Ahoj, nejsem tak znalý a už v tom začínám mít guláš.
1. Podařilo se mi propojit a zprovoznit sdílení dvou PC kříženým kabelem pomocí průvodce ve Win XP. (prý se to ale profesionálně nepoužívá)
2. V tom hostitelském PC mám do druhé síťové karty napojen O2 internet přes ADSL modem. S nastavením zjištění IP adresy automaticky.
3. Nevím jak se to stalo, objevila se na klientském PC ikona "Internetová brána" a tváří se to jako připojené a aktivní.
Přesto mi na klientském PC internet nechodí. Co se dá kde ještě nastavit?
Díky
propojení 2 PC doma Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: propojení 2 PC doma
Vítej na PC-HELP.
Na Počítači, připojeném k modemu, najeď so síťových adaptérů. V nich rozklikni vlastnosti adaptéru, který je spojený k modemu a v kartě sdílení povol sdílení internetu ostatním počítačům.
Potom na tom samém PC na druhém adaptéru, přes který jsi spojen s druhým počítačem, nastav IP adresu 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0
Nakonec přejdi na druhý počítač a tam nastav IP 192.168.1.1, masku 255.255.255.0, bránu 192.168.1.1 a DNS 192.168.1.1
Po tomto by měl internet fungovat i na druhém počítači
Na Počítači, připojeném k modemu, najeď so síťových adaptérů. V nich rozklikni vlastnosti adaptéru, který je spojený k modemu a v kartě sdílení povol sdílení internetu ostatním počítačům.
Potom na tom samém PC na druhém adaptéru, přes který jsi spojen s druhým počítačem, nastav IP adresu 192.168.1.1 a masku 255.255.255.0
Nakonec přejdi na druhý počítač a tam nastav IP 192.168.1.1, masku 255.255.255.0, bránu 192.168.1.1 a DNS 192.168.1.1
Po tomto by měl internet fungovat i na druhém počítači
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
To je divný, oba PC mají stejnou IP? To mi počítač nebere.
na tom druhem nastav ip a na konec dej třeba 1.2
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, v té rychlosti jsem se utl. Na tom druhém má být IP 192.168.1.2 jinak je všechno správně.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Re: propojení 2 PC doma Vyřešeno
No konečně někdo, kdo pochopil, jak to chci. CHODÍ TO.
Tak mi prosím ještě vysvětlete , co je to ta Výchozí brána a server DNS.
Můžu se ještě ptát odborníků, abych nezakládal nové vlákno?
V BIOSU nastavím FSB 166 , procesor Sempron by to taky měl umět. Skutečná frekvence FSB dle testu zůstává stále na 133, takže procesor je podtaktován.
No a DÍKY.
Tak mi prosím ještě vysvětlete , co je to ta Výchozí brána a server DNS.
Můžu se ještě ptát odborníků, abych nezakládal nové vlákno?
V BIOSU nastavím FSB 166 , procesor Sempron by to taky měl umět. Skutečná frekvence FSB dle testu zůstává stále na 133, takže procesor je podtaktován.
No a DÍKY.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Výchozí brána je adresa "serveru", kterou má počítač využít pro přístup k internetu a nejen do místní sítě. V tvém případě je to adresa toho prvního PC, přes který se bude přistupovat.
DNS server slouží pro překlad IP na domény. Opět to je ten první počítač.
Na ten druhý dotaz si založ nové vlákno a trochu ho víc rozepiš.
DNS server slouží pro překlad IP na domény. Opět to je ten první počítač.
Na ten druhý dotaz si založ nové vlákno a trochu ho víc rozepiš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2650
-
od Mety
Zobrazit poslední příspěvek
20 bře 2025 21:12