Ahoj, nevím jestli toto téma sem úplně zapadne.. ale neexistuje nějakej program, kterej by fungoval na stejný bázi jako FireBug, akorát, že by ponechal výsledky na stálo?
Že bych si takhle mohl upravit stránku dle mé myšlenky a viděl bych to pouze já?
Děkuju
Program na editaci přímo v prohlížeči Vyřešeno
- StrejdaSam
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Program na editaci přímo v prohlížeči Vyřešeno
Doodle Noodle
Re: Program na editaci přímo v prohlížeči
Pokud jde o úpravu vzhledu (písma, barvy, rozložení), tak na to používám v Opeře uživatelské stylopisy.
CSS pro tento web jsem si napsal takto:
a vypadá takhle:
CSS pro tento web jsem si napsal takto:
Kód: Vybrat vše
body {background-image: url(pruh1.png); background-repeat: repeat-x; background-color: #697f90 !important;}
#reklama-dalsi_partneri, #google {display: none !important;}
.topictitle, div.content {font-size: 13pt !important;}
div#wrap {position: relative; width: 1300px !important; padding: 0 !important; margin: 0 120px !important;}
#wrap:after {position: absolute; z-index: 5; width: 150px; height: 140px; top: -3px; right: 35px; content: " ";
background-image: url('pc-help_duch.png') !important; background-repeat: no-repeat;}
a vypadá takhle:
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- StrejdaSam
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Musíš si je pro každý web, který chceš změnit, napsat.
Což předpokládá jisté znalosti a dovednosti v CSS.
V Opeře pak přes pravé myšítko na stránce zvolíš Upravit místní nastavení… a ma záložce Zobrazení vybereš CSS soubor, který sis napsal.
Jestli jde něco podobného ve Firefoxu, to nevím, nikdy jsem to nepotřeboval a nezkoušel.
Ještě doplním, že jsou uživatelské stylopisy nesmírnou pomůckou při tisku některých webů, kdy kodér nenapsal tiskové styly. Takhle jsem ušetřil už hodně barvy a papíru.
Což předpokládá jisté znalosti a dovednosti v CSS.
V Opeře pak přes pravé myšítko na stránce zvolíš Upravit místní nastavení… a ma záložce Zobrazení vybereš CSS soubor, který sis napsal.
Jestli jde něco podobného ve Firefoxu, to nevím, nikdy jsem to nepotřeboval a nezkoušel.
Ještě doplním, že jsou uživatelské stylopisy nesmírnou pomůckou při tisku některých webů, kdy kodér nenapsal tiskové styly. Takhle jsem ušetřil už hodně barvy a papíru.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- StrejdaSam
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli tedy chápu dobře (nejsem odborník) dá se i něco takového zapsat pomocí html tagů?
A pokud ne, dá se takto pozměnit i vzhled stránky za pomocí: Přímého zápisu?
Nebo lze použít pouze Stylopis?
A pokud ne, dá se takto pozměnit i vzhled stránky za pomocí: Přímého zápisu?
Nebo lze použít pouze Stylopis?
Doodle Noodle
- Pomocí HTML tagů se nic takového zapsat nedá. HTML není CSS.
HTML = Hyper Text Markup Language = „hypertextový značkovací jazyk“. Tímto jazykem se popisuje struktura dokumentu (co je nadpis, co je odstavec, co je seznam…) a v horším případě lze pomocí tohoto jazyka ovlivňovat vzhled stránky (je to neefektivní a zastaralé řešení). Například <p>toto je odstavec</p>.
CSS = Cascading Style Sheets = „tabulky kaskádových stylů“, jednoduše „kaskádové styly“ (žádné „tabulky“ to neobsahuje), což je jednoduchý jazyk, pomocí kterého se jednotlivým prvkům webové stránky nastavují pravidla, jak a kde se mají zobrazit.
Například p {text-indent: 2em;} určuje, že bude mít každý první řádek odsazení přibližně o šířce 5 písmen nebo 8 doprava. - Nevím, co máš na mysli „přímým zápisem“.
- Ne že „lze použít stylopis“, ale že je potřeba si ho vytvořit. Slovem stylopis (podobně jako slova opis, nápis, zápis, výpis…) jsem měl na mysli to, že otevřeš editor (Poznámkový blok, PSPad nebo jiný podobný), zapíšeš několik stylových (neboli CSS) pravidel pro daný server a celé to uložíš jako soubor (nejlépe s příponou .css – stejně jako HTML ukládáš s příponou .html a text s příponou .txt) a v Opeře pak výše uvedeným způsobem přiřadíš danému webu.
- Mýliti se je Myloš.
- StrejdaSam
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jj.. :-)
Já to CSS právěže neuměl tak jsem mlel blbosti.
Teď už je to v cajku.. takže vím
Já to CSS právěže neuměl tak jsem mlel blbosti.

Teď už je to v cajku.. takže vím
Doodle Noodle
V pohodě. 

- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 4950
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
30 srp 2024 09:29
-
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4503
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5740
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 3368
-
od RostislavC