No to jsou hezké sestavy :) a četl jsem něco o nových procesorech od AMD bulldozer či co, už se ví kdy se ukážou na trhu nebo něco víc o nich?
já mám takový návrh, co vy na to ? http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BN010Y2S01
Herní pc (15-25k)
Re: Herní pc (15-25k)
► Zobrazit spoiler
Zdravím, klidně bych do novýho intelu šel znova :-) Akorát si holt vyměníš za pár měsíců desku (ale co bych se nepoňuchňal s těma kouskama znovu :-) ... mám hdd připojený přes satu III a je klid... :-)
Jo a nevím jak je hlučnej gelid, ale mám hyper212+ a v zavřený case ho neslyším - teplota v idle 25st...
nechci dělat chytrýho, ale po diskuzi s kolegama tady jsme se usnesli, že 6950 je zbytečně silná jestli budeš koukat jenom do 22'' - mám 6850 a zatím všechny hry co jsem zkoušel bez problému na max... dalo by se tam ušetřit :-)
Jo a nevím jak je hlučnej gelid, ale mám hyper212+ a v zavřený case ho neslyším - teplota v idle 25st...
nechci dělat chytrýho, ale po diskuzi s kolegama tady jsme se usnesli, že 6950 je zbytečně silná jestli budeš koukat jenom do 22'' - mám 6850 a zatím všechny hry co jsem zkoušel bez problému na max... dalo by se tam ušetřit :-)
Naposledy upravil(a) verdell dne 02 úno 2011 23:18, celkem upraveno 1 x.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Desku, ramky, OS (má jen OEM), procesor .... to bude chtít určitě vylepšit i grafiku .... má takový upgrade smysl? Nemá.
Jistě ušetřit se dá leckde. To záleží na něm. Zbytečně silná? No taky to říkám při trošku slabší kartě by mohl mít Vapor-X verzi ..., ale on chce ten výkon a proč kupovat slabší kartu.
Nic proti Hyperu, ale chladič se hodnotí ve stupních a hlučnosti v zátěži a ne v iddle
verdell píše:Zdravím, klidně bych do novýho intelu šel znova :-) Akorát si holt vyměníš za pár měsíců desku (ale co bych se nepoňuchňal s těma kouskama znovu :-) ... mám hdd připojený přes satu III a je klid... :-)
Jistě ušetřit se dá leckde. To záleží na něm. Zbytečně silná? No taky to říkám při trošku slabší kartě by mohl mít Vapor-X verzi ..., ale on chce ten výkon a proč kupovat slabší kartu.
Nic proti Hyperu, ale chladič se hodnotí ve stupních a hlučnosti v zátěži a ne v iddle

Naposledy upravil(a) samotarrk dne 02 úno 2011 23:22, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
takový drama to není ne ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2011 23:26) ---
s tím hyperem jsem jenom chtěl naznačit, že jsem spokojen, ono to s tou hlučností jeto asi tak, že v loadu stejně není slyšet ať už přes grafiku nebo jiné chladiče...
a na co něco silnějšího, když se to nevyužije ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2011 23:26) ---
s tím hyperem jsem jenom chtěl naznačit, že jsem spokojen, ono to s tou hlučností jeto asi tak, že v loadu stejně není slyšet ať už přes grafiku nebo jiné chladiče...
a na co něco silnějšího, když se to nevyužije ?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1) co využije nech na něm. Každý má jiné priority. Já mám 5770 a nevyužil bych ani 5670. Ale z PC bych ji nedal.
2) Crysis 2
3) s Hyperem je spokojeno mnoho lidí a oprávněně
4) fakt je, že s grafikama o kterých uvažuje by ten Hyper neuslyšel, protože to je děs. Proto bych se přiklonil k Intel sestavě s tichou MSI 560. Jenže kupuje on a naše diskuse - co si myslím já a ty a nebo další - nemá smysl.
2) Crysis 2

3) s Hyperem je spokojeno mnoho lidí a oprávněně
4) fakt je, že s grafikama o kterých uvažuje by ten Hyper neuslyšel, protože to je děs. Proto bych se přiklonil k Intel sestavě s tichou MSI 560. Jenže kupuje on a naše diskuse - co si myslím já a ty a nebo další - nemá smysl.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
určitě...jen jsem přidal svou zkušenost :-)
Určitě vaše diskuze smysl má :) Je pravda, že kupuju já, ale chci mít aspon trochu přehled... Pochopil jsem to správně, že chyba není v procesorech od intelu sandy bridge, ale na těch základních deskách? A jenom s připojením SATA II ? takže kdybych pořídil sata III byl by ten problém vyřešen?
► Zobrazit spoiler
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Jen bych upozornil, že ten chladič (Gelid Solution Tranquillo) se na tu Gigabytku nehodi, jelikož překáží 1 slotovky paměti ram, (slotu na dual channel) Gigabyte GA-870A-UD3 (rev. 2.1). Nekecám, je to prostě tak. Hledal jsem na googlu něco jako "Gelid Solution Tranquillo Motherboard Compatibility" a žádnou situ jsem nenašel...sám mám ten gelid a přesně tu samou desku a byl jsem trošku zklamaný, tak jedu o trošku miň výkonněji.
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 03 úno 2011 10:13, celkem upraveno 1 x.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
S tím sandy se to má ve zkratce tak, že jakejsi tranzistor na desce v obvodě na sata II je vadnej a časem může (nemusí) odcházet (zpomaluje se přenos apod.) - sata III se to netýká a do ní můžeš klidně připojit i satu II, tak to mám prozatím já a uvidím jestli budu vůbec desku měnit..a ano, týká se to jen toho obvodu na desce, s procesorem to nemá nic společnýho....jen nevím kde by jsi teď desku s.1155 sehnal, většina prodejců je stáhla, snad alza možná ještě...jinak chladič hyper se na desce gigabyte s paměťma vejde celkem natěsno, ale vejde.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ceny Intel půjdou zcela jistě dolů a Sandy zůstává stále nejsilnější. Chyba chipsetu spíš nahrává kupujícím a většina z nich by na tu chybu stejně nikdy nepřišla.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Si právě říkám to samé, budou muset s cenou níže. Takže myslíte že se vyplatí počkat?
► Zobrazit spoiler
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebudou muset nic. Myslíte to tak, že zlevní Sandy? To se určitě nestane už tak mají ztrátu a proč by zlevňovali něco co už tak je směšně levné? To logiku nedává. Mimochodem Intel zrovna nějak moc slevy nedává, protože je stále jednička na trhu.
Čekat na snížení cen opravdu dobré není, zvláště když už sis nedávno stěžoval, že bys PC potřeboval. Počkat na Sandy? To nevím, ale čekat na snížení cen, určitě ne. To by ses načekal. Navíc proč by dávali slevy v situaci kdy je velůice mnoho lidí připraveno Sandy koupit? To bude nápor až to pustí.
Čekat na snížení cen opravdu dobré není, zvláště když už sis nedávno stěžoval, že bys PC potřeboval. Počkat na Sandy? To nevím, ale čekat na snížení cen, určitě ne. To by ses načekal. Navíc proč by dávali slevy v situaci kdy je velůice mnoho lidí připraveno Sandy koupit? To bude nápor až to pustí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3180
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14