Gastroskopie žaludku - zkušenosti

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Gastroskopie žaludku - zkušenosti

Příspěvekod jackm » 14 úno 2011 22:31

Ahoj, rád bych se Vás zeptal jestli někdo byl na gastroskopii žaludku(ústy ne nosem).
Jaké to je, googlil jsem a všude je něco jiného a na jednom webu všichni psali, že je to hrůza, nejvíce mi vadí, že mi píchnou injekci a budu "opilý" a to prý celý den, já nechci být "opilý", a jinak se samozřejmě bojím i vyšetření. :?
Díky

Reklama
brano
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Gastroskopie žaludku - zkušenosti

Příspěvekod brano » 14 úno 2011 22:38

Nie je to nič hrozné, dostal som tabletku na potlačenie dáviaceho reflexu a nie injekciu. Najhorší je ten pocit, že sa človek dusí, ináč to nebolí ani nič podobné, len pacient nevie ako má dýchať. Ak je lekár šikovný, tak to trvá 20 - 30 sekúnd, takže zadusenie nehrozí. :D Leží sa na boku a pod ústa vložia misku a servítky, lebo sa tvorí dosť slín a buď pri vsúvaní, alebo vyberaní gastroskopu sa stane, že vybehne aj trošku zvratkov. Príjemné to nie je, ale zase nič čo by sa nedalo vydržať.

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 14 úno 2011 22:42

Hej já tam tak nechci jít. :x 20-30 sekund?Já četl nejméně 15minut.Jinak díky moc...
Mě asi budou píchat oblbovačku, když jsem mladý. :D

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 14 úno 2011 22:53

Ale kdeže 15 minút, kto by to vydržal. :smile: Veď to je hadica hrubá asi ako malíček a ide cez ústa priamo do žalúdka, tak to by som chcel vidieť kto by to vydržal 15 minút. Možno myslia celú procedúru aj s čakaním, kým zaberie tabletka alebo injekcia, ale výkon sám o sebe je minútová záležitosť. Oni už ti budú hovoriť ako máš dýchať, to je najhoršie, že pacient nevie čo má robiť, hadica v krku a bruchu a pocit, že sa dusí, ale už keď mi to vyťahovali, tak som prišiel na to, že bolo treba dýchať asi nosom a nie ústami popri hadici. :lol:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 úno 2011 00:12

Je to nepříjemný ale dá se to vydržet. Nejhorší je když chceš polknout, ale nejde to protože ti ze žaludku vede kabel... :) Pochopitelně po těch oblbovácích jsi jako opilý, akorát ne tak vesele...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 15 úno 2011 02:15

Nabídli mi na výběr sondu zadarmo, nebo tenčí kabel za 2 nebo 3 stovky, už se nepamatuji (asi před rokem).
Injekci mi nedávali, ale byl jsem nalačno a napřed mi do krku nastříkali nějaké umrtvovadlo (ale na pocity si už nepamatuju).
Bylo to sice na blití, ale nalačno nebylo co zvracet. Není to nikterak příjemné vyšetření, ale taky to není nikterak velké utrpení. Nic, co by mělo nějaké delší následky, ještě týž den jsem byl OK.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 úno 2011 07:04

Osobní zkušennost nemám, raději jsem změnil životosprávu a bříško se uzdravilo samo :lol: Mám však kamaráda, který vyšetření absolvoval asi před rokem, protože ho stále pálila žáha. Když jsem se ho ptal na pocity, tak říkal, že nejhorší to bylo při zavádění, kdy se trochu uplatnil dávicí reflex, pak to je prý pohoda a dokonce říkal, že po roce půjde klidně znova, aby mohli porovnat rozdíly. Pravdou je, že mu vyšetření prováděli sondou v té době nejmodernější=tenkou.

Gastroskopie je určitě naprostá sranda proti zákroku, který absolvoval jiný můj kamarád, vozíčkář. Přihodila se mu nemilost v podobě kamenů v močovém měchýři. Rozbíjeli mu je mechanicky, jak jinak, než přes penis :huh: Dva dny před finálem mu roztahovali močovou trubici hadicemi stále větších rozměrů, než se dostali na průměr asi dvanáct milimetrů. :huh: :huh: :huh: Rozměrům věřím, protože kamarád je strojař a má to v oku. Když na gastroskopii půjdeš s tím, že je super, že to nedělají přes penis, pak to určitě v pohodě dáš :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 15 úno 2011 11:19

Jak je to s hygienou, to pořád tu samou hadici strkají všem lidem? fuj :mad:

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 15 úno 2011 11:43

A to myslíš že Ti trubku vytáhnou a hned ji dají dalšímu? Nejdřív jde na sterilizaci a pak teprve k dalšímu použití a neboj se, nic co by Tě muselo zajímat na nebo v trubici nezůstane.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 15 úno 2011 13:04

Horší to je, pokud někomu před tebou dělají kolonoskopii... :lol: :lol: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 15 úno 2011 13:26

brano píše:Ale kdeže 15 minút, kto by to vydržal. :smile: Veď to je hadica hrubá asi ako malíček a ide cez ústa priamo do žalúdka, tak to by som chcel vidieť kto by to vydržal 15 minút. Možno myslia celú procedúru aj s čakaním, kým zaberie tabletka alebo injekcia, ale výkon sám o sebe je minútová záležitosť. Oni už ti budú hovoriť ako máš dýchať, to je najhoršie, že pacient nevie čo má robiť, hadica v krku a bruchu a pocit, že sa dusí, ale už keď mi to vyťahovali, tak som prišiel na to, že bolo treba dýchať asi nosom a nie ústami popri hadici. :lol:

Jsem omyslem smazal příspěvek. Hele udušení nehrozí a zákrok trvá (zažil jsem) i deset minut. Copak v jícnu jde kyslík? Jo a mimochopdem ty trubice jsou sterilně vybalené a vždy úplně nové. Sterilizace použitých už se provádí jen u kovových částí.

Kolonoskopie je horší. To byla kamarádka tak zblblá, že měla v noci halucinaci, že jim někdo chodí v obýváku.
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 15 úno 2011 13:29, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 úno 2011 13:28

Hrtan není hltan, ale začátek mají oba stejný :smile:

Ty máš teda představy o zdravotnictví :smile: Vytáhne hadici pacientovi vedle, nasliní konec a strčí ji tobě :smile: Dnes musí být vše sterilní a právě v nemocnici je to největší problém a největší semeniště bakterií a virů. Na mnohé už ani nepůsobí sterilizace a jsou zmutované. Uvadí se, že právě na pooperační infekce umírá zhruba 3 % pocientů. Ve skutečnosti je jich mnohem mnohem více
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zkušenosti s VxKex na Windows 7?
    od SGvagon » 27 říj 2024 22:06 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    2894
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 říj 2024 11:29
  • Ryzen 9800x3d, Zkušenosti s Ram
    od Acey » 13 úno 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2082
    od Acey Zobrazit poslední příspěvek
    13 úno 2025 12:28
  • Čtečky knih - zkušenosti
    od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    4069
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 19:02
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    3367
    od FlanK3r Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 17:29

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”