Skoro ve všech diskuzích na netu, když chce někdo ve WIN 7 rozevírací pole "Programy" stejné jako bylo v XP, tak je kritizován jako "zpátečník", který nechce přijímat nové lepší věci. Přitom situace je následující:
WIN XP:
Kliknu na Start, myší najedu na "Programy" a všechny programy se mě krásně otevřou automaticky. A když najedu na podsložky, tak se také automaticky otevřou. Je to rychlé a přehledné (na spuštění programu stačí dva kliky), a všechny programy vidím najednou.
WIN 7:
Kliknu na Start, pak musím kliknout na "Všechny programy" a pak musím myší rolovat, abych našel ten správný program nebo složku, a na složky musím také vždy klikat aby s eotevřely, a zase rolovat. Takže musím udělat více ukonů myší než v XP (musím kliknout někdy 4x a více a k tomu ještě rolovat), trvá to déle času, než něco najdu. A nikdy nevidím všechny programy najednou, takže nemám tak dobrý přehled.
Závěr:
Tato funkce ve WIN 7, funguje hůře než v XP. (Vždy preferuji jednoduchost a rychlost, každý klik a rolování navíc obtěžuje.) Jsem také zpátečník, nebo mi něco uniká???
Jsou funkce Win 7 opravdu lepší než WIN XP?
Re: Jsou funkce Win 7 opravdu lepší než WIN XP?
Ano, toto je opravdu hloupé. Ale jinak jsem spokojený, win7 je rychlejší, stabilnější, hezčí než XP. A pro nový PC už je Win7 64Bit nutnost.
A navíc oproti XP můžeš ve W7 kýžený program napsat do vyhledávacího řádku hned v nabídce start - já běžně spouštím prakticky všechny programy, které nemám na hlavní liště tím, že jenom ťuknu na klávesnici do tlačítka "windows" čímž se mi otevře nabídka Start a napíšu přesně to co chci. Podle mě je to i rychlejší a přesnější - > nemusíš se snažit šipkout najet přesně na ten daný program a nevyskakuje ti nic dalšího, když kolem toho jenom projíždíš.
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
to Suril: dovolím si úspěšně oponovat:
Běžně spouštěné programy mám dole na liště, nebo na ploše. Takže je vždy rychlejší je spustit proklikem myši, než to psát do okna. A nabídku START tím pádem využívám jen občas, když něco hledám, nebo chci pustit něco co nepouštím často, a tím pádem nevím přesný název, a nebo ten název teprve hledám. A to hledání ve Win 7 je dosti zdlouhavé.
Běžně spouštěné programy mám dole na liště, nebo na ploše. Takže je vždy rychlejší je spustit proklikem myši, než to psát do okna. A nabídku START tím pádem využívám jen občas, když něco hledám, nebo chci pustit něco co nepouštím často, a tím pádem nevím přesný název, a nebo ten název teprve hledám. A to hledání ve Win 7 je dosti zdlouhavé.
No tak já mám to štěstí, že si pamatuju i jména méně často spouštěných programů a mám zapnutý index na nabídku start -> hledání je opravdu hodně rychlé
Jsem ochoten připustit, že někdo to hledání přes klávesnici umí velmi rychle, ale nevěřím tomu, že to je rychlejší, než kliknout myší na lištu (u často spouštěných programů)
Ale já nejsem proti tomuto způsobu
. Dobře, že tam je, pokud někomu vyhovuje. Mě jenom chybí automaticky rozevírací systém s WIN XP, kde se to dá rychleji najít.
Ale já nejsem proti tomuto způsobu

- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Atari: A to tě bolí ukazováček, když dáš o dva kliky víc? Nebo někam spěcháš? Jinak nechápu o jaký problém tu jde.
Win7 jsou stokrát lepší. K XP bych se už nevrátil.
Win7 jsou stokrát lepší. K XP bych se už nevrátil.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
já bych je zase tak nechválil. mám W7 na notebooku a včera jsem si zanadával jako dlaždič
ačkoliv mám administrátorské práva a pracuji pod účtem administrátora, tak když jsem chtěl přepsat soubor ve složce system32 tak mě sprdnul a řekl mi, ať si trhnu pedálem
a ten voser s certifikátama, fakt super

ačkoliv mám administrátorské práva a pracuji pod účtem administrátora, tak když jsem chtěl přepsat soubor ve složce system32 tak mě sprdnul a řekl mi, ať si trhnu pedálem

a ten voser s certifikátama, fakt super

"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
Já nezpochybňuji že jsou WIN 7 lepší. s tím souhlasím. Já jenom říkám, že konkrétně jedna funkce (Start - programy) je horší, a ptám se na názor jiných, ať mi zastánci této "lepší" funkce ve Win7 vysvětlí proč je lepší. Já jsem to nepochopil.mike007 píše:Win7 jsou stokrát lepší. K XP bych se už nevrátil.
U nás v práci ještě nebyla sekretářka, která byla na PC ryhlejší než já. Například co ona ve Wordu udělá za 30min, já mám za 20 až 25. A v Excelu jsem ještě rychlejší. A to jsou mladý holky vyučený ze školy s počítačema. Je to proto, že jsem odchvanec DOSu a používám kláv. zkratky. A proto mi každé zbytečné zdržování vadí. Dva kliky navíc nevadí (i když mě asi ano), ale ono se to nasčítá a pak to je spousta času.mike007 píše:A to tě bolí ukazováček, když dáš o dva kliky víc? Nebo někam spěcháš? Jinak nechápu o jaký problém tu jde.
No tak jak říkám, je výhodné naučit se aspoň zhruba názvy programů co nespouštíš tak často a pak je jejich spuštění otázkou jedné až dvou sekund :) mnohdy je to i rychlejší než klikat myší, obzvlášť, když máš zrovna obě ruce na klávesnici a nemáš třetí ruku, kterou bys položil na myš :)
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
atari píše:...pak musím kliknout na "Všechny programy"...
Nemusíš. Stačí si s myší vteřinku počkat a menu s programy se otevře samo. Tím si ušetříš jeden klik

Já abych řekl pravdu, tak menu s programy vůbec nepoužívám. Zástupce na všechny důležité programy mám buď na ploše nebo lípnuté na hlavním panelu.
Nejlepší hra je Excel!
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
Pokud se nikde nenechá nastavit, aby se nemuselo klikat, tak to je teprve hloupé. Uživatelské přispůsobení všeho je základ a každý uživatel má jiné chutě. Jestli si nějaký programátor myslí, že to nastaví vždy nejlépe, tak se mýlí ... a v mém případě pochybuji, že by se mi na hlavní Win lištu podařilo připíchnout 500 zástupců, takže bych i na Win 7 zůstal s Drag Stripem >>> viewtopic.php?f=58&t=48260&start=10
A Start > Programy nepoužívám ani na XP, je to příliš zdlouhavé a členění do podsložek je problematické, lze to sice přesunout ručně, ale spousta programů (i Win) s tím vůbec nepočítá a dělá to problémy.
Drag Strip

Vlastní třídění do složek, kvůli přeplněnosti panelu a zlepšeného členění a vyhledávání
(= problémy)

A Start > Programy nepoužívám ani na XP, je to příliš zdlouhavé a členění do podsložek je problematické, lze to sice přesunout ručně, ale spousta programů (i Win) s tím vůbec nepočítá a dělá to problémy.
Drag Strip

Vlastní třídění do složek, kvůli přeplněnosti panelu a zlepšeného členění a vyhledávání
(= problémy)

Naposledy upravil(a) X dne 14 úno 2011 18:53, celkem upraveno 5 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1791
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
02 říj 2024 13:36