Zdravím všechny, chtěl bych se jen zeptat, co je s mým počítačem, protože má problém, na který nikdo nezná odpověď.
Vždy bez problémů fungoval, ale najednou bez jakéhokoliv předchozího atypického zásahu zamrzl. Tak jsem ho restartoval.
Systém naběhl, jenže za dvě minuty zamrzl opět. Takhle se to opakovalo 5x a po šestém zamrznutí se již nerozjel.
Neustále jsem se ho snažil nastartovat, ale stále černá obrazovka. Ani klávesnice nenaběhla, ale počítač se spustil...
Po dvou hodinách, jsem ho opět zkusil nastartovat a dělal, jako by se nic nestalo. Vše bylo v pořádku. Někdy mu stačí dvě
hodiny "na odpočinek", někdy i několik dní a nerozjede se. Měl jsem ho u třech odborníků a každý mi řekl něco jiného, ovšem
ten poslední si vůbec nevěděl rady a po několika pokusech zkusil přeinstalovat systém. To vyšlo. Počítač měsíc fungoval, než
se problém začal opakovat. Neustále mi začala naskakovat černá obrazovka s logem MSI, kde byly vypsány parametry počítače a
dole to končilo frází "A: drive error" a počítač hlásil, že nově nalezený hardware (disketová jednotka) byl úspěšně nainstalován,
přičemž žádná disketa se v něm nenachází. Ani opětovné odinstalování imaginární disketové jednotky nepomohlo, vždy se nainstalovala
znovu. Na internetu jsem četl ohledně tohoto problému rady, jak se to dá vypnout v biosu. Udělal jsem to, ale nepomohlo nic. Počítač
přestal sice disketovou jednotku zobrazovat, ale také přestal fungovat. Už 5 dnů se sice spustí, ale nic se neobjeví na monitoru, ani
klávesnice se nerozsvítí... Nevíte někdo, co s tím? Děkuji za případné návrhy
A: drive error, nevyřešitelné Vyřešeno
A: drive error, nevyřešitelné
Naposledy upravil(a) Kryšpín dne 27 led 2011 16:52, celkem upraveno 1 x.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s počítačem
Chtělo by to popis tvýho HW a OS. Navíc tvůj topic je nicneříkající. Ono celý tohle fórum je o problémech s počítačem. V první řadě bych se zkusil podívat na to, zda máš pořádně připojenou disketovou jednotku. Pokud by baly připojená pořádně, tak bych ji odpojil a v zakázal biosu. Možná je na cestě do křemíkového nebe.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Re: Problém s počítačem
Hardware: Základní deska MSI 7223, 2GB RAM, grafika Nvidia (už nevím číslo), zdroj Eurocase 350W, ... OS: Windows XP
Disketovou jednotku počítač neobsahuje.
Disketovou jednotku počítač neobsahuje.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: A: drive error, nevyřešitelné
Nepopsal jsi všechny díly PC, ale domnívám se, že příčinou může být i vadný zdroj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jiný zdroj (viz Pic) zkontroluj zda kondenzátory na MB nejsou nafouklé či vytečené.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Co nějaký vir, který si povolí floppy disk (A:) v Biosu a pak z něj chce i bootovat? (Nebijte mě!)
Dostaneš se do Biosu?
Dostaneš se do Biosu?
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
Pic: To může, ale mě by spíš zajímalo, jestli je. Nechci kupovat nový zdroj zbytečně. Ale to se s jistotou asi takhle po fóru určit nedá :/ El Diablo: Ok, zkusím. LVE: do biosu se nedostanu...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus odpojit pevný disk (při vypnutém PC) a to napájecí i datový kabel a zkus zda PC naběhne s chybovou hláškou, že nenalezl systémový disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Všechno jsem zkusil (až na ten jiný zdroj, nemám ho kde sehnat) a nic nepomohlo. Počítač nenaběhne ani když je pevný disk připojený. Resp. naběhne, ale 2x po sobě se ozve mechanika, ale na monitoru se nic nezobrazí.
Re: A: drive error, nevyřešitelné Vyřešeno
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se v biosu odpojí disketová jednotka, Děkuju
Zpět na “Problémy s hardwarem”