Napětí pc zdroje
Napětí pc zdroje
Ahoj, tohle mi ukazuje everest, neni to napeti vysoké? 12,7 3,3 5,46 Je mozne ze odchazi zdroj? Mam ho jeste mesic v zaruce, tak zee bych ho zavcas vymenil, dekuji
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Napětí pc zdroje
Zkus to změřit v HW monitoru, Everest si občas vymýšlí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš tu možnost a dovednost, vykašli se na měřicí softy a změř napětí multimetrem přímo na konektorech.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém vidím leda v +5V větvi. 5,46 je dost a navíc by bylo dobré tedy změřit to multimetrem a nebo aspoň v hw monitor sledovat min a max tedy kolísání. Všude se ovšem píše o tom, že napětí nesmí poklesnout
Také by bylo dobré říci jaký je to zdroj? Eurocase to nebude, že by Hedy, LC Power, Evolve? Vyměnit. U kvalitních značek se neboj, vpřípadě poruchy odejde jen ten zdroj. Jsme spotřebitelé vydáni na milost těm od nichž kupujeme
Zde přikládám screen jak by měly vypada min, max a odchylky. Zda je tento údaj správný nevím. A taky ten svůj.
Žbeky: I hw monitor umí ukazovat kraviny. Ten můj mě často informuje o netočících se ventilátorech a přitom běží. Věřit se tomu prostě nedá. A když koukám na tyto dvě tabulky tak to dokazuje mnohé
Tímto bych se prostě neřídil. Pokud nemáš s PC (chybí údaj o jaké se jedná) problémy, neřešil bych to, tedy pokud nemáš zkušenosti a znalosti o kterých se mmmartin zmiňuje.

Také by bylo dobré říci jaký je to zdroj? Eurocase to nebude, že by Hedy, LC Power, Evolve? Vyměnit. U kvalitních značek se neboj, vpřípadě poruchy odejde jen ten zdroj. Jsme spotřebitelé vydáni na milost těm od nichž kupujeme

Zde přikládám screen jak by měly vypada min, max a odchylky. Zda je tento údaj správný nevím. A taky ten svůj.
Žbeky: I hw monitor umí ukazovat kraviny. Ten můj mě často informuje o netočících se ventilátorech a přitom běží. Věřit se tomu prostě nedá. A když koukám na tyto dvě tabulky tak to dokazuje mnohé

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Jediná možnost jak zjistit aktualni stav zdroje ..v zatížení nebo klidové napětí je ta varianta s multimetrem jak psal mmmartin.Žádný zdroj není tak "tvrdej" aby ustál extrémní zatížení bez sebemenšího zakolísání....proto ten přesah do plusu.Softvarové měřiče ukazují nepřesně.....jedině Biosu by se dalo možná věřit.Ten samej problém je s měřením otáček ventilátorů.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
O tom, že hw monitor může a ukazuje nepřesně a to až děsivě hodně dokazuje tento screen ze strýcového PC. Seasonic 500W, i5 750, ATI 5670
Navíc jsem zjistil, že po restartu PC se hodnoty mění a kolikrát se -5V a nebo dokonce +12V vůbec neobjeví. A jak můj tak jeho PC nejeví žádné známky poruchy, což by především u toho mého neustále v dost silném zatížení, často až moc bylo znát. Ten jeho (důchodce) beží navíc každý den od rána do večera.
Navíc jsem zjistil, že po restartu PC se hodnoty mění a kolikrát se -5V a nebo dokonce +12V vůbec neobjeví. A jak můj tak jeho PC nejeví žádné známky poruchy, což by především u toho mého neustále v dost silném zatížení, často až moc bylo znát. Ten jeho (důchodce) beží navíc každý den od rána do večera.
- Přílohy
-
- napeti 3.jpg (29.54 KiB) Zobrazeno 2045 x
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
jj, díky, jsem to zmeril multimetrem, tak je to 5,1 12,34 3,3
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3383
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7222
-
od Rosta_Kolmix
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”