ochrana počítače před napadením zvenku konkrétní osobou.Jak? Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

PCidiot
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

ochrana počítače před napadením zvenku konkrétní osobou.Jak?

Příspěvekod PCidiot » 31 led 2011 19:19

Ahoj,
chtěla bych poradit ohledně ochrany počítače. Jsem si jistá, že mne někdo (vím kdo, ten člověk je velice zručný a na počítači nemá konkurenci) sleduje a monitoruje všechno, co na internetu dělám, sleduje mou konverzaci na messengerech a celkově má přehled o tom, co, kdy, jak a s kým dělám. Jelikož jsem na počítači pečená vařená, tak mi to samozřejmě trochu vadí (komu by to nevadilo, kdyby někdo šmíroval, co si píšete s blízkým člověkem kupř., šmíroval fotky a osobní videa) a tak se chci zeptat, jaké kroky mám podniknout, aby k tomuto nedocházelo. Jako naprostý laik mám nainstalovanou Aviru Free, SuperAntiSpyware, zapnutý Windows Firewall a nově jsem si (možná si zaklepete na čelo) stáhla program MaskMyIp, což nevím, jestli pomůže. Jsem ochotna zaplatit nemalou částku, jen chci, aby byl počítač a hlavně já a mí blízcí pod ochranou rukou. Děkuji

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: ochrana počítače před napadením zvenku konkrétní osobou.

Příspěvekod memphisto » 31 led 2011 19:22

Dám ti dobrou radu a je to zadarmo. Volej policii. Tohle není normální .... Firewall na lidi neúčinkuje
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 31 led 2011 19:25

Jak praví memphisto a mezitím si můžeš nechat komp odvšivit vložením logu z HijackThis, návod v sekci HijackThis.

PCidiot
nováček
Stav:

Příspěvekod PCidiot » 31 led 2011 20:00

Děkuju za radu a za ochotu (nejste první, kdo mi tuto radu dal, blízký tvrdil, že daný stalker je mentálně chorý). Možná si budete myslet, že jsem úplný idiot, ale policii do ničeho tahat nechci. Jen bych chtěla, aby TO, co mám ve svém počítači tam taky zůstalo a bylo viděno jen mýma očima a nikým jiným. Je mi jedno, kolik to bude stát, je mi jedno, jak to bude zatěžovat počítač. Poradíte mi něco? Nějaký antivir, firewall, cokoliv. Děkuju :)

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 31 led 2011 20:06

V prvé řadě si nech odvšivit PC od případnýho špionážního softu. Zde je to zadarmo.
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=5119 Návod a někdo se ti mrkne na log.

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 31 led 2011 20:08

Jak již psali výše, udělej log tady máš návod vč. programu, má to i Memphisto v popisu.
//pozdě :D
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

PCidiot
nováček
Stav:

Příspěvekod PCidiot » 31 led 2011 20:17

Dobře, zde je :)

