Dobrý den.
Prosil bych o radu. Vlastnim notebook Hp Probook 4520s. Mam problem s ovladaci k wifi adapteru. Po nainstalovani vsech ovladacu ze stranek vyrobce windows 7 porad nevidi dany adapter. Bluetooth rozpozná v pohodě, ale wifi ne. Zato v systému Linux vsechno slape tak jak ma. Přerem dekuji za rady.
Problem s ovladači wifi adapteru Vyřešeno
Re: Problem s ovladači wifi adapteru
Ahoj, pokud instalace ovladače proběhne v pořádku, mrkni se jestli je v ovládacích panelech (pravým tlačitkem klikni na My Computer (Tento počítač a zvol Manage nebo Spravovat, potom Device Manager (Správce zařízení), v položce Network adapters (Síťové adaptéry) by měl být ten Wifi adaptér vidět, koukni na něj, bude tam napsáno zda je povoleno, zakáznáo apod.
Pokud se tváří vše OK, zkus funkční klávesu pro zapnutí Wifi - nevím jestli je to u tebe kombinace Fn+něco nebo tam může být na notebooku samostatné tlačítko.
Když tam byly windows od výrobce tak ty fungovaly?
Je fakt, že já taky hned vyhodim origo předinstalovaný systém a natáhnu čistý, ale něky to taky skřípe.
Podívej ještě k HP, jestli pro ten ntb není potřeba dohrát speciální ovladač na ovládání Fn kláves apod.
Pokud se tváří vše OK, zkus funkční klávesu pro zapnutí Wifi - nevím jestli je to u tebe kombinace Fn+něco nebo tam může být na notebooku samostatné tlačítko.
Když tam byly windows od výrobce tak ty fungovaly?
Je fakt, že já taky hned vyhodim origo předinstalovaný systém a natáhnu čistý, ale něky to taky skřípe.
Podívej ještě k HP, jestli pro ten ntb není potřeba dohrát speciální ovladač na ovládání Fn kláves apod.
PC Servis pro Prahu a okolí http://www.spokojeny-pocitac.cz
To jsem všechno učinil. Ale jde o to, že ovladač se nikdy nenainstaluje správně. I s webu HP jsem nainstaloval všechny potřebné instalace a pořád nic.
a co to zkusit ručně - ve správci zařízení najdeš pod Síťovými adaptéry ten, který nejde nainstalovat, bude tam u něj vykřičník.
klikneš na něj pravým nebo dvojklik levým, a zvolíš aktualizovat ovladač - pak zvolíš ručně, a najdeš složku, kam se ti rozbalily soubory ovladače.
Pokud je ovladač v EXE souboru a instalace proběhne automaticky, stejně se někam musí soubory rozbalit - podíval bych se do složky
Windows\Temp , tam se zpravidla kopírují dočasné soubory.
Pokud to nepůjde ani tímto způsobem, asi bych se vykašlal na HP - zjistil bych jaký je tam adaptér a stáhl si ovladač přímo od výrobce např. Broadcomm, Atheros nebo Intel se tam dával.
Pokud nevíš, výrobce zjistíš také z vlastností toho špatně nainstalovaného adaptéru, klikneš na záložku Podrobnosti a vybereš ID hardwaru, je tam dlouhá řádka - tebe zajímají čísla za VEN_ a pak DEV_
Ty první čtyři čísla zadáš do http://www.pcidatabase.com/ do kolonky Vendor.
Pak si na stránkce nalezneš ty další čísla, to je přesný typ zařízení.
Měl by tak být odkaz na stránky výrobce, tam si pak najdeš originál ovladač a ten nainstaluješ.
klikneš na něj pravým nebo dvojklik levým, a zvolíš aktualizovat ovladač - pak zvolíš ručně, a najdeš složku, kam se ti rozbalily soubory ovladače.
Pokud je ovladač v EXE souboru a instalace proběhne automaticky, stejně se někam musí soubory rozbalit - podíval bych se do složky
Windows\Temp , tam se zpravidla kopírují dočasné soubory.
Pokud to nepůjde ani tímto způsobem, asi bych se vykašlal na HP - zjistil bych jaký je tam adaptér a stáhl si ovladač přímo od výrobce např. Broadcomm, Atheros nebo Intel se tam dával.
Pokud nevíš, výrobce zjistíš také z vlastností toho špatně nainstalovaného adaptéru, klikneš na záložku Podrobnosti a vybereš ID hardwaru, je tam dlouhá řádka - tebe zajímají čísla za VEN_ a pak DEV_
Ty první čtyři čísla zadáš do http://www.pcidatabase.com/ do kolonky Vendor.
Pak si na stránkce nalezneš ty další čísla, to je přesný typ zařízení.
Měl by tak být odkaz na stránky výrobce, tam si pak najdeš originál ovladač a ten nainstaluješ.
PC Servis pro Prahu a okolí http://www.spokojeny-pocitac.cz
Ahoj, mela jsem stejny problem, stahla jsem veskere ovladace wifi, vzdy se nainstaloval a pak me to hodilo chybu ovladace. po dlouhem patrani jsem nakonec nainstalovala ovladac pres nouzovy rezim - problem vyresen
snad to pomuze i vam

-
- Pohlaví:
Re: Problem s ovladači wifi adapteru Vyřešeno
2 noční hvězda: Nemyslíš, že uživatel už za více než čtyři roky problém vyřešil?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5360
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58