A co myslíš s těmi hardisky. Půjde to tak jak myslím?.
Takže když si tam hned dám i ten externí HD, mohlo by to být teda takto?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_08J8010USV010H8H010UCJ01
Ze 2 počítačů složit 1 Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Ze 2 počítačů složit 1
Mohlo.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Díky, snad to už zítra budu mít. Co myslíš o těch harddiscích a přesunu OS?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlepší by byla nová instalace, OS nemusí rozdýchat změnu HW...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Dneska to ještě nebylo ke kupu po objednání, ale radši se ještě zeptám u toho SATA hardisku není žádný kablík, totohttp://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=0000000000000000H8H bude stačit?
Tak všechno nakoupeno. Musím ještě zazálohovat věci ze starého. Kouoil jsem ten 500 GB harddisk, jen mám problém jestli FAT nebo NFTS. Jasně, že NFTS, ale to mi nechce číst SetTopBox. Myslel jsem na filmy na tom. Nebo partition? Záloha z 80GB harddisku nezabere moc:D
Nějaký nástroj na rozdělení? Co vy na to?
Nějaký nástroj na rozdělení? Co vy na to?
El Diablo: Tak všechny díly mám, zálohu svého disku taky, tak směle do toho. Více méně je vše jasné, jen bych potřeboval trochu pomoci s tím zapojením Hardisků a taky jejich naformátováním, hlavně s tím systémovým.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rozdělit disk můžeš ve správě disků (v ovládacích panelech) nepotřebuješ žádný externí nástroj. Jednu část můžeš mít naformátovanou FAT a druhou NTFS (Now Technology File System)
Přesně tak jsem formátoval externí HD pro zálohu. Část jako FAT32 protože Settopbox nechce NFTS žrát.
Ale než se dostanu k těm HD mám asi větší problém. To druhé PC jsem zapojil do elektřiny po týdnu zase cca, zapnu a větráčky /u procesoru i u zdrohje / jen pár otáček zrobily a nic. Žádné zapnutí. Zdroj v dupě? Nějak se mi to nezdá. Ještě jsem do toho nesahal, chtěl jsem jen vyzkoušet, než to toho začnu hrabat a heleďme se. Teď musím pryč na pár hodin, ale všechno mám dobře zapnuté. Mohl bych tam když tak dát ten ze starého PC. Projevuje se tak porouchaný zdroj? Nebo na co ještě se podívat? Žádná dioda na MB nesvítí. Díky.
Ale než se dostanu k těm HD mám asi větší problém. To druhé PC jsem zapojil do elektřiny po týdnu zase cca, zapnu a větráčky /u procesoru i u zdrohje / jen pár otáček zrobily a nic. Žádné zapnutí. Zdroj v dupě? Nějak se mi to nezdá. Ještě jsem do toho nesahal, chtěl jsem jen vyzkoušet, než to toho začnu hrabat a heleďme se. Teď musím pryč na pár hodin, ale všechno mám dobře zapnuté. Mohl bych tam když tak dát ten ze starého PC. Projevuje se tak porouchaný zdroj? Nebo na co ještě se podívat? Žádná dioda na MB nesvítí. Díky.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus jiný zdroj, je to možné když nic nesvítí ani se netočí.
S tím, že nic nesvítí, to vlastně není tak docela pravda. Bliká ledka vedle On/Off tlačítka na přední straně stroje, ale stejně vyzkouším vyměnit ten zdroj. Mám ovšem strach, abych ty svazky kabelů dal dokupy a věděl, co kam zapojit. Nebo je na to nějaký fígl? Půjdu spát a do lůžka si vezmu knížku, ve které by nějaký návod, jak se popasovat se zdrojem mohl být. Třeba něco najdu. Jmenuje se to Jak si složit počítač nebo tak nějak, něco by tam mělo být:-D
Stejně je to humus. Mě to bez problémů šlo zapnout asi desetkrát, ten od kterého mám ten počítač to měl bez problému asi 5 let nebo nevím kolik a já, když si řeknu, že to naposledy zapnu před tím, než se v tom začnu vrtat, abych se přesvědčil o tom, že je ještě vše ok, tak toto. Chjo.
Stejně je to humus. Mě to bez problémů šlo zapnout asi desetkrát, ten od kterého mám ten počítač to měl bez problému asi 5 let nebo nevím kolik a já, když si řeknu, že to naposledy zapnu před tím, než se v tom začnu vrtat, abych se přesvědčil o tom, že je ještě vše ok, tak toto. Chjo.
Tak zdrojem to není. Vyměnil jsem a udělá to přesně to samé, co předtím. Větráky udělají ani ne 1 sekondové pár otočení a zastaví se hned a dioda na krabici vepředu zůstane pomalu blikat a tlačítka na nic nereagují. Co vyzkoušet dál? A hlavně jak?
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”