Rád bych vás požádal o radu. U známích sem se snažil propojit (TV s integrovaným DVB-T tunerem) s DVD rekordérem. Avšak bez úspěchu.
Postupoval jsem přesně podle schématu. Koaxiál (anténu) jsem připojil na vstup rekordéru, z výstupu rekordéru kabelem na vstup TV a poté propojení Scartem. Obraz avšak zrněl, proto jsem použil Cinch kabel místo Scartu.
Poté jsem se snažil naladit stanice na rekordéru, avšak nalezlo pouze dva - pouze analogové.
TV funguje naprosto korektně, pokud připojím anténu ke vstupu na TV, rekordér přehrává DVD také bez sebemenšího problému, ale samotné digitální stanice na rekordéru nenaladím.
Zapojení LCD TV s DVB-T a DVD rekordéru
Re: Zapojení LCD TV s DVB-T a DVD rekordéru
V analogu obecně rekordéry či satelitní receivery TV signál zesilovali, v digitálu signál mrší a zanáší do něj chyby. Je tedy lepší vést do TV signál pro DVB-T přímo, či ho rozbočit i do rekordéru, bude to stoprocentně kvalitnější. Má ten rekordér vůbec DVB-T tuner? Jinak si poradí jen s analogem.
Rekordér právěže DVD-T tuner nemá, pouze analogový, což je ta potíž, že netuším jak mu distribuovat digitální signál.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
DVD rekordér si nahrává ze svého tuneru,takže pokud nemá digitální tuner,tak nemůže nahrávat digitál.Televize zase nemá digitální výstup (na co taky) ale jen vstup.Takhle to asi nepojede.Abys měl digitál i na DVD rekordéru,musel bys před jeho vstup zařadit settop box.Ten má vstup i výstup.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Snad by to mohlo jít tak, že zapojíš anténu do TV a scartem připojíš ten recorder. Ovšem důležitý je, aby ten scart měl zapojený všechny piny (to je to co máš na tom obrázku napsáno - Fully wired scart) , což ne všechny mívají a často ani prodejci nevědí, co za scart ti prodávají. Dělají se i redukce scart-3xcinch (L+R+video) má to na sobě přepínač k volení vstupu nebo výstupu. To v případě, že bys do rekordéru chtěl dostat signál cinchema. Ovšem musel bys ve všech případech při nahrávání mít zapnutou televizi na příslušným kanále. Pokud tedy televize nedokáže nějak posílat signál třeba i jen v stnadby stavu (to si musíš zjistit v návodu, ale pochybuju).
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak již jsem psal.Neznám televizi,která by měla výstup obrazu.Každá má jen vstup.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Jsem myslel aspoň to zkusit a nebo prolézt, co umí televize. 

ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
Zkusím pozjišťovat, zda opravdu lze najít nějaké řešení, kdy by u TV šel zajistit výstup obrazu na externí zařízení. V případě, že ne, podle Marfyho problém by vyřešil SetTopBox, do kterého bych přivedl anténní signál, scartem jej propojil s rekordérem, a samotný rekordér propojil s TV zase pomocí scartu. Nápad uživatele pee.tr se mi zamlouvá, ale obávám se, že jsem to už zkoušel a bez úspěchu.
Všiml jsem si, že se poměrně vyznáte, proto bych vám rád položil tyto čtyři otázky.
1) Napadlo mě nahradit analogový tuner v rekordéru za digitální, ale asi to bude až příliš velká fantazie.
2) Slyšel jsem, že SCART poskytuje nejlepší kvalitu přenosu obrazu a zvuku, někde to samé zase o YPbPr ( tuším spolu s dvěmi cinchi zajišťující přenos zvuku) a na posledním místě tři cinche (L+R audio + video ). Kde je ale pravda?
3) Dochází ke ztrátě kvality obrazové signálu, při rozdvojení signálu antény?
4) Nedávno mě kopl proud z roztřepeného vylízajícího opletení antény před koncovkou (avšak ne doma, doma bych to hned spravil..). 12V to nebylo ani omylem, je možné že to bylo přímo 220V?
