Jak přenést grafiku do samotné stránky Vyřešeno
Re: Jak přenést grafiku do samotné stránky
To je jedna možnost. Druhá je přečíst si něco málo o PHP a include (nic na tom není, tohle je hodně jednoduché).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak jsem začal s php. Stáhnuj jsem si apache, spustil jsem pomocí apache monitor. Vyčetl jsem, že když zadám nyní to prohlížeče http://localhost , zobrazí se mi kmenová struktura mých adresářů, ale bohuzel se mi nezobrazilo nic :(
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nezačínej phpéčkem.. V php se bez html a css nehneš
cosmosD:
Je možné, že Apache neběží – například Skype rád blokuje port 80, takže jestli jsi Apache instaloval za chodu Skypu, pak asi Apache nepoběží.
Jinak instaloval jsi Apache samotného, nebo nějakou triádu? Já používám PHPHome a taky není špatný VertrigoServ.
Stene:
cosmosD píše, že HTML/CSS používá, takže začátečník asi už nebude.
Je možné, že Apache neběží – například Skype rád blokuje port 80, takže jestli jsi Apache instaloval za chodu Skypu, pak asi Apache nepoběží.
Jinak instaloval jsi Apache samotného, nebo nějakou triádu? Já používám PHPHome a taky není špatný VertrigoServ.
Stene:
cosmosD píše, že HTML/CSS používá, takže začátečník asi už nebude.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
CSS a HTML zvládám. Apache mám samostatný, ne triádu. Skype jsem zaplej měl, takže to zítra zkusím bez něj a dyžtak zkusím ten program na který jsi odkazoval.
Pokud budeš instalovat PHPHome, instalace v češtině probíhá dost naslepo, ale stačí mačkat vhodná tlačítka, celé to pak chodí OK (anebo to můžeš nainstalovat anglicky, pak je OK i sama instalace).
Pokud budeš instalovat namísto toho VertrigoServ, pozor na zálohování souborů v případě odinstalace. Já ho musel jednou odinstalovat a spolu s odinstalací mi s prominutím hajzl bez ptaní smazal celý adresář WWW (přitom tam byly jen dokumenty, stránky).
Pokud budeš instalovat namísto toho VertrigoServ, pozor na zálohování souborů v případě odinstalace. Já ho musel jednou odinstalovat a spolu s odinstalací mi s prominutím hajzl bez ptaní smazal celý adresář WWW (přitom tam byly jen dokumenty, stránky).
- Mýliti se je Myloš.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
kdyz neovladas serverovy konfigurace nech to na nekom jinym... freehosting?
zkus ten apache jeste resetnout, jakej vubec pouzivas a pod cim?
zkus ten apache jeste resetnout, jakej vubec pouzivas a pod cim?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
CZechBoY:
V těhle triádách není potřeba nic konfigurovat, jen se to nainstaluje.
Leda by chtěl používat mode-rewrite a podobně, ale třeba ve VertrigoServu se tohle nastavuje dost snadno (taky jsem nikdy nenastavoval server).
Jinak z free hostingů bez reklamy používám php5.cz (ale třeba mode-rewrite bych zkoušel nejprve na localu, protože pokud bych zacyklil server, pak radši ten svůj, na kterém nikdo není závilsý, než cizí).
V těhle triádách není potřeba nic konfigurovat, jen se to nainstaluje.
Leda by chtěl používat mode-rewrite a podobně, ale třeba ve VertrigoServu se tohle nastavuje dost snadno (taky jsem nikdy nenastavoval server).
Jinak z free hostingů bez reklamy používám php5.cz (ale třeba mode-rewrite bych zkoušel nejprve na localu, protože pokud bych zacyklil server, pak radši ten svůj, na kterém nikdo není závilsý, než cizí).
- Mýliti se je Myloš.
Tak jsem stahnul, nainstaloval a do prohližeče zadal http://localhost/C:/www/index.php
a zobrazilo se mi toto
Přístup odmítnut!
Nemáte právo pro přístup k požadovanému objektu. Buď je chráněn proti čtení, nebo není serverem čitelný.
Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.
Error 403
127.0.0.1
02/13/11 13:52:45
Apache/2.0.50 (Win32) PHP/5.0.0
a zobrazilo se mi toto
Přístup odmítnut!
Nemáte právo pro přístup k požadovanému objektu. Buď je chráněn proti čtení, nebo není serverem čitelný.
Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.
Error 403
127.0.0.1
02/13/11 13:52:45
Apache/2.0.50 (Win32) PHP/5.0.0
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zadej do příkazovýho řádku jenom http://localhost/
Objeví se stránka s It works, takže to znamená že to funguje že? Ale na jedné stránce jsem se dočetl... První příklad s php: - zadám
<?
phpInfo();
?>
uložím a do prohlížeče zadám localhost + cesta k souboru, zobrazí se mi kmenová struktura souborů v pc.
<?
phpInfo();
?>
uložím a do prohlížeče zadám localhost + cesta k souboru, zobrazí se mi kmenová struktura souborů v pc.
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus si ve složce www vytvořit soubor zkouska.php, do něj vlož
<?php
echo "test";
?>
Ulož a otevři adresu http://localhost/zkouska.php
Jinak tohle fungovat nemůže -> http://localhost/C:/www/index.php
localhost čte se složky www v nainstalovaným serveru. Takže zadáváš jenom localhost a název souboru (popsal jsem to o pár řádků výš)..
Tedy pokud si to všechno dobře pamatuju. Všechny moje weby dělám na hostingu u stationu. Vlastní server jsem zkoušel jenom ze zvědavosti.
<?php
echo "test";
?>
Ulož a otevři adresu http://localhost/zkouska.php
Jinak tohle fungovat nemůže -> http://localhost/C:/www/index.php
localhost čte se složky www v nainstalovaným serveru. Takže zadáváš jenom localhost a název souboru (popsal jsem to o pár řádků výš)..
Tedy pokud si to všechno dobře pamatuju. Všechny moje weby dělám na hostingu u stationu. Vlastní server jsem zkoušel jenom ze zvědavosti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2247
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
-
Facebook - stránky se nezobrazí Příloha(y)
od Hoff » 18 říj 2024 10:17 » v Internet a internetové prohlížeče - 9
- 4609
-
od Hoff
19 říj 2024 09:25
-
-
- 5
- 1970
-
od jurasek9
05 pro 2024 07:50
-
-
Mobilní aplikace ve stylu webové stránky
od bradto » 07 úno 2025 22:52 » v Programování a tvorba webu - 3
- 4281
-
od HelFix
08 úno 2025 14:27
-
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 4950
-
od Minapark
30 srp 2024 09:29
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”