nefungující digitalizátor videozáznamu od Tchiba Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlita
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nefungující digitalizátor videozáznamu od Tchiba  Vyřešeno

Příspěvekod karlita » 18 led 2011 23:40

Koupila jsem si ten digitalizátor od tchiba, instalace probehla uspesne, ale digitalizovat se nedari :-).
Pri "Nastaveni zarizeni" se objevi moznost na zalozce vybrat Standard pro video (doporucuji PAL-B) a mel by se tam objevit zjisteny signal a zjistene linky ... ale neobjevuji. Pri klepmuti n a"zaznam" se pak objevi hlaseni, ze Capture mudul nema zadny signal. Pritom si myslim, ze mam zapojeno vse, jak bylo v popisu. Diky za radu, jen prosim o lidske jednani, pocitacum moc nerozumim a jsem tu poprve. KArlita

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: nefungující digitalizátor videozáznamu od Tchiba

Příspěvekod Romaine » 19 led 2011 10:15

Vítej na PC-HELP!

Postupovala jsi pi instalaci podle návodu? Tuším napřed instalace driverů z CD, pak software z CD a teprve pak zapojit zařízení, čímž se dokončí instalace?

A z čeho chceš přehrávat? Kamera, video, ..
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 19 led 2011 10:22

Měl jsem jeden scaner, jenž pokud se zapojil do PC, tak ho Winy nějak nadetekovaly a pak už nebraly na potaz správný ovladač. A zbavit se defaultního ovladač, co tam Winy nacpaly byl docela problém. Proto je nejlepší vždy nainstalovat ovladače první a pak připojit periférii. Pokud je to jinak, tak tě ovladač při instalaci vyzve, aby si periférii zapojila.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 19 led 2011 14:07, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

karlita
nováček
Stav:

Příspěvekod karlita » 19 led 2011 12:33

Ja udelala vse podle navodu, napred drivery, pak ten zbytek, az do toho napojeni videa vse fungovalo, jen mi to proste nenachazi ten video signal :-(

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 19 led 2011 14:02

Podle mě máš jen špatně přepnutý vstup nebo výstup.
Používáš originální redukci scart/cinch co byla přiložena, pokud používáš na zdroji videa scart? Na fotu jsem viděl, že ta redukce, co se strká do výstupu odkud bereš signál má nápis OUTPUT.

Osobně bych zkusil si zkontrolovat, zda z videa (nebo z čeho to pouštíš) opravdu z toho výstupu leze signál. Pak bych v programu k tomu dititizéru zkusil najít, zda tam nejde přepínat composite a s-video. Dle kabelů, co k tomu máš, tak by si měla nastavit vstup na compozite.

Edit: Předpokládám, že se bavím o tomhle.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

karlita
nováček
Stav:

Příspěvekod karlita » 19 led 2011 16:16

Diky, funguje to, dela jsem to presne podle navodu, kdybych se byvala byla zamyslela ... no, clovek predpoklada, ze navod bude vytisten spravne, tam u toho scart prevadece, ci jak se to jmenuje meli vyslovne uvedeno, ze m u s i byt prepnut na In. No, a ejhle, po Tve odpovedi mi doslo, ze je treba to zkusit opacne ... a to jsem to jeste delala podle nemeckeho navodu, rikala jsem si, ze v prekladech se delaj chyby, ze to bude jistejsi, kdovi, z jake reci to je puvodne.
No nic, zasmala jsem se, a doufam, ze to bude jediny problem, dostala jsem na obrazovku i zvuk i obraz, ale protoze se mi za chvili probudi prcek, ktereho vsechny kabely nemistne pritahuji, pustim se do prvniho filmu az vecer. Jeste jednou diky moc, kdyby neco, dam zase vedet.
Diky

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”