Toto je opravdu záležitost pro policii. Je-li "přítel" zručný, jak píšeš, nabourá se ti tam stejně. Pouze s tím rozdílem, že ty se to tentokrát nedozvíš a to podezření na šmírování tě bude stále trápit.
Ale je třeba mít jistotu, protože takové mylné osočení se jen velmi těžko odpáře.
ochrana počítače před napadením zvenku konkrétní osobou.Jak? Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: ochrana počítače před napadením zvenku konkrétní osobou.
Tipuju, že máš všude stejné nebo alespoň podobné heslo, které on zná. Napřed si změň heslo na e-mail i s kontrolní otázkou (právě na mail se zasílá heslo ze služeb v případě možnosti "zapoměl jsem heslo"). Poté systematicky změň heslo na všech službách. Nejlépe všude nějaké jiné a takovové, které by do tebe nikdo neřekl, že tě napadne. Třeba "eulerovocislo-3,14" - neměl by si tě spojit s matikou a eulera s pí.
Potom zaheslovat uživatelský účet ve windows, to by taky mělo stížit práci. Nejlépe i založit účet správce, současného smazat a zároveň založit i běžný účet, na kterém nepůjdou instalovat programy (Standartní práva).
Ve firewallu zablokuj veškeré porty mimo 80, 443 a pokud používáš e-mailového klienta tak i 25 a 110.
To maskování IP ti je k houbám, pořád vystupuješ pod jednou.
Potom zaheslovat uživatelský účet ve windows, to by taky mělo stížit práci. Nejlépe i založit účet správce, současného smazat a zároveň založit i běžný účet, na kterém nepůjdou instalovat programy (Standartní práva).
Ve firewallu zablokuj veškeré porty mimo 80, 443 a pokud používáš e-mailového klienta tak i 25 a 110.
To maskování IP ti je k houbám, pořád vystupuješ pod jednou.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Právě, že pravidelně měním heslo, je to změť interpunkčních znamének, velkých a malých písmen etc. Člověk by neřekl, jaká je to pro někoho brnkačka všechno obejít a někomu lézt do soukromí.
Jinak jdu měnit hesla a omezit porty.
Zeptám se ještě jinak... Nějaký nadupaný antivirák, který mimojiné má i nabalené další funkce by to nabourávání mohl ještě ztížit?
Jinak jdu měnit hesla a omezit porty.
Zeptám se ještě jinak... Nějaký nadupaný antivirák, který mimojiné má i nabalené další funkce by to nabourávání mohl ještě ztížit?
Podívej, psal jsem to už předtím ,zkusme to logicky? Když nezná tvůj email, tak nezná nic.... zmeň si email, učet smaž, založ nový, to samé všude ICQ, skype, MSN apod.
Kompletně si naformátuj disky, a reistall windowsu, pokud možnu zmeň i poskytovatele internetu /třeba špatný nápad, ale budeš mít jinou ip/, neodepisuj mu nikde potom už email, ICQ ( všude zjistí tvou novou ip ) a vsaň od PC a nahlaš to hned dneska na policii, řekni ,že máš podezření neboj se.... předcházej tomu, že ho přestane bavit sedět za PC a bude tě už špehovat osobně! Věř mi mám s tím zkušenosti a není to sranda... buď rozumná a PC teď posuň na vedlejší kolej, mysli na tebe a tvé blízké, kdo totiž nectí tvé soukromí a špehuje tě, tak časem to bude stupňovat...
Kompletně si naformátuj disky, a reistall windowsu, pokud možnu zmeň i poskytovatele internetu /třeba špatný nápad, ale budeš mít jinou ip/, neodepisuj mu nikde potom už email, ICQ ( všude zjistí tvou novou ip ) a vsaň od PC a nahlaš to hned dneska na policii, řekni ,že máš podezření neboj se.... předcházej tomu, že ho přestane bavit sedět za PC a bude tě už špehovat osobně! Věř mi mám s tím zkušenosti a není to sranda... buď rozumná a PC teď posuň na vedlejší kolej, mysli na tebe a tvé blízké, kdo totiž nectí tvé soukromí a špehuje tě, tak časem to bude stupňovat...
Někdy se můžu jevit jako rejpal:), ale snažím se takový nebýt...
Veda a technika môžu byť prospešnými prostriedkami pokroku len vo vlastníctve duchovne vyspelej spoločnosti.
Autor neznámý
Veda a technika môžu byť prospešnými prostriedkami pokroku len vo vlastníctve duchovne vyspelej spoločnosti.
Autor neznámý
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Podle mě je to jouda, kterej se vyžívá v tom, že ví o IT něco málo víc, než ty.
