Poraďte program na úpravu a střih videa Vyřešeno
Re: Poraďte program na úpravu a střih videa
Takže bych to Full HD měl dávat, že? (PC sestava v podpisu dole).
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Superior píše:OK, díky moc... A ceny? Jaké HW nároky má Pinnacle? Myslím, že 4 Gb RAM by mi mohlo stačit...
Ceny? Dával jsem ti odkazy v mém prvním příspěvku v tomto topicu. Všechny zmiňované programy jsou ke koupi např na http://www.sw.cz včetně jejich rozšíření.
Rozšíření Pinnacle dám až budu doma a nebo později. Tady jsou: http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... lume+1.htm
Ono jsou nároky různé. Nejdůležitější je procesor a HDD. Ram 4GB je naprosto dostatečné (takový Pinnacle je 32bit takže co by dělal s více). Největší nároky jsou při práci s AVCHD videa.
MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS (WINDOWS ONLY)
Windows 7, Windows Vista (SP2),Windows XP (SP3)
CPU: Intel Pentium or AMD Athlon 1.8 GHz (2.4 GHz or higher recommended), Intel Core2 Duo 2.4 GHz required for AVCHD*, Intel Core2 Quad 2.66 GHz or Intel Core i7 required for AVCHD* 1920
System Memory: 1 GB system memory recommended, 2 GB required for AVCHD*
Graphics Card: DirectX 9- or 10-compatible graphics card with 64 MB (128 MB or higher recommended), 256 MB required for HD and AVCHD*
Sound Card: DirectX 9 or higher compatible sound card, sound card with surround sound output required for preview of surround sound mixes**
Disk Space: 3.2 GB
Drive: DVD-ROM drive to install software, CD burner for creating Video CDs or Super Video CDs (S-VCDs), DVD burner for creating DVD and AVCHD* discs
* Requires free product activation via the Internet.
** Requires product activation via Internet at additional cost.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Superior píše:Dobrý den,
je lepší Sony Vegas, Adobe After Effects nebo Pinnacle Studio? Nebo znáte ještě nějaký jiný hodně dobrý program na střih a úpravu videa (s hudbou)?
Adobe after Effect si nepořizuj, protože je to velmi drahý program a pro laiky poměrně složitý. Pinnacle jsem ne tak dávno používal, bohužel ho též nemohu doporučit, jelikož často a rád padá. Sony Vegas mám teď. Nějakou starší verzi, ale šlape naprosto spolehlivě. I cena za něj je celkem v pohodě. Pokud potřebuješ jen lehce upravit video + přidat hudbu, stačí ti i obyčejný Windows Movie Maker, který je integrovaný v operačním systému (v XP. Do Win7 je potřeba doinstalovat z Microsoftu (bezplatně))
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ono Windows Movie Maker je ovšem omezen, neumí HD, tedy AVCHD apod. Ale jelikož je bezplatný tak je zbytečné o něm se bavit.
Napiš prosím jaké videa chceš zpracovávat a co vše od toho čekáš? Hudbu přidáš jakýmkoliv programem. Takto ti nabízíme co vlastně ani nepotřebuješ.
Ono totiž platí, že jestli necheš být průměrný, musíš videa dělat s více programy. Platí totiž, že "ten umí to a ten zas toto" a všechny dohromady udělají moc.
Výběr bych však omezil pouze na:
Pinnacle HD14 Ultimate Collection - čeština, hromada rozšíření (za peníze), zvuky
PowerDirector 9 - cenově výhodné, je možné doinstalovat češtinu, hromada hudby a efektů ke stažení zdarma, možné za peníze dokoupit další hudbu a zvuky
Nero 10 Platinum Collection - čeština a cenově výhodné, kompletní vypalovací program + Nero Vision Xtra o který nám jde, nejlepší tvorba DVD disků ze zmíněných
CorelVideoStudio Pro X3 (nyní testuji demo a je to velice pěkný program. Češtinu nemá, ale demo je omezeno pouze dobou. Video (udělané) je tedy v plné kvalitě a i do demoverzí je možno stáhnout další "creative packy" efekty.
Opravdu je nutné popsat co od toho čekáš. Koláže? Tak takové jaké má Pinnacle nemá na takové úrovni žádný. Přechody? PowerDirector jich má moc, Pinnacle taky a jsou jiné. Tak čekám.
To nej, nej, nej. Jakou máš grafiku? V podpisu ti chybí.
Napiš prosím jaké videa chceš zpracovávat a co vše od toho čekáš? Hudbu přidáš jakýmkoliv programem. Takto ti nabízíme co vlastně ani nepotřebuješ.
