Myslím, že nadpis je jasný. Bylo by to na hry. Nevím, jestli se vyplatí vzít Athlon x4 nebo Phenom x4. Chtěl bych to udělat na AMD, 4GB ram. Disk asi nebude, ale kdybych si na tohle připlatil sám a něco rodiče, mohlo by mi to vyjít.
Představy:
Procesor AMD 4jádro
Paměti 4GB DDR3
Deska stačí 1 PCI-E, nějaká levnější, ale kvalitnější.
Cena 5-7tisíc Kč? Čím méně, tím lépe.
Grafika si myslím zatím stačí, ale procesor mě opravdu brzdí. 9800GT je prý cca jako ATI 5770, a moje je jen o zlomek méně výkonnější.
Zdroj mám nový SS-500ET, takže to je v pořádku.
Co nejlevnější deska, procesor a paměti?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Co nejlevnější deska, procesor a paměti?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebude lepší upgrade procesoru? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 30981S1OV2
Podle mě určitě. Je to tato deska? http://www.alza.cz/msi-p43t-c51-d135873.htm
Podle mě určitě. Je to tato deska? http://www.alza.cz/msi-p43t-c51-d135873.htm
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Proc jsem to dal do problemu? Prosim o presun do novinek a tipu.
Zbeky: to je jedno, ale zatim to staci.
Samotarrk: ano je to ona. Myslis ze by to stalo za to, kupovat cpu do 775? Byl by ten vykon opravdu (s nadsazkou) dvojnasobny od toho meho?
Zbeky: to je jedno, ale zatim to staci.
Samotarrk: ano je to ona. Myslis ze by to stalo za to, kupovat cpu do 775? Byl by ten vykon opravdu (s nadsazkou) dvojnasobny od toho meho?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To by byl. Máš dvoujádro 2,4ghz a měl bys čtyřjádro 2,6ghz.
Žbekyho navrhovaná volba by taky nebyla k zahození, ale musel bys koupit novou desku, ramky, procesor a to už se prodraží. Tobě by stačil CPU a GK. GK 5770 nebo ještě lépe 460 a je to. Do sedmi tisíc se to vleze.
Taky bych zvážil nejdříve zakoupit chladič a CPU nataktovat zda by částečně nebyl problém vyřešen. Značná úspora by to byla a co jiného by se u staršího Intelu než nataktovat hodilo více? Čtyřjádro z něho nataktováním samozřejmě neuděláš.
Žbekyho navrhovaná volba by taky nebyla k zahození, ale musel bys koupit novou desku, ramky, procesor a to už se prodraží. Tobě by stačil CPU a GK. GK 5770 nebo ještě lépe 460 a je to. Do sedmi tisíc se to vleze.
Taky bych zvážil nejdříve zakoupit chladič a CPU nataktovat zda by částečně nebyl problém vyřešen. Značná úspora by to byla a co jiného by se u staršího Intelu než nataktovat hodilo více? Čtyřjádro z něho nataktováním samozřejmě neuděláš.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
No já jsem teda zkusil přetaktovat - teď mi to jede na stejné (podobné) frekvenci jako to 4jádro, jde to stabilně ale třeba při Black Opsu mi jde GK cca na 50-60% a procesor je pořád na 90-100. Bohužel ty hry co hraju, jsou náročnější na CPU, nevím co s tím jinak.
Ještě, k tomu CPU co jsi poslal, v té kategorii je i tenhle, tak je v nich jiný rozdíl než 166Mhz, když je mezi nimi 600Kč? Nechci brát to nejlevnější co jde, ale jaký je mezi nimi rozdíl?
A ještě, k té GK, zatím bych řekl, že dostačuje. Nové hry mají nároky třeba na 8600GT, takže tam mi to ještě stačí, ale jak říkám, využívá to hlavně ten procesor. Pak bych samozřejmě musel koupit novou GK, ale to až časem.
Když já se furt rozhoduju, jestli to má cenu, jestli si za rok nemám poskládat rovnou celý PC. Abych do toho takhle nenarval prachy do desky se sc. 775, a pak bych si mohl nechat akorát GK.
Ještě, k tomu CPU co jsi poslal, v té kategorii je i tenhle, tak je v nich jiný rozdíl než 166Mhz, když je mezi nimi 600Kč? Nechci brát to nejlevnější co jde, ale jaký je mezi nimi rozdíl?
A ještě, k té GK, zatím bych řekl, že dostačuje. Nové hry mají nároky třeba na 8600GT, takže tam mi to ještě stačí, ale jak říkám, využívá to hlavně ten procesor. Pak bych samozřejmě musel koupit novou GK, ale to až časem.
Když já se furt rozhoduju, jestli to má cenu, jestli si za rok nemám poskládat rovnou celý PC. Abych do toho takhle nenarval prachy do desky se sc. 775, a pak bych si mohl nechat akorát GK.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Čtyřjádrový Intel 2,6ghz bude ještě dlouho dostačující. Není to zbytečné. Stavět nový počítač no socketu 775 není vhodné, ale místo změny procesoru, což vyřeší problém za 3700,- postavit nový PC o stejně výkoném procesoru je zbytečné. Ty dva procesory se liší jen frekvencí, vzal bych ten 2,6ghz.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Za úvahu by stálo i vysoce taktované Pentium DualCore http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0981S011JY .Díky vysokému taktu bude ve hrách velmi dobrou volbou a je daleko levnější.Většina her ani čtyřjádro nevyužije.V kombinaci s Radeonem 5770 velmi dobrý poměr cena/výkon.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Marfy: to mně taky napadlo, ale přece jenom to 4jádro se v budoucnosti už využije i na nižším taktu, si teda myslím já. Ještě si to rozmyslím, každopádně dám vědět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3241
-
od Hromotluk
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2025 20:22