Prosím.. Jak obnovit data na HDD.. Vyřešeno
Prosím.. Jak obnovit data na HDD..
Zdravím, mám velký problém měl jsem v pc hdd (má win 7) do kterého jsem natahal data pak jsem ho odpojil a zapoj do druhého pc (win XP) ale chce to formát i když to dám z5 do prvního pc s win 7 tak taky... formátovat to nemůžu ptž na něm jsou důkežitý soubory o který nemůžu přijít... zkoušel jsem testdisk ale vůbec mi to nejde nevím jak na to hledal jsem návody ale nic mi nepomohlo prosím o rady...
-
- Pohlaví:
Re: Prosím.. Jak obnovit data na HDD..
Dobrý by bylo kdyby ses trochu rozepsal, nechápu co ušetříš z5 a zpět atd. Co to píše když ho dáš zpátky do PC?
no je ukázanej ale když ho chci otevřít tak chce formát... na obou pc
-
- Pohlaví:
A co si s ním dělal když jsi ho dal na ty XP?
nic prostě jsem ho měl v jedno pc stáhl jsem do něj data vypnul pc vytahl hdd zapojil do druhýho pc a zapl....
-
- Pohlaví:
Na těch XP jste s ním něco provedli. Dej ho zpět na W7 a zkus ty data vrátit pomocí nějaké live verze Linuxu. Resp. zkopírovat a opravit.
No, nemám s tím sice moc zkušenosti, ale ten Linux je dobrý nápad. Zkus si tam stáhnout, vypálit a nainstalovat Ubuntu 10.10 (www.ubuntu.cz) a měl by ses dostat přímo na data na svém hdd a popř. je přesunout jinam nebo zkontrolovat harddisk... Každopádně jestli to nepůjde ani tam, tak jsou ta data asi poškozená. Na Ubuntu možná půjde taky stáhnout nějaký program pro obnovu dat.
Máš nějaké zkušenosti s Linuxem, nebo jsi "čistý Windowsář"?
Na tom hdd máš Windows 7, a to se ti spustí bez problémů? Kontrolu chyb jednotky hdd při startu jsi zkoušel?
Máš nějaké zkušenosti s Linuxem, nebo jsi "čistý Windowsář"?
Na tom hdd máš Windows 7, a to se ti spustí bez problémů? Kontrolu chyb jednotky hdd při startu jsi zkoušel?
-
- Pohlaví:
Tam asi nejde o obnovu, asi by je stačilo někam stáhnout a jet nanovo.
Taky myslím, ale kdyby to nějak poškodilo základní soubory fungování hdd, tak možná by to fungovalo...
na tom hdd neni zadny OS.. s Linuxem nemám žádné zkušenosti...
-
- Pohlaví:
A co si s ním dělal když jsi ho dal na ty XP? otázka podruhé
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Doporučuji si stáhnout CD Hiren's Boot (ale verzi 11) a vypálit na CD. Najdeš tam mimo programy pro možné kontroly a opravy disků i MiniWin ( je jen ve verzi do 11.1), pomocí něhož jdou v některých případech zkopírovat data na jiný disk a tak je zachránit. Povedlo se mi to u systémového disku v kamarádově PC právě minulý týden.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2708
-
od petr22