Stížit nabourávání... to co popisuješ může být práce nějakýho keyloggeru, nebo nástroje (typu WLM), který umožňují vzdálenou kontrolu, a když jsou ideálně nastavené, může tě špízlovat bez problému. Můžeš mít i něco v síti "špatně" nasdílené. Možná budeš požádána ještě o log z ComboFixu. Změnu providera ani podobně razantní kroky bych nepodnikal. Nemáš jeho IP? A vůbec, co s ním máš společnýho? :) Ale to je čistě tvá osobní záležitost, tak to psát nemusíš.
Stížit nabourávání... to co popisuješ může být práce nějakýho keyloggeru, nebo nástroje (typu WLM), který umožňují vzdálenou kontrolu, a když jsou ideálně nastavené, může tě špízlovat bez problému. Můžeš mít i něco v síti "špatně" nasdílené. Možná budeš požádána ještě o log z ComboFixu. Změnu providera ani podobně razantní kroky bych nepodnikal. Nemáš jeho IP? A vůbec, co s ním máš společnýho? :) Ale to je čistě tvá osobní záležitost, tak to psát nemusíš.
Abych popsala situaci, kdo to je... Seznámila jsem se s ním na seznamce (nebyla to seznamka doslova, spíše zaměřená na jeden určitý koníček, o kterém lidé diskutovali, dá se říct fórum). Nabalil se na mě a posléze jsme si aj psali přes messenger, dá se říct denně. Jenomže po určité době mě začal štvát, tak jsem ho začala ignorovat. Ze začátku jsem si říkala, jak je super, jak skvěle se s ním dá pokecat. Bohužel časem ale začal naléhat a naléhat na osobním setkání, což jsem nechtěla. Stejně tak mi došlo, že je nějak psychicky narušenej. Již rok ho mám v igore listu (možná i víc). Co vím, tak mne jmenoval na jedné stránce a navalil tam všechen balast, který jsem mu já kráva řekla. Nezná má hesla, zná mé bydliště. O mě se dá také říct, že jsem mentálně zaostalá, když sděluju takové informace, vlastně jsem si to celé způsobila sama. BTW je z jiného kraje.
Třešničkou je, že již v minulosti na nějakého nebožáka (to mi sdělil a kasal se tím) působil přesně tak jako teď na mě. A říkal, že každá holka, která si s ním "zahrávala" na to doplatila.
Třešničkou je, že již v minulosti na nějakého nebožáka (to mi sdělil a kasal se tím) působil přesně tak jako teď na mě. A říkal, že každá holka, která si s ním "zahrávala" na to doplatila.
IP neznám, tedy spíš nevím, jak se zjistí. *idiot*
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ip si stejně ani nezměníš, takže ji není třeba zjišťovat.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
hele nemáš jeho profil?:-D rád bych se podíval kdo to je:-D
Někdy se můžu jevit jako rejpal:), ale snažím se takový nebýt...
Autor neznámý
Autor neznámý
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle přesně se choval jeden, teď už bývalý, "přítel" od kamarádky. Taky má za sebou pár naprosto zdeptaných holek, které jsou na tom špatně a pojídají prášky, takže ruce pryč od něj a volej policii! Tady žádný antivir, firewall nepomůže! Uschovej si historii dopisování jako důkaz. Tady nikdo jiný jak policie nepomůže (možná ještě nabouchaný strýček). Takových sledovaných lidí jsou u nás, troufám si říct desítky, ale neohlásí to a jak je ten daný člověk vycucá, tak jde dál a najde si jinou oběť 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ahoj.
Skoč na tu Policii. Od 1.10.2010 je stalking (tak se nazývá obtěžování tohoto typu) trestný čin.
Detaily psát nebudu... Jen že je dobré si uschovat/uložit obtěžující zprávy jako důkaz.
Skoč na tu Policii. Od 1.10.2010 je stalking (tak se nazývá obtěžování tohoto typu) trestný čin.
Detaily psát nebudu... Jen že je dobré si uschovat/uložit obtěžující zprávy jako důkaz.
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
Ok o_O
Konečně mi svitlo, že to asi není žádná prdel. Zítra si na tu policii zajdu.
Tím je asi vlákno uzavřené...? Kdyžtak ho odfajfkujte prosím, nevím, kde se to udělá.
Jinak Vám MOC děkuju, že jste se mi věnovali a opět dobře poradili.
Konečně mi svitlo, že to asi není žádná prdel. Zítra si na tu policii zajdu.
Tím je asi vlákno uzavřené...? Kdyžtak ho odfajfkujte prosím, nevím, kde se to udělá.
Jinak Vám MOC děkuju, že jste se mi věnovali a opět dobře poradili.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”