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 20:14:40, on 31.1.2011
Platform: Windows 7 (WinNT 6.00.3504)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16700)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files (x86)\Lenovo\Onekey Theater\OnekeySupport.exe
C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIcon.exe
C:\Program Files (x86)\USB Camera\VM331_STI.EXE
C:\Program Files (x86)\Lenovo\YouCam\YouCamTray.exe
C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe
C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe
C:\Program Files\Lenovo\Bluetooth Software\BluetoothHeadsetProxy.exe
C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
C:\Program Files (x86)\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
C:\Program Files (x86)\BitTorrent\BitTorrent.exe
C:\PROGRA~2\THEKMP~1\KMPlayer.exe
C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe
C:\windows\SysWOW64\DllHost.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://google.icq.com/search/search_frame.php
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://google.icq.com
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = About:Blank
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = http=;ftp=;https=;
O2 - BHO: Search Helper - {6EBF7485-159F-4bff-A14F-B9E3AAC4465B} - C:\Program Files (x86)\Microsoft\Search Enhancement Pack\Search Helper\SEPsearchhelperie.dll
O2 - BHO: Pomocná služba pro přihlášení ke službě Windows Live ID - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O4 - HKLM\..\Run: [IAStorIcon] C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorIcon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [331BigDog] C:\Program Files (x86)\USB Camera\VM331_STI.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [UCam_Menu] "C:\Program Files (x86)\Lenovo\YouCam\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\Lenovo\YouCam" UpdateWithCreateOnce "Software\CyberLink\YouCam\3.0"
O4 - HKLM\..\Run: [YouCam Mirror Tray icon] "C:\Program Files (x86)\Lenovo\YouCam\YouCamTray.exe" /s
O4 - HKLM\..\Run: [UpdateP2GShortCut] "C:\Program Files (x86)\Lenovo\Power2Go\MUITransfer\MUIStartMenu.exe" "C:\Program Files (x86)\Lenovo\Power2Go" UpdateWithCreateOnce "SOFTWARE\CyberLink\Power2Go\5.0"
O4 - HKLM\..\Run: [avgnt] "C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avgnt.exe" /min
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" /background
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - Global Startup: Bluetooth.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: Odeslat obrázek do zařízení &Bluetooth... - C:\Program Files\Lenovo\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O8 - Extra context menu item: Odeslat stránku do zařízení &Bluetooth... - C:\Program Files\Lenovo\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O8 - Extra context menu item: WikiKomentáře Google... - res://C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\Component\GoogleToolbarDynamic_mui_en_89D8574934B26AC4.dll/cmsidewiki.html
O9 - Extra button: Odeslat do zařízení Bluetooth - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\Lenovo\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Odeslat do zařízení &Bluetooth... - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\Lenovo\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O23 - Service: SAS Core Service (!SASCORE) - SUPERAntiSpyware.com - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASCORE64.EXE
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: Avira AntiVir Scheduler (AntiVirSchedulerService) - Avira GmbH - C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\sched.exe
O23 - Service: Avira AntiVir Guard (AntiVirService) - Avira GmbH - C:\Program Files (x86)\Avira\AntiVir Desktop\avguard.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\Lenovo\Bluetooth Software\btwdins.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Intel(R) Rapid Storage Technology (IAStorDataMgrSvc) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Rapid Storage Technology\IAStorDataMgrSvc.exe
O23 - Service: IGRS - Lenovo Group Limited - C:\Program Files (x86)\Lenovo\ReadyComm\common\IGRS.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: Lenovo ReadyComm AppSvc - Lenovo Group Limited - C:\Program Files\Lenovo\ReadyComm\AppSvc.exe
O23 - Service: Lenovo ReadyComm ConnSvc - Lenovo Group Limited - C:\Program Files\Lenovo\ReadyComm\ConnSvc.exe
O23 - Service: Intel(R) Management and Security Application Local Management Service (LMS) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\LMS\LMS.exe
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\nvvsvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: Intel(R) Management & Security Application User Notification Service (UNS) - Intel Corporation - C:\Program Files (x86)\Intel\Intel(R) Management Engine Components\UNS\UNS.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Wat\WatUX.exe,-601 (WatAdminSvc) - Unknown owner - C:\windows\system32\Wat\WatAdminSvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 9017 bytes

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 31 led 2011 20:39

Stáhni si ATF Cleaner
Poklepej na ATF Cleaner.exe, klikni na select all found, poté:
-Když používáš Firefox (Mozzila), klikni na Firefox nahoře a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
-Když používáš Operu, klikni nahoře na Operu a vyber: Select All, poté klikni na Empty Selected.
Po vyčištění klikni na Exit k zavření programu.
ATF-Cleaner je jednoduchý nástroj na odstranění historie z webového prohlížeče. Program dokáže odstranit cache, cookies, historii a další stopy po surfování na Internetu. Mezi podporované prohlížeče patří Internet Explorer, Firefox a Opera. Aplikace navíc umí odstranit dočasné soubory Windows, vysypat koš atd.