Plus jedna kuriozita. Bude to už snad rok, ale když jsem přepojoval nějaké kabely, přejel jsem rukou po set top boxu ( konkrétně tuším, že opticum globo 4100 txcx) a cítil jsem brnění.. Nedalo mě to, a ze srandy i zajímavosti jako elektro-antilent jsem přeměřil multimetrem napětí na samotné skříni settopboxu a anténním vstupu.. a kolísalo to kolem 150V. Multimetr funguje správně, ale možná jsem špatně měřil, ale kdo ví..
Všiml jsem si, že se poměrně vyznáte, proto bych vám rád položil tyto čtyři otázky.
1) Napadlo mě nahradit analogový tuner v rekordéru za digitální, ale asi to bude až příliš velká fantazie.
2) Slyšel jsem, že SCART poskytuje nejlepší kvalitu přenosu obrazu a zvuku, někde to samé zase o YPbPr ( tuším spolu s dvěmi cinchi zajišťující přenos zvuku) a na posledním místě tři cinche (L+R audio + video ). Kde je ale pravda?
3) Dochází ke ztrátě kvality obrazové signálu, při rozdvojení signálu antény?
4) Nedávno mě kopl proud z roztřepeného vylízajícího opletení antény před koncovkou (avšak ne doma, doma bych to hned spravil..). 12V to nebylo ani omylem, je možné že to bylo přímo 220V?
Plus jedna kuriozita. Bude to už snad rok, ale když jsem přepojoval nějaké kabely, přejel jsem rukou po set top boxu ( konkrétně tuším, že opticum globo 4100 txcx) a cítil jsem brnění.. Nedalo mě to, a ze srandy i zajímavosti jako elektro-antilent jsem přeměřil multimetrem napětí na samotné skříni settopboxu a anténním vstupu.. a kolísalo to kolem 150V. Multimetr funguje správně, ale možná jsem špatně měřil, ale kdo ví..
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Výměna tuneru v rekordéru bude dost složitá i drahá.Jako lepší řešení bych viděl set-top box za cca.400,-kč.
Kvalitní SCART konektor je jistě nejkvalitnější řešení pro přenos Audio-video signálu.Video cinch YpbPr se mu blíží,ale přenáší jen obraz.
Ke ztrátě kvality u rozdvojení antén může docházet,ale není to nic tragického.
Přenos elektřiny přes přístroj - to může být,ale 220V to nebude,protože už je to přivedené přes trafo.No a anténa pokud má zesilovač,tak ten se napájí přes koaxiální kabel,takže i tam je přenos proudu možný.
Kvalitní SCART konektor je jistě nejkvalitnější řešení pro přenos Audio-video signálu.Video cinch YpbPr se mu blíží,ale přenáší jen obraz.
Ke ztrátě kvality u rozdvojení antén může docházet,ale není to nic tragického.
Přenos elektřiny přes přístroj - to může být,ale 220V to nebude,protože už je to přivedené přes trafo.No a anténa pokud má zesilovač,tak ten se napájí přes koaxiální kabel,takže i tam je přenos proudu možný.
ad2) bude záležet hlavně na kvalitě toho Scartu.
ad3) obyčejná rozdvojka by teoreticky mohla kvalitu snížit, ale opravdu jsem to nikdy nezaznamenal. Ale existují i nějaké aktivní rozdvojky, které zajistí, aby síla signálu po rozbočení neklesla.
Mám doma analogovej satelit, kterýho jsem se bál dotýkat, protože kopal jak bejk
Nevím kolik voltů, ale štípalo to dost silně.
ad3) obyčejná rozdvojka by teoreticky mohla kvalitu snížit, ale opravdu jsem to nikdy nezaznamenal. Ale existují i nějaké aktivní rozdvojky, které zajistí, aby síla signálu po rozbočení neklesla.
Mám doma analogovej satelit, kterýho jsem se bál dotýkat, protože kopal jak bejk

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Celkem jako dosti kvalitní z analogových přenosů videosignálů se mě jeví i s-video, co je celkem časté na domácích spotřebičích. Jen zvuk se musí tahat odděleně. Rozdíl mezi scartem a s-videm je citelný.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozdíl mezi propojením přes S-Video a nebo Scart je okem nepostřehnutelný.Neřekl bych,že je S-Video kvalitnější.Nejkvalitnější propojení TV s přístroji je dnes přes HDMI.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4394
-
od HappyMental
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 11:14