Ze 2 počítačů složit 1 Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Ze 2 počítačů složit 1  Vyřešeno

Příspěvekod Fucza » 14 úno 2011 17:11

Tak kabel mám. Čili
1. Kam řadič dát? Mám tam PC11 (zavazí větrák od GK), PC12 (tam by se to asi vlezlo) , PC13, PC14 (tam mám wifi kartu s anténkou), PC15 (tato jediná patice je oranžová, nevím proč). Všechny jsou PCI stejné délky. Jstli to je jedno, podařilo se mi ji vrazit do PC12
Z boku- řadiče příjde slave z kšandy, najumperovat ten SATA disk na Slave?
Jinak zapojení mi je snad jinak jasné.
Co mi zatím není jasné, co se bude instalovat dřív, drivery pro řadič (je tam totiž CD), nebo Windows, dělení disků?
Moc díky.
Seskládám to a budu čekat se zapnutím na odpověď:D

// Sakra, nějak bych ty kšandy potřeboval prodloužit.
Navíc už jsem zapoměl jestli je jedno, co jde z IDE1 a co z IDE2

Co takto?
IIDE1- Master 80GB HDD (Systémový) . Slave - Vypalovačka
IDE2 - jen SATA disk přes řadič na Slave - Master volný.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Ze 2 počítačů složit 1

Příspěvekod El Diablo » 14 úno 2011 17:48

To není PC11 atd. ale PCI1 atd. Dej ho kam se vejde. Na SATA se nic nejumperuje pokud nechceš snížit rychlost ze SATA II na SATA I. Některé disky to umí automaticky jiné musíš jumpnout. :) CD/DVD dej na řadič co je přímo na MB pak budeš mít přístup i bez ovladačů přídavného řadiče.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 14 úno 2011 17:55

CD/DVD dej na řadič co je přímo na MB pak budeš mít přístup i bez ovladačů přídavného řadiče.
Tomuto nerozumím ani za mák.
Když říkám řadič, myslím tím Axago na ten SATA harddisk.

Můžeš teda poopravit to moje schéma? Dík.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 14 úno 2011 17:57

Tohle je přídavný řadič. MB má svůj původní se kterým umí pracovat BIOS.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 14 úno 2011 18:05

A nemůžu pro ten SATA Harddisk použít jednu z těch zdířek na MB? (SATA3, SATA4 označeno - jsou oranžové)

Pokud by toto šlo, tak byl dal na jednu kšandu vždycky jedno zařízení - na jednu HDD PATA 80GB a na druhou DVD?

CD/DVD dej na řadič co je přímo na MB pak budeš mít přístup i bez ovladačů přídavného řadiče.

To jo, ale tím přímo rozumíš na Master kšandu, rozumíme si?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 14 úno 2011 19:03

No počkej to jsi neřekl že máš na MB SATA! To jsi nemusel kupovat ten řadič! Z tebe to taky leze jak z chlupatý deky! Pokud máš vše na MB zapoj to přímo tam ať to BIOS vidí.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 14 úno 2011 19:56

No já si nebyl jistý, proto jsem tu hned v prvním příspěvku psal tu desku, ale hledal jsem a prostě neviděl. Až dneska mě ty SATY praštily do očí. Nevadí, aspoň sem ten řadič viděl a 4 kila holt oželím, :D ČILI závěrečné resumé a prosím o potvrzení.

IDE1 - kšanda na Master - HDD Pata 80GB bez jumperu - slave volný
IDE2 - DVD na MAster bez jumperu- slave volný - //tady mám ještě otázečku na ten šedý drát s 3 vodiči do 4 pinu RGL Analog Audio - psal si, že to nemusím mít zapojené do MB - Proč ne? Bylo to v obou počítačích? K čemu to vůbec je?

SATA 3 - HDD 500GB SATA - bvez jumperu, jen s tou propojkou na napájení.

Hele a při zapnutí potom tam mám dát hned instalační cd win?
Ono by to mohlo asi bootovat z toho 80GB - bo tam systém ještě je, ale chci to celé máznout.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 14 úno 2011 21:37

Nejdřív nainstaluj systém a potom potřebné ovladače. (Tedy pokud nenaskočí původní systém který chceš smazat a nechceš třeba z něho něco zachránit.) Ten třížilový šedý kabel je pro přehrávání audio po analogu a dnes se nepoužívá, dalo se to využít u mechanik které měli tlačítko play a potenciometr na přehrávání audio CD. Také ho využívali některé starší přehrávače (softw), dnes se používá přehrávání po datových kabelech.

Fucza
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Fucza » 17 úno 2011 18:42

Moc díky za pomoc. Vše klaplo bez problémů. Jen mám menší problém s Windows po instalaci Ubuntu, ale s tím se obrátím deo jiné oblasti. Dám vyřešeno.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 17 úno 2011 18:57

Ještě že tak... :lol:

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”