pomoc s C-kom
pomoc s C-kom
Napíšte program, ktorý zobrazí číslo 45967 a ASCII kód znaku 'A' v dvojkovej, desiatkovej a šestnástkovej sústave.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: pomoc s C-kom
Koukám, tak tady někdo chce vypracovat domácí úkol. Možná by se vyplatila a udělat sekce "Domácí úkoly" 

Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
ak chcete pomoct tak pomozte ak nie nechajte tak ok
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A udělat školu místo tebe by si tak náhodou nechtěl ?
Zkoušel ses zeptat učitele ?

Zkoušel ses zeptat učitele ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
binárně, decimálně, hexadecimálně.. to můžeš použít funkce Bin, nic, Hex 
ASCII hodnota zjistíš nejspíš přes int(písmeno)
jak vypsat to číslo? řekl bych že std::cout "45967";
proč nepoužívat Google ale používat ostatní na odpovídání primitivních úkolů? na to mi odpověz ty...

ASCII hodnota zjistíš nejspíš přes int(písmeno)
jak vypsat to číslo? řekl bych že std::cout "45967";

proč nepoužívat Google ale používat ostatní na odpovídání primitivních úkolů? na to mi odpověz ty...
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Mohl bych se zeptat co studuješ? Jaký obor a jaký druh školy?
Jinak standardní odpověď na takovouhle otázku by asi měla znít
1. RTFM (Read The Fucking Manual)
2. STFW (Search The Fucking Web)
3. UTFG (Use The Fucking Google)
Všechno co potřebuješ pro tenhle úkol vědět (a není toho mnoho) najdeš v libovolné učebnici jazyka C, někde na prvních padesáti stránkách.
Ale abys věděl co máš hledat, nenapadlo tě k čemu jsou u printf() ve formátovacím řetězci ty argumenty se znakem %? Tím si dvě třetiny úkolu vyřešíš jedním příkazem, a zbyde ti jen ten binární výpis.
Ten bude trochu složitější, protože ho budeš muset řešit cyklem, takže bych potřeboval vědět co už umíš.
Jinak standardní odpověď na takovouhle otázku by asi měla znít
1. RTFM (Read The Fucking Manual)
2. STFW (Search The Fucking Web)
3. UTFG (Use The Fucking Google)
Všechno co potřebuješ pro tenhle úkol vědět (a není toho mnoho) najdeš v libovolné učebnici jazyka C, někde na prvních padesáti stránkách.
Ale abys věděl co máš hledat, nenapadlo tě k čemu jsou u printf() ve formátovacím řetězci ty argumenty se znakem %? Tím si dvě třetiny úkolu vyřešíš jedním příkazem, a zbyde ti jen ten binární výpis.
Ten bude trochu složitější, protože ho budeš muset řešit cyklem, takže bych potřeboval vědět co už umíš.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
studujem automobilovu elektroniku a len kvoli blbemu cecku nechcem vyletiet
Tak se trochu snaž, když ukážeš aspoň něco, tak ti někdo pomůže. Ale nečekej že za tebe ten úkol jiní udělají, zvlášť takhle lehoučký. Budou tě v té škole čekat mnohem horší věci...
A člověče, řekl bych že na automobilovou elektroniku budeš zrovna tu binární soustavu potřebovat dost dobře chápat, za pár let tam narazíš na příšerné věci! Loni jsem na jednom MANu řešil jak fungují zrcátka, na každých dveřích byla dvě, samozřejmě elektricky ovládaná a vyhřívaná, a dohromady k osmi motorkům a čtyřem spirálám vedly jen tři dráty
Víš jak je tohle udělané? A proč tam je jen na tohle dohromady pět počítačů? A hlavně jak přijít na to co tam nefunguje, když máš akorát digitální voltmetr?
Ještě horší mrcha je Iveco, tam už jsem párkrát viděl v počítači vyhořelé integráče, s upálenými nožičkami. A teď jak ta světla rozsvítit, aby se s tím mohlo jezdit, a zapomeň na to že by chtěli koupit novou řídící jednotku za čtyřicet tisíc! Jednoduše propojit s druhou stranou se to vždycky nedá, protože ten počítač pozná že je tam jiný odpor na žárovkách (to má místo pojistek) a vypne to všechno
Jo, když jsem nedávno na jedné vykopávce jménem Praga V3S spravoval přepínač baterií (protože to jede na 12V, ale startuje na 24V), tak jsem to měl jako lázně. Zlatá padesátá léta.
Ale zpátky k tvému úkolu. Co z toho Céčka umíš? Dokážeš napsat program, který vypíše na obrazovku pár písmen a nějaké číslo? To je na pět řádků, a pokud se koukneš sem: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=407, tak najdeš i řešení větší části toho tvého úkolu, na jednom programovém řádku. Pak ti zbyde jen vyřešit ten binární výpis, pomocí nějakého cyklu (což se dá také zvládnout na jednom řádku). Umíš udělat cyklus for()?
Prostě sem dej co máš, a na oplátku se dozvíš co je špatně a jak to máš udělat lépe.
EDIT:
Ještě mě tak napadlo, abych ti třeba zvýšil motivaci:
1) I když tě programování nebaví, tak tě donutí používat logické myšlení, a začneš tak uvažovat i při řešení jiných problémů. To je docela užitečná věc, věř mi že abych přišel na to, že Citroen Berlingo s centrálem se nedá zamknout ovladačem ani klíčem kvůli prasklé pojistce na stropní světlo, mě stálo pořádnou chvilku přemýšlení.
2) Když víš jak se počítače programují, tak snáze pochopíš jejich chování, a najdeš příčinu toho, proč dělají to co dělají, a ne to co se od nich očekává. Ne nadarmo se říká, že každý program je tak chytrý jako jeho programátor.
3) Jestli nemáš vyletět kvůli Céčku, budeš muset zvládnout víc než jeden úkol, i když ti sem napíšu
char bin(unsigned int n){return n?putchar(bin(n>>1)),n%2?'1':'0':'\0';}
tak ti to stejně nic nedá, protože to nebudeš ani chápat, ani umět správně použít, takže ti vyjde špatný výsledek.
A člověče, řekl bych že na automobilovou elektroniku budeš zrovna tu binární soustavu potřebovat dost dobře chápat, za pár let tam narazíš na příšerné věci! Loni jsem na jednom MANu řešil jak fungují zrcátka, na každých dveřích byla dvě, samozřejmě elektricky ovládaná a vyhřívaná, a dohromady k osmi motorkům a čtyřem spirálám vedly jen tři dráty

