Objasnění termínu v počítačových sítích.. Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Objasnění termínu v počítačových sítích..

Příspěvekod Tomina » 03 úno 2011 20:56

Zdravím přátelé,

chtěl bych se zeptat spíše "síťařů". Mám se vyjádřit k jednomu tématu. Vyjel jsem si nějaké informace na internetu, mluvil jsem s pár odborníky, ale jejich odpovědi byly někdy značně rozdílné. Možná sám tu otázku špatné chápu. Řekl jsem si, že za zeptání zde nic nedám. Otázka je následující:

K čemu slouží analýza potřeb počítačové sítě z pohledu provozovaných aplikací?

Pochopil jsem to tak, že pokud máme síť, tak monitorujeme veškeré aplikace, které na síti běží - firewall, mail, print,..a pak mi v tom trošku scházejí ty potřeby. Nechápu, jakou potřebu má firewall, apod. Asi to špatně chápu.. :huh:

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Objasnění termínu v počítačových sítích..

Příspěvekod Owner » 03 úno 2011 21:11

Pravděpodobně by to mělo být členění podle toho, jakým způsobem aplikace využívají síť, tzn. analýza vyhodnocuje síťový provoz jednotlivých aplikací a vyhodnocuje z nich, zda aplikace spíše potřebují přesun větších objemů dat nebo častý přístup k datům (malou latenci) + další tunu parametrů. Poté se díky tomu optimalizují síťové prvky.
Zjednodušeně řečeno, jedná se o zkoumání, jak co nejlépe optimalizovat síť, aby daná aplikace na ní běžela co nejefektivněji.
Takto si myslím, že by to mohlo být vykládáno. :D
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: Objasnění termínu v počítačových sítích..

Příspěvekod Tomina » 03 úno 2011 23:02

Ano, to dává rozum..myslím si, že by to tak mohlo být..stejně mi ale nedochází, jak té optimalizace dosáhnu. Pokud budu mít firmu a budu přes vnitřní síť tahat objemné CAD výkresy, pochopím, že použiji Gigabit Ethernet a asi vybavím server větším diskovým polem, ale jinak mi uniká smysl nějakého hlubšího zkoumání..

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Re: Objasnění termínu v počítačových sítích..  Vyřešeno

Příspěvekod Tomina » 05 úno 2011 13:53

Ještě bych se chtěl zeptat, síťovou kabeláž dělíme na pevnou a pohyblivou. Jen by mě zajímalo, jaké používáte pro oba typy vodiče. U pevné nesmí být pohyb a tak by měl být kabel podobný např. tlustému koax. Ještě by mě zajímalo, jak tyto kabeláže zakončujete? Díky

Zpět na “Vše ostatní (inet)”