Zdarec, máme do školy pár otázek ohledně těchto struktur, a potřeboval bych poradit. Napíši zde jen čtyři ze všech, u kterých si nejsem jist a taky napíši i své odpovědi, tak prosím mě opravte..díky
Závisí složitost operací na počtu prvků v zásobníku? Ano či ne? Nezávisí, protože velikost prvků sice zvýší počet operací, ale né jejich složitost..
Závisí složitost operací na počtu prvků ve frontě? Ano či ne? Podle mě né, ale vůbec nevím..
Vřešeno..Popište algoritmus vyhledávání daného prvku v seznamu? Vůbec nevím...
Lze využít algoritmus půlení intervalu pro vyhledávání v seznamu? Jaký je tu hlavní problém? podle mě můžem, ale tod vše co vím..
zásobník, fronta, seznam v C++
- LifeRoma
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zásobník, fronta, seznam v C++
Naposledy upravil(a) LifeRoma dne 15 úno 2011 20:20, celkem upraveno 1 x.
JUST METAL RULES THE WORLD!!!
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: zásobník, fronta, seznam v C++
já bych řekl že vyhledávání v seznamu veme prostě všechny prvky a porovnává je popořadě s tim kterej chceš hledat, když ho najde tak skončí ten cyklus a vypíše OK, jinak vypíše KO 

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- LifeRoma
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Něco podobného jsem si taky myslel, ale připadá mi to dost jednoduše, což mě vyvádí z míry a tak myslím že je to špatně..
edit: Ale souhlasím.. jedná otázka z krku..:)
edit: Ale souhlasím.. jedná otázka z krku..:)
JUST METAL RULES THE WORLD!!!
Není mi jasné co se myslí tou složitostí operací, ale pro práci s frontou a zásobníkem by mělo stačit vložit/vyjmout položku, posunout ukazatel, ohlídat přetečení/podtečení, takže jestli jde o tohle, tak bych také řekl že na počtu prvků nezáleží.
Hledání v seznamu půlením intervalu možné je, jako jediný problém mě napadá že ten seznam musí být uspořádaný strom.
Postup hledání v něm by byl ten že vezmeš první položku - kořen, porovnáš s hledaným prvkem, a podle výsledku pokračuješ levou nebo pravou větví, dokud nenalezneš co hledáš, nebo nenarazíš na konec.
Hledání v seznamu půlením intervalu možné je, jako jediný problém mě napadá že ten seznam musí být uspořádaný strom.
Postup hledání v něm by byl ten že vezmeš první položku - kořen, porovnáš s hledaným prvkem, a podle výsledku pokračuješ levou nebo pravou větví, dokud nenalezneš co hledáš, nebo nenarazíš na konec.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Buňka musí obsahovat řetězec, aby se zapnul rozbalovací seznam
od Marines93 » 02 lis 2024 09:44 » v Kancelářské balíky - 0
- 2069
-
od Marines93