Jak napsat vlastní knihu ? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak napsat vlastní knihu ?

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 21:55

cca. 20

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2011 22:25

Tak se snaž číst další knihy a zkus to s těmi povídkami. Čtení knih obohacuje slovní zásobu a ta je pro pisatele dosti důležitá. Tedy mimo jiné. Zkus nám třeba napsat něco zajímavého o zdejším fóru, ale aby to nebyl jen popis.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 22:28

To není vůbec špatnej nápad. A čtenáře bych měl jisté aspoň na první povídku :D jen jak dát PC-help do příběhu. Popřemýšlím a snad mě něco napadne. díky

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 21 led 2011 15:03

1. povídka je na světě, s názvem: Polívka. Proč polívka? To se dozvíte ke konci, když vydržíte :lol:
Tak jsem tu s prvním návrhem. Je to jen taková blbost, doufám že to vezmete s rezervou. Sám vím, že minimálně začátek není moc dobrý a celé je to takévé nedodělané. Chtěl jsem prostě jen něco zkusit, sednul jsem si a psal jsem. Budu rád když napíšete na těch stránkách do Guestbooku svoje připomínky, návrhy a co se vám líbilo a nelíbilo.
Ještě jednou opakuji, ať to vezmete s nadhledem a rezervou. Dostal jsem návrh napsat něco o tomto fóru, na to jsem nic moc nevymyslel, tak zatím posílam tohle a nečekám, že budete nadšení, ale byl bych rád, kdyby to nebyla jen samá kritika. Určitě to do budoucna bude lepší.
Předem díky :bigups:

Stránky jsou jen takový návrh, ještě jsem tam nic nedělal, všechno je to spíš taková zkušební beta verze. :smile:

WEB: Book-e (e-book bylo obsazeno :lol: )

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 led 2011 15:28

Slohové připomínky:

Příliš často se ti tam opakujou stejná slova. Třeba na konci jsem už měl na slovo chlapík úplnou alergii.
Ten začátek je opravdu takový "slepovaný", je vidět, že jsi tam ještě pořádně nevěděl, jak to napsat.
Špatná volba expresivní slov - "babička" kontra "spadla jí huba"

Pravopisné:

Několik chybějících nebo špatně umístěných čárek.
Číslovky buď piš celé slovy nebo jen čísly. Takto se to nepíše.

Toto všechno se ale dá vytrénovat.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 21 led 2011 15:40

Tak jsem si to zřejmě jako první přečetl a na první povídku to až tak zlé není. Více toho možná napíšu do Guestbooku , ale musím si to přečíst ještě jednou. :smile:

Ale k té knize. To že si přečetl cca 20 knih je zoufale málo. Na základce jsem jich četl 20 měsíčně, ale nutno dodat, že nebyla TV, resp. nic nedávali a nesedělo se u počítačů - dnes je to o dost jiné a obecně se čte málo, což je škoda. Tímto nečtením je velmi poznamenána dnešní generace a je to vidět na způsobech vyjadřování.

Pokud chceš psát knihu, tak v první řadě je třeba mít námět. Neuspěješ tím, že budeš koukat kolem sebe a domnívat se, že tě něco napadne. Tím myslím něco, co by si ostatní chtěli přečíst.
První knihu si určitě budeš muset vydat sám. Není problém zeptat se v nějaké malé tiskárně, kolik by stálo vydat třeba 100 výtisků; 100 výtisků se zdá málo, ale na první pokus je to hodně a dá se to rozprodat mezi příbuznými. :lol:

Mám kamaráda (už je to stařec :lol: ) který se také rozhodl psát knihy a jeho první se jmenovala "Na co všechno jsem si vzpoměl" a pojednávala převážně o jeho studiích na umělecké sklářské škole. Tady je to sklářský kraj, někteří jeho spolužáci jsou dnes vyznační skláři a tak o odbyt nebyla nouze, ale stejně se kniha prodávala pouze v úzkém okruhu.

Dle mého názoru je důležitý ten silný příběh, který dokáže zaujmout.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 led 2011 16:43

Na základce jsem jich četl 20 měsíčně,

A nejen na základce. Ještě hezkých pár let po vojně mi to vydrželo, když jsem jezdil na montáže třista a více kilometrů vlakem, tak bylo čtení jediným zpříjemněním dlouhé cesty.
Dle mého názoru je důležitý ten silný příběh, který dokáže zaujmout.

