Zdravím.
Vím, že tohle téma sem vůbec nepatří, ale jsou tady neuvěřitelný maniaci, kteří u PC sedí 10+ hodin denně.
Můj problém je ten, že vidím rozmazaně text, který je 3 metry vzdálen. Text musí být malý, ale stává se mi, že i větší je rozmazaný.
Tento problém začal před dvěma dny. Nikdy jsem se zrakem potíže neměl, tak se ptám Vás. Máte nějaké zkušenosti?
Na kontrolu očí mě hned nežeňte.
Problém se zrakem
Re: Problém se zrakem
Já sedím u PC docela dost, a problém s očima jsem nikdy neměl. Zrovna včera jsem byl na 13-ti leté prohlídce a na cca 5 metrů jsem poznal i ty nejmenší písmenka. Můžeš si koupit nějaké kapičky do očí. Když mě někdy pálí, používám Visine. Můžu doporučit.
To zkusím. Nějaké kapky. Díky za radu. 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nosil jsem brýle a zrak se mi "lepšil". Později nebyly brýle vůbec potřeba, jen pokud jsem například seděl daleko od plátna při prezentaci. Nenosil jsem je asi 5 let a za tu dobu pozoruji, že se mi zrak markantně zhoršil
Denně sedím 10+ hodin u PC a opravdu mám problémy číst i co jsem dříve viděl v pořádku a potřebu brýlí začínám pociťovat. Občas si přijdu, že jsem slepý jak borůvka. Takže podle mě, kdo někdy nosil brýle, tak k PC jsou nutné, pokud s ním dělám moc často 
Není ale zase dobré nosit brýle pořád, pokud to není vyžadováno, protože oči si pak odvyknout a budou brýle vyžadovat pořád a při sebemenší námaze začnou bolet a od nich hlava, apod.

Není ale zase dobré nosit brýle pořád, pokud to není vyžadováno, protože oči si pak odvyknout a budou brýle vyžadovat pořád a při sebemenší námaze začnou bolet a od nich hlava, apod.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Můžu potvrdit, že to je taková solidní jistota, bohužel. Zrak se rok od roku horší...někde ty hodiny proseděné u PC prostě musí být vidět. V některých případech to lze docela dobře řešit...např. zvětšovat úhlopříčku domácí TV
K té rozmazanosti, může se jednat pouze o únavu očí, kromě kapek by mohli pomoci umělé slzy, třeba máš oči jen příliš suché (člověk u monitoru tak často nemrká, oči se vysouší a pak můžou bolet nebo jinak zlobit). Umělé slzy jsou navíc k oku šetrnější, než nějaké kapky... Před časem mě bolelo oko, tak to mám trochu nastudované

K té rozmazanosti, může se jednat pouze o únavu očí, kromě kapek by mohli pomoci umělé slzy, třeba máš oči jen příliš suché (člověk u monitoru tak často nemrká, oči se vysouší a pak můžou bolet nebo jinak zlobit). Umělé slzy jsou navíc k oku šetrnější, než nějaké kapky... Před časem mě bolelo oko, tak to mám trochu nastudované

- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No ono to nemusí být nutně počítačem. Já jsem byl třeba úplně v pohodě, ale někdy v páté třídě se mi prostě ze dne na den zhoršil zrak. Prej je to u některých lidí normální v pubertě. Tudíž buď se mi zrak tento rok zlepší, nebo budu nosit čočky
Ale já to mám taky v rodině, takže se nemusíš bát 

Děkuju moc za rady a příspěvky. Aspoň, že v tom nejsem sám. 

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já mám vrozenou oční vadu a ta se mě projevila v první třídě. Zhruba do konce základky se to zhoršovalo. Pak se to zastavilo. Od té doby se to zhoršilo (cca 30let) asi o 0,5 dioptrie. Od 16 jsme měli doma počítač - osmibita Amstrada. A všichni. nečum dotoho, zkazíš si oči. A nebo ty máš zkažený oči z počítače. Skoro nikdo nevěřil, že se mě oči zkazily před tím, než jsem se k nějakému vůbec dostal. Půl dioptrie navíc za víc jak 20 let považuju spíš za příznaky stárnutí, než to, že si na počítači kazím oči.
P.S. vyhrál jsem nějaký ticket dárkový a přemýšlel jsem co za ně. Nakonec (jako jediný rozumný) mě přišly čočky. Ale moc je nenosím. Musím je vyndavat na noc a ráno po 5 hodině, když vstávám, tak si je rozespalý nasadit je pořádná fuška. Takže je spíš nenosím, než nosím.
P.S. vyhrál jsem nějaký ticket dárkový a přemýšlel jsem co za ně. Nakonec (jako jediný rozumný) mě přišly čočky. Ale moc je nenosím. Musím je vyndavat na noc a ráno po 5 hodině, když vstávám, tak si je rozespalý nasadit je pořádná fuška. Takže je spíš nenosím, než nosím.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Já koukám do PC také dost často už... už když mi bylo 7 jsem si pořád chtěl hrát s tátovo PC, pak jsme dostali jeden takovej slabší, pro mě to bylo nové a byl jsem na tom nalepenej pořád... na PC jsem prakticky každý den... není to pokaždé od rána do večera, chodím ven atp. ale jinak tam jsem minimálně 2 hodiny denně (spíš víc) a teď co chodím na střední je to ještě víc...
Ale se zrakem absolutně žádný problém nemám (bude mi 17)... důležité je dle mého mít správně osvětlenou místnost (a ještě si rozsvicuju menší lampičku za monitorem, takže kontast není tak velkej a oči nejsou tak unavené) i dokumenty, učebnice atp. se kterými děláte...taky to chce si alespoň jednou si za 2 hodiny odpočinout (řeším to tak, že se jdu projít se psama) a taky nebýt na tom monitoru nalepenej...
Spíš trpí naše kostra... můžete si to seřídit ergonimicky jak chcete, ale dřív či později si sednete stejně špatně a v tu chvíli si zaděláváte třeba na nějakou formu skoliózy...
Ale se zrakem absolutně žádný problém nemám (bude mi 17)... důležité je dle mého mít správně osvětlenou místnost (a ještě si rozsvicuju menší lampičku za monitorem, takže kontast není tak velkej a oči nejsou tak unavené) i dokumenty, učebnice atp. se kterými děláte...taky to chce si alespoň jednou si za 2 hodiny odpočinout (řeším to tak, že se jdu projít se psama) a taky nebýt na tom monitoru nalepenej...
Spíš trpí naše kostra... můžete si to seřídit ergonimicky jak chcete, ale dřív či později si sednete stejně špatně a v tu chvíli si zaděláváte třeba na nějakou formu skoliózy...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Hodně často je tento problém záležitostí jednoho oka. Zkus si koukat na nějaký text na zdi, vždy jedním nebo druhým okem. Dokud jsem seděl u PC 10 hodin denně, tak se mi to stávalo (kapky byly pouze dočasné řešení). Co nesedím u kompu tak dlouho, problém zmizel.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4239
-
od petr22