Vypni si rez.ochrany i firewall.
Stáhni si Dr. Web CureIt
dej update , po aktualizaci dej start.
Tlacitky dole muzeš soubor léčit(systémové soubory), smazat, přesunout nebo přejmenovat

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware) a Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware), pokud jo tak klikni na tlačítko Finish
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Perform Quick Scan (Provést rychlý sken) a klikni na tlačítko Scan (Skenovat)
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Show Results
- pak zvol možnost Save Logfile a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Jirka1989
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Jirka1989 » 31 led 2011 21:03

Ahoj, co tě přimělo k tomu si myslet, že tě sleduje, jestli se můžu zeptat? Jinak jak tady zaznělo podej trestní oznámení. A rada, sice možná špatný, ale kompletní formát PC, změna ip adresy, změna ICQ, emailu, veškerých tvých profilů, emailů, čehokoliv co by vedlo k tobě....

Je vidět, že máš strach, teď zavítám mimo PC... je to určitě velice nepříjemné, většinou to je bývalý přítel, kamarád... který nezná význam slova ne, jestli se vážně cítíš ohrožená, jdi na policii.

Budu ti držet moc palce, nejen s PC

Přidáno:

Aha promiň nečetl jsem plně začátek, takže on ví kde jsi atd... takže změň si vše.. a jdi na policii, fakt nečekej, nikdy nevíš co může komu udělat...
Někdy se můžu jevit jako rejpal:), ale snažím se takový nebýt...

Veda a technika môžu byť prospešnými prostriedkami pokroku len vo vlastníctve duchovne vyspelej spoločnosti.
Autor neznámý

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 31 led 2011 21:15

Jen bych doplnil, ještě zkontrolovat nastavení Windows Live Messengeru. Vidím, že se ti spouští při startu.
Lze přes něj taky sledovat vzdálenou plochu.

PCidiot
nováček
Stav:

Příspěvekod PCidiot » 01 úno 2011 13:52

Děkuju vám kluci. No, jak jsem to poznala.. hlavně z jeho vzkazů, které píše mé osobě a také z emailové schránky, kdy mám napsanou poslední návštěvu dne, kdy jsem na netu vůbec nebyla, na msn mám zablokovaného přítele, který mi vůbec nemůže psát, ani já jemu, ostatní messengery také nefungují. V době, když už spím se někdo přihlašuje na mé účty a komunikuje s mými přáteli, monitoring aj pošty na csfd.cz. Ví, co mám uložené v pc a jaké stránky navštěvuji (slovní spojení hledané na googlu). To je tak vše, co vím.
Udělala jsem vše podle popisků k jednotlivým programům. Dr.Web našel nějakou líheň, kterou jsem dala léčit.
Fakt moc díky za vaší účast a zde je log:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100
www.malwarebytes.org

Verze databáze: 5363

Windows 6.1.7600
Internet Explorer 8.0.7600.16385

1.2.2011 13:43:18
mbam-log-2011-02-01 (13-43-18).txt

Typ kontroly: Rychlý test
Testované objekty: 150364
Uplynulý čas: 1 minut, 43 sekund

Infikované procesy v paměti: 0
Infikované moduly v paměti: 0
Infikované klíče v registru: 0
Infikované hodnoty v registru: 0
Infikované datové položky v registru: 0
Infikované složky: 0
Infikované soubory: 0

Infikované procesy v paměti:
(Žádné škodlivé položky nebyly zjištěny)

Infikované moduly v paměti:

Infikované klíče v registru:

Infikované hodnoty v registru:

Infikované datové položky v registru:

Infikované složky:

Infikované soubory:

PCidiot
nováček
Stav:

Příspěvekod PCidiot » 01 úno 2011 13:53

Jinak msn už jsem nastavila tak, aby se mi při startu nespouštělo, děkuji za radu. :)

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”