Ještě horší mrcha je Iveco, tam už jsem párkrát viděl v počítači vyhořelé integráče, s upálenými nožičkami. A teď jak ta světla rozsvítit, aby se s tím mohlo jezdit, a zapomeň na to že by chtěli koupit novou řídící jednotku za čtyřicet tisíc! Jednoduše propojit s druhou stranou se to vždycky nedá, protože ten počítač pozná že je tam jiný odpor na žárovkách (to má místo pojistek) a vypne to všechno

Jo, když jsem nedávno na jedné vykopávce jménem Praga V3S spravoval přepínač baterií (protože to jede na 12V, ale startuje na 24V), tak jsem to měl jako lázně. Zlatá padesátá léta.
Ale zpátky k tvému úkolu. Co z toho Céčka umíš? Dokážeš napsat program, který vypíše na obrazovku pár písmen a nějaké číslo? To je na pět řádků, a pokud se koukneš sem: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=407, tak najdeš i řešení větší části toho tvého úkolu, na jednom programovém řádku. Pak ti zbyde jen vyřešit ten binární výpis, pomocí nějakého cyklu (což se dá také zvládnout na jednom řádku). Umíš udělat cyklus for()?
Prostě sem dej co máš, a na oplátku se dozvíš co je špatně a jak to máš udělat lépe.
EDIT:
Ještě mě tak napadlo, abych ti třeba zvýšil motivaci:
1) I když tě programování nebaví, tak tě donutí používat logické myšlení, a začneš tak uvažovat i při řešení jiných problémů. To je docela užitečná věc, věř mi že abych přišel na to, že Citroen Berlingo s centrálem se nedá zamknout ovladačem ani klíčem kvůli prasklé pojistce na stropní světlo, mě stálo pořádnou chvilku přemýšlení.
2) Když víš jak se počítače programují, tak snáze pochopíš jejich chování, a najdeš příčinu toho, proč dělají to co dělají, a ne to co se od nich očekává. Ne nadarmo se říká, že každý program je tak chytrý jako jeho programátor.
3) Jestli nemáš vyletět kvůli Céčku, budeš muset zvládnout víc než jeden úkol, i když ti sem napíšu
char bin(unsigned int n){return n?putchar(bin(n>>1)),n%2?'1':'0':'\0';}
tak ti to stejně nic nedá, protože to nebudeš ani chápat, ani umět správně použít, takže ti vyjde špatný výsledek.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 19750
-
od Tay
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 12:09