Wi-Fi - nestálost - vypadávání (Modem i notebook ok)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wi-Fi - nestálost - vypadávání (Modem i notebook ok)
V počítačích neměníš nic. Jen se připojíš do administrace routeru a tam jej změníš.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ahoj.
Pokud vyloučíš problém s routerem, zkus se zaměřit na to rušení. Co se změnilo?
A to jak doma, tak i v okolí. Brácha má doma wifi síť, kolem baráku jezdí MHD a podle výpadku sítě pozná jeden určitej autobus!
A něco k zamyšlení zde: http://www.skodafavorit.cz/6540-moje-facko-rusi-2-4ghz-wifi
Pokud vyloučíš problém s routerem, zkus se zaměřit na to rušení. Co se změnilo?
A to jak doma, tak i v okolí. Brácha má doma wifi síť, kolem baráku jezdí MHD a podle výpadku sítě pozná jeden určitej autobus!

A něco k zamyšlení zde: http://www.skodafavorit.cz/6540-moje-facko-rusi-2-4ghz-wifi
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
Tak jak tedy nastavím konkrétně a přesně ten kanál wi-fi?????
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Do třetice všeho dobrého - ve wifi (wireless) části administrace routeru...
Každý model to má jinak.

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Je to podle routeru, ale jdi na (většinou je to) 192.168.1.1 ve svém prohlížeči. Pokud to bude chtít heslo, bude v manuálu, nebo na routeru. Wireless a tam nastav Channel
Ta adresa v prohlížeci bohužel nefunguje 
Ale do té wifi části administrace routeru s etedy všeobecně leze zkrze prohlížeč nebo jak tedy?
píšeš, že u každého modelu je to jiné, ale jak to zjístím u toho svého (Zyxel P-600), když v navodu není nic o frekvenci, kanálu??

Ale do té wifi části administrace routeru s etedy všeobecně leze zkrze prohlížeč nebo jak tedy?
píšeš, že u každého modelu je to jiné, ale jak to zjístím u toho svého (Zyxel P-600), když v navodu není nic o frekvenci, kanálu??
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Modemy u kyslíka se většinou administují přes 10.0.0.138
Najdeš tam channel a jednoduše z nabídky dáš jíný.
Najdeš tam channel a jednoduše z nabídky dáš jíný.
Ok. A doufám už snad poslední dotaz, když změním kanál wifi, je jedno vlastně jaký nastvím (1-13)?? Není to něčím podmíněno?
A ovlivní to pouze wifi že? ADSL to nikterak poznamenat nemůže?!
A ovlivní to pouze wifi že? ADSL to nikterak poznamenat nemůže?!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ovlivníš tím pouze frekvenci wifi. Nic víc. Pořád se půjde připojit.
Kanál nastav takový, který nemá v nejbližším okolí žádnou další wifi síť
Kanál nastav takový, který nemá v nejbližším okolí žádnou další wifi síť
Ok, děkuju moc :)
Tak všem ještě jednou děkuju za rady. Zdá se, že vše teď konečně funguje jak má (zaklepat :-) )
Jen by mě ještě zajímala taková maličkost. Ničemu to asi nevadí, ale ani na O2 to nevěděli.
Když přes Net Stumbler nebo Wireless connection status dám vyhledat sítě v dosahu, síť zvaná VOIP
se tu objevuje asi 10krát, káždá z těchto sítí má trochu jinou mac adresu a jedna z VOIP, má téměř
stejnou fyzickou adresu jako já... Tyto VOIP mají různé frekvence (snad všechny od 1 dé 13) a ty se pořád mění v řádech minut.
Net sumbler i nich vypisuje , že jsou tzv. "fake" a není mi to moc jasné .
To má jako někdo ze sousedů doma deset modem., nebo čím je to zapřáčiněno???
VOIP tady zabírá všechny frekvence wifi a tak je nemožné najít nějakou, která by nebyla již požitá.
Může to nějak do budoucna opět rušit mou wifi??
Jen by mě ještě zajímala taková maličkost. Ničemu to asi nevadí, ale ani na O2 to nevěděli.
Když přes Net Stumbler nebo Wireless connection status dám vyhledat sítě v dosahu, síť zvaná VOIP
se tu objevuje asi 10krát, káždá z těchto sítí má trochu jinou mac adresu a jedna z VOIP, má téměř
stejnou fyzickou adresu jako já... Tyto VOIP mají různé frekvence (snad všechny od 1 dé 13) a ty se pořád mění v řádech minut.
Net sumbler i nich vypisuje , že jsou tzv. "fake" a není mi to moc jasné .
To má jako někdo ze sousedů doma deset modem., nebo čím je to zapřáčiněno???
VOIP tady zabírá všechny frekvence wifi a tak je nemožné najít nějakou, která by nebyla již požitá.
Může to nějak do budoucna opět rušit mou wifi??
S tím VOIP by mě to taky zajímalo. Také jich doma několik chytím, i když jdu po městě tak je chytám na mobilu. Počkáme, jestli se ozve někdo, kdo ví, co to je.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2732
-
od doudinin
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 12:04