Dobre teda. mam zapojeny cross kabel aj v NT aj v PC, IPcky nastavene. Ukazuje mi na pc ze je tam nt a na nt ze je tam pc. Ale, ked 2x kliknem vypise to nejaku kravinu, respektive chybu. Internet ked dam zdielat, tak nejde aj tak kedze je cez WI-FI a ked ten dam zdielat, tak mi to automaticky zmeni IP adresu a uz je vsetko v prdeli. Takze? Asi to nieje mozne co? na NT je WIN 7 a na PC je XPcko.
// Prosím tě, bratře slovenský, co je to za název "Surne pomoc" ? Četl jsi pravidla fóra? Tam se mimo jiné píše: "název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu. Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím" a podobně" Vím, že pravidla nejsou napsaná ve tvém rodném jazyce, ale nevěřím, že bys tomu nerozuměl. Přečti si je a řiď se jimi. Díky!
// Název jsem upravil
// mike007
Nedaří se mi propojit notebook (Win7) s PC (WinXP) Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Surne pomoc
Když píšeš stylem "vypíše to NĚJAKOU kravinu" tak tě to asi až tak nepálí... To je takový problém to opsat?
Ani nepíšeš na co 2x klikneš.
Radši se pořádně rozepiš jak přesně to celé děláš. Jaké IP, masky, brány, dns nastavuješ, na které síťovce atd.

Radši se pořádně rozepiš jak přesně to celé děláš. Jaké IP, masky, brány, dns nastavuješ, na které síťovce atd.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Surne pomoc
Dobre teda odznova. Zapojene cross kable . V PC (win XP) IPcka - 192.168.0.1 , maska nastavena automaticky, vychodzi brana nic, server DNS 192.168.0.2 .. Notebook (win7) nastavene ip-192.168.0.2 maska automaticcky,vychoda brana nic, server DNS 192.168.0.1 .... Na NT mi ukazuje ze je v sieti len NT a na PC nic. Na NT je internet od kamarata cez WIFI, a aj keby, ako predtym sa mi nahodou podarilo rozbehhat siet, a ukazovalo v PC - notebok, a v PC mi ukazovalo notas, ale nedalo sa do neho dostat ukazoval to nejaku chybu uz neviem aku lebo som to menil teraz a idem odznova, no ale aj keby to prepojim, neviem ako dat zdielat internet, lebo predtym ked som dal zdielat internet s WIFI pripojenia, tak mi to napisalo na WIN 7 na nt ze je nutne zmenit IP adresu na nejaku inu ale aj tak internet nesiel a ani spojenie nejako :((( som bezradny
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nedaří se mi propojit notebook (Win7) s PC (WinXP) Vyřešeno
Celé to nastavení je blbě. Smaž to do defaultních hodnot a odpoj kabel.
Na notebooku se připoj k wifi. V tu chvíli ti na něm musí jet internet. V nastavení bezdrátového adaptéru klikni na "Umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení k internetu tohoto počítače" a z rolovací nabídky vyber Připojení k místní síti.
Stále na notebooku nastav na drátovém adaptéru IP 10.0.0.1 a masku 255.255.255.0
Pak se přesuň k pevnému PC. Tam v drátovém adaptéru nastav IP 10.0.0.2, masku 255.255.255.0, bránu 10.0.0.1 a dns 10.0.0.1
Nakonec zapoj kabel a mělo by to valit.
Na notebooku se připoj k wifi. V tu chvíli ti na něm musí jet internet. V nastavení bezdrátového adaptéru klikni na "Umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení k internetu tohoto počítače" a z rolovací nabídky vyber Připojení k místní síti.
Stále na notebooku nastav na drátovém adaptéru IP 10.0.0.1 a masku 255.255.255.0
Pak se přesuň k pevnému PC. Tam v drátovém adaptéru nastav IP 10.0.0.2, masku 255.255.255.0, bránu 10.0.0.1 a dns 10.0.0.1
Nakonec zapoj kabel a mělo by to valit.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Re: Nedaří se mi propojit notebook (Win7) s PC (WinXP)
Ty vole ono to faka dakujem strasne moc ty kks ty si manik teda :))
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2746
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 led 2025 12:23