Dobrý den, chci se zeptat, jakým způsobem přenesu vytvořený design stránky ve Photoshopu, do stránky s příkazy. Dělám web pomocí html a css, nyní chci začít i s grafikou webu. Jak jsem již uvedl, vzhled jsem si navrhl v PS, ale teď netuším "jak propojit grafiku s napsanou stránkou".
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Úno 2011 19:22) ---
Opravdu nevíte? Není tu nikdo zkušenější kdo se zabývá tvorbou webu? Já programuji pomocí CSS a HTML. Jen prostě nevím jak navrhlou grafiku propojit s kódem. Jestli budu muset děla spoustu divů, které budu absolutně umisťovat, nebo je nějaká jednodušší cesta, která by mi mohla pomoci.
Jak přenést grafiku do samotné stránky Vyřešeno
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak přenést grafiku do samotné stránky
Napiš soukromou zpávu členovi Veba97 .. Ten se zabívá desingem a tvorbou webovek :)
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
Nepiš nikomu soukromé zprávy s dotazy. Na dotazy je fórum.
Grafiku bude potřeba rozřezat na jednotlivé prvky (hlavičku, pozadí – to nejlépe když je repetované, případně ozdobné rámečky a podobně) a tyhle obrázky pak přiřadíš jednotlivým částem stránky přes css jako backgournd-image.
Pro grafiku doporučuji formáty JPG na fotky (a adekvátní obrázky) a PNG (v indexovaných barvách zabere nejméně místa, ale je nutné počítat s menším počtem barev; pokud by barev bylo málo, pak 24bitový PNG – tedy bez alfakanálu, ten nasadit až v případě potřeby průsvitnosti). Gif je spíš minulostí – v indexovaných barvách ho nahrazuje tpravidla datově menší PNG a animace až na výjimky spíš kazí dobrou pověst.
Pokud si s tím nevíš rady, zkus si prostudovat nějaké [url=http://interval.cz/hotova-reseni/pro-css/]layouty na Intervalu[/i] a když si ani s tím nebudeš vědět rady, dej sem maketu návrhu jako přílohu a zkusíme ti s tím snad nějak pomoct.
Grafiku bude potřeba rozřezat na jednotlivé prvky (hlavičku, pozadí – to nejlépe když je repetované, případně ozdobné rámečky a podobně) a tyhle obrázky pak přiřadíš jednotlivým částem stránky přes css jako backgournd-image.
Pro grafiku doporučuji formáty JPG na fotky (a adekvátní obrázky) a PNG (v indexovaných barvách zabere nejméně místa, ale je nutné počítat s menším počtem barev; pokud by barev bylo málo, pak 24bitový PNG – tedy bez alfakanálu, ten nasadit až v případě potřeby průsvitnosti). Gif je spíš minulostí – v indexovaných barvách ho nahrazuje tpravidla datově menší PNG a animace až na výjimky spíš kazí dobrou pověst.
Pokud si s tím nevíš rady, zkus si prostudovat nějaké [url=http://interval.cz/hotova-reseni/pro-css/]layouty na Intervalu[/i] a když si ani s tím nebudeš vědět rady, dej sem maketu návrhu jako přílohu a zkusíme ti s tím snad nějak pomoct.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Ta stránka mi velmi pomůže :). Layouty si umím navrhnout sám, už jsem si také navrhnul jak by mělo rozložení na stránce vypadat. Akorát pořád nevím, když si v PS navrhnu nějaký vzhled například: http://www.youtube.com/watch?v=6cgL15WSdkg když se mrkneš nakonec, jak design ve finále vypadá, tak ho mám pak rozsekat na určité části? Např. hlavičku, levy sloupec, pravy sloupec a hlavní obsah?
Jejda, ¾hodinové video, to ne…
Jinak s tím rozsekáním máš v zásadě pravdu. Umíš-li vytvořit layout a umíš-li „v CSS myslet“, pak asi odhadneš, co jak rozřezat.
Pokud nevíš, klidně sem ten grafický návrh v podobě makety dej (třeba jako JPG s vodotiskem, abys neměl obavu, že ti to někdo odcizí) a juknu na to (i když nevím, jestli teď, protože se chystám pozvolna do postele), aspoň se zase trochu procvičím.
Jinak s tím rozsekáním máš v zásadě pravdu. Umíš-li vytvořit layout a umíš-li „v CSS myslet“, pak asi odhadneš, co jak rozřezat.
Pokud nevíš, klidně sem ten grafický návrh v podobě makety dej (třeba jako JPG s vodotiskem, abys neměl obavu, že ti to někdo odcizí) a juknu na to (i když nevím, jestli teď, protože se chystám pozvolna do postele), aspoň se zase trochu procvičím.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak nakonec jsem udělal pouze header, kterej sem si umístil na stránku. Jinak design přímo pomocí CSS
. Ještě mě zajímá jak vložím do stránek Diskuzní fórum? Například přes Blueboard? A také jak vytvořím fotogalerii. Dále by mě zajímalo k čemu je dobré vkládat do stránek php, jakou funkci php zastává?
Jsem velmi potěšen tímto fórem, v žádném jiném není taková ochota a hlavně um.

Jsem velmi potěšen tímto fórem, v žádném jiném není taková ochota a hlavně um.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Jo jo, myslel jsem Guidebook, a ten tam taky je
. Ale ještě mě zajímá zda se dá také naprogramovat takové fórum.

Na fórum bych nasadil nějaké osvědčené řešení, jako phpBB a podobně.
- Mýliti se je Myloš.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Čistá instalace phpbb3 není taky zrovna ideální řešení, pokud se v kódech aspoň trochu neorientuje.
No na to zatím kašlu, zatím to nechám na blueboardu. Akorát mě zajímá... když mám už stránku index.htm s menu a headerem, nyní si vyberu v menu nějakou položku - jak zachovám vzhled (header, menu) a zobrazím jen obsah té stránky v hlavním poli, mám nastylovaný header, levy sloupec, patičku a část s obsahem. Chci aby se mi vybraná stránka zobrazila pouze v tom obsahu, aby zustal header a menu.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Udělej si 5 stejných stránek a odkazuj na ně mezi sebou. Každá bude mít jiný obsah, ale budou vypadat stejně.
Nebo jsem tě špatně pochopil?
Nebo jsem tě špatně pochopil?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2247
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
-
Facebook - stránky se nezobrazí Příloha(y)
od Hoff » 18 říj 2024 10:17 » v Internet a internetové prohlížeče - 9
- 4609
-
od Hoff
19 říj 2024 09:25
-
-
- 5
- 1970
-
od jurasek9
05 pro 2024 07:50
-
-
Mobilní aplikace ve stylu webové stránky
od bradto » 07 úno 2025 22:52 » v Programování a tvorba webu - 3
- 4281
-
od HelFix
08 úno 2025 14:27
-
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 4950
-
od Minapark
30 srp 2024 09:29
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”