V případě, že přemístíš disky a kartu necháš tam kde je, dojde k tomu, že vzduch z ní vyfukující se mlátí se vzduchem proudícím skrz přední ventilátor. Pokud kartu přemístíš do spodního PCIe slotu, situace nebude o moc lepší. Vzduch z karty bude unikat částečně do spodní pozice s diskem a částečně bude opět kolidovat se vzduchem od ventilátoru. Pokud ovšem nějakým nedestruktivním způsobem zaděláš ten děrovaný kryt na chladiči grafické karty, vzduch by se měl čistě teoreticky jakoby sklouznout a foukat směrem nahoru. V tu chvíli nebude nic bránit přednímu ventilátoru. Takže čerstvý vzduch se smíchá s tím horkým od karty a opět, čistě teoreticky, by mělo být po problému.
Na koši s disky bude přidělán pokud možno výkoný ventilátor, který bude chladit jednak disky samotné a částečně bude odfukovat vzduch, který bude přicházet zespodu od grafické karty a předního intake.
Mohlo by to takhle fungovat. Největší problém je však ten, že ty si ten, kdo má ten PC doma. Já vycházím pouze z představivosti a z obrázků. Tak mě potom nekamenuj, kdyby to nevyšlo.
EDIT:
Ještě k tomu co jsi napsal, ohledně odvádění vzduchu ventilátorem umístěným na koši s HDD. Pokud by se to udělalo tak, jsem to popsal, tedy přesunutí grafiky níž + úprava toho krytu, vzduch by měl mít snesitelné teploty a tudíž by mohl skrz disky odcházet ven, za pomoci toho ventilátoru. Taky by to mělo jít, ale vůbec se mi to nelíbí.
S tím souvisí i ten tvůj chladič na procesoru. Kdyby tam byl ten tower, tak ventilátor na něm umístěný by zachytil jak vzduch od grafiky, tak vzduch tekoucí skrz disky a přes žebra chladiče na CPU by ho odvedl ven ze skříně. Naprosto ideální případ airflow. S tím zase ovšem souvisí teploty chipsetu, že? Je to jedno z druhym.