Opět plný souhlas. Mám na to tři krásné vzpomínky. Chvíli po vyučení jsem stál před tátovo knihovnou a nevěděl kam sáhnout. Doporučil mi "Žraloci a malé ryby" od Wolfganga Otta. Nezapomenu, jak jsem hltal každou větu a ve tři hodiny ráno sám sebe přesvědčoval, že tato kapitola byla opravdu poslední, protože za dvě hodiny vstávám do práce. Nebyla. Nespal jsem vůbec a knihu jsem dočítal v tramvaji cestou do práce. :D Druhá vzpomínka se týká knihy povídek Bohumila Hrabala, Automat svět. Ve vlaku, cestou z Pardubic, jsem se při čtení povídky Pábitelé nezadržitelně rozesmál a co chvíli jsem dostával záchvaty smíchu i když jsem knihu odložil. Nezapomenu ty nechápavé pohledy ostatních cestujících z plného kupé. :lol: A konečně třetí vzpomínka silného příběhu se týká Večerních zpráv, Artura Haileyho. Na samém konci knihy, když autor nechá zemřít hlavního hrdinu, jsem brečel, jak malá holka a nic nevadilo, že mi tenkrát bylo skoro třicet... :D
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 21 led 2011 16:52

Moc díky za poznatky a připomínky. Samozřejmě byla to prví věc co jsem naspal, teď nepřemýšlím nad tím jak budu vydávat knížky. Tyhle povídky by mohli být opravdu lepší a až se do toho dostanu, možná by nebylo od věci, napsat nějaký delší příběh. Jo ,,chlapíci", o těch se mi ještě zdálo :D vím že je to tam hodněkrát, ale v nějakých větách to nešlo nahradit a přitom jsem věděl, že je to otravné a že to tam psát prostě nemůžu.
Svatá pravda je, že dnešní generace má spíš s knížkou podložený stolek na televizi nebo jí používá v posteli jako stojánek na notebook. :D Ještě jednou díky za podporu, podívám se na to a snad to bude příště lepší. Díky

guest

Příspěvekod guest » 21 led 2011 17:00

Moc se toho neboj a pokud tě to baví /anebo bude bavit :smile:/ tak piš. Jenom tak možná někdy napíšeš něco, co si někdo koupí.
Ale především musíš mít ten námět, nelze vařit z vody. Když budeš mít dobrý námět, pak i když to "blbě" napíšeš můžeš najít někoho, kdo ti s tím poradí, anebo i pomůže.

A opusť taková témata jako je Bill, o tom už se toho napsalo habaděj a žádný bestseller.

Edit: .....ale nejprve bys měl číst, a to hodně číst!
Naposledy upravil(a) guest dne 21 led 2011 17:04, celkem upraveno 1 x.

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 21 led 2011 17:03

Jasně, byla to kravina s tím souhlasím. Vymýšlím už nový, zajímavější příběh. Třeba ty povídky budu psát na pokračování. To by mohlo mít úspěch. Jen to chce nápad na příběh... ;-)

guest

Příspěvekod guest » 21 led 2011 17:06

Já jsem doplnil předcházející příspěvek.

Edit: .....ale nejprve bys měl číst, a to hodně číst!

MihelHerbííí
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod MihelHerbííí » 21 led 2011 18:40

Hele jestli tím chceš vydělat tak nemužes psát obyčejné věci typu Klapsobova jedenáctka..Fotbal to se moc prodávat nebude..Je seriál okresní přebor a přece jenom cílová skupina by měla být děti a ti se v dnešní době radši kouknout na film..
Kdyby jsi to psal pro stařší lidi určitě by jsi měl větší úspěch přese jenom ještě dávají přednost psanému slovu.
Podle mě ideální by bylo kdyby jsi to psal jako parodii nebo vtipné grotesky,ale tohle je nejtěžší napsat..Nejhrorší je "bavit" lidi,ale nebavit je..
Edit: druhá možnost je psát "hovna" pro malé děti ale v neskutečném množství kde jsou všechny příběhy na jedno brdo..
Celkem se mi líbí typ příbehu,kde máš příběh a objednavatel napíše jméno a ten jmenovec bude hlavní hrdina..Jako že ten kdo to čte bude hlavní hrdina..

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”