to :). Jinak pište další typy, jak preferujete Vy tvorbu webu.
Pokud nebudeš platit doménu a dělat něco na velké úrovni a nejsi náročný tak bych ti mohl doporučit Webs (dříve Freewebs.com), ale je dobré se aspoň máličko orientovat v angličtině protože to není česky.
Ale dá se tam udělat zajímavý web. 

- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ne, tohle ani neinstaluj. Pokud chceš být dobrej, uč se hned základy a tyhle grafický programy, který vyplivnou pro mě "nefunkční" kód jsou úplně na prd! To si zapamatuj. Pokud chceš ale udělat jenom nějakej rychloweb, s tím, že se touto problematikou dál zabývat nebudeš, tak si to nainstaluj.
O začátcích webu je jenom na tomto fóru nespočetně topiců. Internet evidentně máš takže -> hledej, čti, hledej, čti, hledej, čti a pak to zkoušej (třeba stylem pokus - omyl). Pokud ti něco určitého nepůjde, tak se s problémem ozvi a vyřešíme ho zde.
[HR]
Začni stylovacími jazyky - HTML, CSS
Vše piš ručně v pspadu
držím palce
O začátcích webu je jenom na tomto fóru nespočetně topiců. Internet evidentně máš takže -> hledej, čti, hledej, čti, hledej, čti a pak to zkoušej (třeba stylem pokus - omyl). Pokud ti něco určitého nepůjde, tak se s problémem ozvi a vyřešíme ho zde.
[HR]
Začni stylovacími jazyky - HTML, CSS
Vše piš ručně v pspadu
držím palce
Jestliže se nechceš moc učit, nainstaluj si nějaký redakční systém (WordPress, Drupal, Joomla! atd.) a nauč se s tím pracovat.
Jestliže ale nejsi vysloveně líný a chceš se něco naučit, tak:
Také doporučuji k četbě své zdejší Rady začínajícím tvůrcům.
Jestliže ale nejsi vysloveně líný a chceš se něco naučit, tak:
- Naučit se několik nezbytných HTML tagů a porozumět sémantice. Zkoušet si převádět do HTML například uložené seminárky a pod. s tím, že každý úsek textu by měl mít nějakýá sémantický význam. V této fázi zcela ignorovat, jak výsledek vypadá. Nijak se nesnažit ovlivňovat vzhled (písma, barvy, odsazení…), protože HTML má pouze popisovat strukturu. Na vzhled je vhodné používat výhradně CSS.
- Po zvládnutí této poměrně jednoduché, ale zásadní látky začít s výukou CSS. Někomu víc vyhovuje teorie, pak bych doporučil sice starší, ale vynikající knihu Petra Staníčka CSS Kaskádové styly – Kompletní průvodce. Ten, komu vyhovuje víc praxe, doporučuji od kolektivu autorů (Petr Staníček, Miroslav Leštický, Jan Bien, Jaroslav Polakovič) knihu CSS – hotová řešení, případně CSS návody na Interval.cz u vědomí toho, že čím složitější úkol v CSS, tím více řešení, ale že z deseti teoreticky správných řešení je správné a funkční teprve až dvanácté
(je ale pravda, že současná situace ve světě prohlížečů co do kompatibility je rájem pro někoho, kdo zažil jako nejrozšířenější prohlížeč IE 5.x, případně IE6 s přežívajícími pětkami).
- Zároveň s CSS je možné učit se základům PHP
- Javascript považuji až za „třešinku na dortu“
Také doporučuji k četbě své zdejší Rady začínajícím tvůrcům.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Taky si myslím, že je lepší tvorbu webu "pochopit". Na něco mrknu a s problémama se případně obrátím. Jen mě zajímá jestli s HTML a CSS dokážu, nebo jestli se dá udělat, taková grafika jako přes různé programy? Nebo je nějaký ještě jiný způsob programování WWW? než html a css?
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Led 2011 20:07) ---
Děkuji za všechny příspěvky. Děkuji Mylošovi, určitě se v tom chci orientovat více, tudíž zvolím variantu od html (základy mám), přes CSS až k php. Budu googlit a snad něco vytvořím :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Led 2011 20:07) ---
Děkuji za všechny příspěvky. Děkuji Mylošovi, určitě se v tom chci orientovat více, tudíž zvolím variantu od html (základy mám), přes CSS až k php. Budu googlit a snad něco vytvořím :)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Další možnost je Java nebo flash. Ale to je, si myslím spíš pro pokročilé...
