Omezení uživatele na terminálovém serveru

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

honzaq
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Omezení uživatele na terminálovém serveru

Příspěvekod honzaq » 05 led 2011 18:53

Ahoj předem chci říct že nejsem žádný profik jsem spíše takový samouk. napíšu tak jak mi to řekli víc podrobností zatím nevím.

Na teminálový server mají uživatelé neomezený přítup ale jen u jednoho pořebuju v Internet exploreru blokovat celý web kromě jedné adresy. jak se to dá udělat ?
Vím že je to hodně obecné ale podrobnosti bohužel teď nevím. Mohl by mi někdo poradit? případně bych časem dodal nějaké podrobnější info. Těď by mi stačily jen nějaké teoretické návrhy.

Reklama
WikisRuleZz
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Omezení uživatele na terminálovém serveru

Příspěvekod WikisRuleZz » 27 led 2011 12:06

Máte proxy?
"V případě hrubé nedbalosti hlavního počítače vedoucí k ohrožení posádky jsou všechny lodě Jupiterské důlní společnosti povinny mít záložní počítač, který nahradí počítač hlavní." Červený trpaslík.

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 27 led 2011 12:50

Předem upozorňuji, že moje znalosti v této problematice jsou nulové. Není to dlouho, přesně včera jsme ve škole probírali a instalovali role u OS Microsoft Windows Server 2003. Jedním z nich je terminálový server, k tomu jsme se ale ještě nedobrali, za to jiné role, a jedna z jich je Radič domény ( Active Directory). Lze zde vytvořit uživatele, skupiny, různé objekty atd., není ta možnost zde, kde to lze nastavit? Kliknutím na vlastnosti určitého uživatele...

WikisRuleZz
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod WikisRuleZz » 27 led 2011 13:08

Na jednotlivé Organizační jednotky lze uplatnit práva gpo (group policy) ovšem nejsem si jist zda-li jde přímo v gpo nastavit že může pouze na jednu stránku a na zbylé ne. Mrknu se na to a napíšu výsledek.
"V případě hrubé nedbalosti hlavního počítače vedoucí k ohrožení posádky jsou všechny lodě Jupiterské důlní společnosti povinny mít záložní počítač, který nahradí počítač hlavní." Červený trpaslík.

WikisRuleZz
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod WikisRuleZz » 28 led 2011 12:38

Takže. Teoreticky když použijete proxy server, který nemusí být ani nainstalován (třeba localhost) pak můžete v GPO nařídit kam může daná OU nebo skupina, uživatel. Problém je že jde nastavit jen IE, tudíž to budete muset opatřit ještě tím, že se nebude moc nainstalovat další prohlížeč.

Nebo mu prostě zakažte (IP Adrese) na firewallu vstup do internetu vyjímaje potřebné stránky

Ale spíš bude jiné řešení.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”