Jak napsat vlastní knihu ? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak napsat vlastní knihu ?

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 17:47

Zdravím, chtěl bych napsal knihu. Ano, začal jsem asi poněuď z vysoka a tak se to budu snažit přiblížit. :lol:
Přemýšlím o tom, respektive rozhodl jsem se, že bych napsal knihu. Už dlouho je to můj sen, něco napsal a pak to dát někomu přečíst a třeba na tom i něco vydělat. Tak nejdřív z materialistického hlediska:
Dá se na tom něco vydělat?
Stojí nějaké peníze dát to vydavatelovi, aby knihu vydal a prodával? (co z toho budu mít)
...prostě jak to chodí potom, co kniha bude napsaná.

No a teď z idealistického hlediska. :lol: Taky příjmu všechny vaše názory a rady, protože potřebuju se něčeho chytnout.
O čem by měla kniha být ? (nějčastější a nejjednodužší náměty ke psaní)
Jak by měla být kniha dlouhá a co by měla a neměla obsahovat ?
atd. :lookround:

Každý kdo má inspiraci a nahodí nějaké téma, či myšlenku a pod. budu moc rád ! :blush:

Předem Vám moc děkuji za všechny rady a odpověďi. :bigups:

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Re: Jak napsat vlastní knihu ?

Příspěvekod CZechBoY » 20 led 2011 17:57

chceš psát knihu a nevíš o čem? to je celkem velká chyba :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 17:59

Tak samozřejmě, že nějaké nápady už jsem měl. Ale rád se nechám poradit a třeba si něčeho chytnu, rád bych slyšel vlastní názor. O čem by si kdo chtěl přečíst apod.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 20 led 2011 17:59

tak já bych určitě psal o něčem o čem něco vim a né že budu psát o tom jak funguje jaderná elektrárna i přesto, že nevim co je jadernej komín :D
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 18:13

:lol: jasně no :lol: přemýšlel jsem nad fotbalem, hraju jo závodně od školky. A asi bych to napsal jako "pohádku" o nějakém fotbalovém týmu, a něco zajímavého, tam by se mi mohli zkušenosti hodit.

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 20 led 2011 18:14

Tím jaderným komínem myslíš komín chladicí věže, kterej s reaktorem má společny leda trubky na teplou vodu ?:D

JInak co se týče vydávání,... první knihy asi budeš muset dotovat, a když budeš dobrej, tak ti nabídnou sami smlouvu ... nebo aspoň tak si myslím že to chodí :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 20 led 2011 18:23

Vydělat prodáváním knih? Tak to by si musel být hodně, ale hodně dobrej písař! :-)
Věř mi, není to dobrej bussines

hipiry
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod hipiry » 20 led 2011 18:32

Taky tak trochu píšu a ptal jsem se pár vydavateství, jak se věci maj. Budeš mít veliký štěstí, když ti to vůbec někdo vydá. Peníze z toho spíš mít nebudeš a pokud si budeš produkovat náklad sám, tak záleží v jakém nákladu to chceš vydat, ale připrav si tisíce- spíš desetitisíce. A jak na to? Pokud jsi neměl buď opravdu silný nebo dlouho trvající impuls inspirace, tak zkus začít povídkama. Můžeš rozvinout jeden nápad, namísto toho, abys splétal složitou síť mnoha nápadů. Uvědom si třeba, že hrdina na konci knihy ví a bere v potaz to, co dělal na začátku. Je to fakt hodně složitá a hlavně na čas náročná věc.
Doporučuju tahat s sebou všude bloček a propisku a poznamenávat si nápady, myšlenky, klidně i neurčité pocity. Navíc povídka se dá napsat jedním dechem, což je jednodušší na soustředění a celkově "míň práce a víc zábava"

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 18:38

Povídky ? hmm... to vůbec není špatný nápad, lepší než psát dlouhý příběh a nakonec k ničemu. Popřemýšlím o tom, hlavně o čem by takové pvídky mohlí být, vlastne o čemkoliv že :D

Tazator
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Tazator » 20 led 2011 19:08

A co nejdříve zkusit něco jako ebook a až to lidi začnou číst a bude to ke čtení tak teprve bych začal přemýšlet o klasické knížce - musíš nejdříve docílit něčeho co se bude číst. Jinak seš vyřízenej.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 19:19

Ano, nad tím jsem taky přemýšlel. Až něco napíšu tak to hodím na nějaké pěkné web stránky, které vytvořím a uvidíme.
Jen nevím o čem mam napsal :D Máte nejaké návrhy ? Měli by mít povídky stejný základ a mít pokračování, aby každá byla jako díl ? Nebo je lepší aby byla každá úplně jiná ?
Moje silná témata by mohla být sport,pc a humor s tím spojený tak čekám návrhy :wink:

Tazator
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Tazator » 20 led 2011 19:23

Myslím si, že asi humor bude nejlepší a třeba i o sportu... A až něco vykutáš tak to hoď sem a poslechni si kritiku... Já se hlásím jako dobrovolník na čtení.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”