odstranění systému z bootovací obrazovky

...

Moderátor: Mods_senior

aldik
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

odstranění systému z bootovací obrazovky

Příspěvekod aldik » 20 led 2011 01:00

mám na počítači WinXp a WinVista, chvíli sem opět měl (na zkoušku) i OS Jolicloud (linux) www.jolicloud.com a ted i přes formát disku s jolicloudem mi pořad zavazí jolicloud v té nabídce kde se mě komp ptá který systém chci spustit, poradí někdo jak se toho jolicloudu zbavit? google nepomohl, v soubotu boot.ini to není, a podle textu v souboru boot.ini se pro Vistu používá bcdedit.exe, ale ten se mi (nevím proč) nespustí (ani v režimu správce) :evil:

2) jak odstranit celou obrazovku s výběrem systému? kdysi sem se ptal jeslti nejde odstranit z disku jen XPčka bez následku pro Visty a to prý ne, tak aspon bych chtěl odstranit tu výběrovou obrazovku, stejně na XPčka lezu tak jednou za rok :lol:

dííky za rady...

--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Led 20, 2011 12:10 pm) ---

to nikdo neví odpověď? :-( :-/

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: odstranění systému z bootovací obrazovky

Příspěvekod Žbeky » 20 led 2011 15:37

Ve Vistě to oddělej přes msconfig v tabu Spuštění OS
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

aldik
Level 3
Level 3
Stav:

Re: odstranění systému z bootovací obrazovky

Příspěvekod aldik » 20 led 2011 15:55

už sem to (asi) vyřešil přes externí program .. http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/easybcd/
a rovnou jsem tam zaškrl i přeskočení boot menu, tak snad to bude šlapat..

nicméně stále by mě zajímalo jestli fakt není možné odstranit XPčka z disku bez negativního vlivu na Vistu (když byli XPčka instalovány první, teda musely být první) .. třeba nějak upravit který disk je hlavní nebo přenést důležité soubory na disk s Vistou...)

--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Led 20, 2011 8:05 pm) ---

hmm, tak nic.. i přes provedenou změnu tím externím programem, to nezabralo :/ furt se mi tam cpe ten pitomý jolicloud :/

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”