Mrkni sem:
http://www.jakpsatweb.cz/html/
Já na své "výtvory" používám 1st Page 2000 viz: http://eldiablo.webz.cz/ ale jsem stále začátečník...
Mrkni sem:
http://www.jakpsatweb.cz/html/
Já na své "výtvory" používám 1st Page 2000 viz: http://eldiablo.webz.cz/ ale jsem stále začátečník...

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
davez: Chceš-li dělat grafiku, tak to je na samostatné studium. Stejně jako Copywriting. Co se týká tvorby webu, nechceš-li dělat flashové stránky (pomocí flashe se dají udělat jak úžasné weby, tak i strašidelné nepoužitelnosti. Jako začítečníka tě před touto cestou musím varovat), nadlouho si vystačíš s HTML/CSS a nějakým základem PHP.
Máš-li základy HTML, vřele doporučuji si ještě něco přečíst o té sémantice.
El Diablo: Javou myslíš opravdu Javu, nebo Javascript? Protože Javascript má s Javou společné leda čtyři písmenka v názvu, totiž „java“, jinak téměř nic (podobnou syntaxi vycházející z Céčka).
Máš-li základy HTML, vřele doporučuji si ještě něco přečíst o té sémantice.
El Diablo: Javou myslíš opravdu Javu, nebo Javascript? Protože Javascript má s Javou společné leda čtyři písmenka v názvu, totiž „java“, jinak téměř nic (podobnou syntaxi vycházející z Céčka).
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Javascript, ta podobnost mě zmátla, myslel sem že to z toho vychází.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
El Diablo: Nikoli, nevychází:
http://cs.wikipedia.org/wiki/JavascriptJavascript (…) Nyní se zpravidla používá jako interpretovaný programovací jazyk pro WWW stránky, často vkládaný přímo do HTML kódu stránky. Jsou jím obvykle ovládány různé interaktivní prvky GUI (tlačítka, textová políčka) nebo tvořeny animace a efekty obrázků.
Jeho syntaxe patří do rodiny jazyků C/C++/Java. Slovo Java je však součástí jeho názvu pouze z marketingových důvodů a s programovacím jazykem Java jej vedle názvu spojuje jen podobná syntaxe. JavaScript byl v červenci 1997 standardizován asociací ECMA (Europen Computer Manufacturers Association) a v srpnu 1998 ISO (International Organization for Standardization). Standardizovaná verze JavaScriptu je pojmenována jako ECMAScript a z ní byly odvozeny i další implementace, jako je například ActionScript.
JavaScript byl původně obchodní název implementace společnosti Netscape, kde byl vyvíjen nejprve pod názvem Mocha, později LiveScript, ohlášen byl společně se společností Sun Microsystems v prosinci 1995 jako doplněk k jazykům HTML a Java. Pro verzi firmy Microsoft je použit název JScript. JScript je podporován platformou .NET.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Java_(prog ... 3%AD_jazyk)Java je objektově orientovaný programovací jazyk, který vyvinula firma Sun Microsystems a představila 23. května 1995.
Java je jedním z nejpoužívanějších programovacích jazyků na světě. Díky své přenositelnosti je používán pro programy, které mají pracovat na různých systémech počínaje čipovými kartami (platforma JavaCard), přes mobilní telefony a různá zabudovaná zařízení (platforma Java ME), aplikace pro desktopové počítače (platforma Java SE) až po rozsáhlé distribuované systémy pracující na řadě spolupracujících počítačů rozprostřené po celém světě (platforma Java EE). Tyto technologie se jako celek nazývají platforma Java. Dne 8. května 2007 Sun uvolnil zdrojové kódy Javy (cca 2,5 miliónů řádků kódu) a Java bude dále vyvíjena jako open source.
- Mýliti se je Myloš.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No vidíš člověk se furt učí, o Javu sem se nezajímal, setkal sem se jen s Javaskripty, měl sem zato že jde o produkty Javy...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2488
-
od PARKR