Ono totiž platí, že jestli necheš být průměrný, musíš videa dělat s více programy. Platí totiž, že "ten umí to a ten zas toto" a všechny dohromady udělají moc.
Výběr bych však omezil pouze na:
Pinnacle HD14 Ultimate Collection - čeština, hromada rozšíření (za peníze), zvuky
PowerDirector 9 - cenově výhodné, je možné doinstalovat češtinu, hromada hudby a efektů ke stažení zdarma, možné za peníze dokoupit další hudbu a zvuky
Nero 10 Platinum Collection - čeština a cenově výhodné, kompletní vypalovací program + Nero Vision Xtra o který nám jde, nejlepší tvorba DVD disků ze zmíněných
CorelVideoStudio Pro X3 (nyní testuji demo a je to velice pěkný program. Češtinu nemá, ale demo je omezeno pouze dobou. Video (udělané) je tedy v plné kvalitě a i do demoverzí je možno stáhnout další "creative packy" efekty.
Opravdu je nutné popsat co od toho čekáš. Koláže? Tak takové jaké má Pinnacle nemá na takové úrovni žádný. Přechody? PowerDirector jich má moc, Pinnacle taky a jsou jiné. Tak čekám.
To nej, nej, nej. Jakou máš grafiku? V podpisu ti chybí.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Mám jenom integrovanou grafiku Intel GMA 4500HD, program Speccy ukazuje paměť přes 1500 Mb, ale nerozjel jsem ani NFS Shift. Ale na AVHC video by snad mělo stačit, ne?
Každopádně upřesňuju požadavky:
1) Jsem "student" gymplu, takže přijatelná cena (snad do 2 000 Kč)
2) Množství efektů (samozřejmost je třeba černobílý efekt) a přechodů (snad i nějaké "spešl" jako otočení v prostoru apod.)
3) Samozřejmě podpora hudby v mp3 nebo wma, STŘIH A ZTLUMENÍ HUDBY V URČITÝ ÚSEK NA URČITOU HLASITOST (láká mě ten generátor hudby v Pinnacle - četl jsem o něm...)
4) Možnost vkládat fotky JPEG ve vysoké kvalitě (a rozlišení) a použít u nich efekty a přechody
5) U fotek každopádně potřebuju efekt Pan&Zoom (jako u Movie Makeru), což je možnost posunu, přiblížení, nebo oddálení fotky...
6) Jednoduchý střih videa a možná něco jako časová osa
7) Pokročilejší práce s titulky a jejich efekty
8 ) Různé poměry stran filmu (4:3, 16:9), ale nemusí být
9) Taky by mohl být možný export do různých formátů nebo tvorba DVD - menu s tlačítky, ale není podmínkou...
10) Rychlost, stabilita, přehlednost, a nižší HW nároky - ale to toho už chci asi trochu moc...
Chtěl bych nějaký program, který není moc složitý, přece jenom se tomu chci věnovat, ale přechod z Movie Makeru nesmí být dost násilný - takže jednoduše řešené ovládání (střih), přehlednost, minimálně to, co je v Movie Makeru, ale taky nějaké užitečné a kvalitní FUNKCE NAVÍC (za tu cenu...) Byl bych rád, kdyby byl v češtině a za přijatelnou cenu. A chtěl bych se ho rychle naučit ovládat.
Díky moc za rady!!!
PS: Je pravda, že je Pinnacle tak nestabilní?
JEN CHCI DODAT, ŽE MÁM WINDOWS 7 32-BITOVÝ
Pro Samotarrka:
Díky moc za rady, nevíš něco víc o Adobe After Effects a Adobe Premiere? A ten Vegas je dost drahý... Má složitější ovládání? A jaké funkce má "navíc"?
A co ty programy jako
PowerDirector 9
Corel Video Studio X3
Nero Vision Xtra
Ty jsem neznal... Jsou o něco levnější... Dík moc za videa, vypadá to dost dobře...
Chtěl bych teda pomoct - a zúžit výběr... Zatím moc nevím - co vyřadit - Vegas a ty 2 od Adobe? Proč? Zatím mě nejvíc láká asi Pinnacle.
Každopádně upřesňuju požadavky:
1) Jsem "student" gymplu, takže přijatelná cena (snad do 2 000 Kč)
2) Množství efektů (samozřejmost je třeba černobílý efekt) a přechodů (snad i nějaké "spešl" jako otočení v prostoru apod.)
3) Samozřejmě podpora hudby v mp3 nebo wma, STŘIH A ZTLUMENÍ HUDBY V URČITÝ ÚSEK NA URČITOU HLASITOST (láká mě ten generátor hudby v Pinnacle - četl jsem o něm...)
4) Možnost vkládat fotky JPEG ve vysoké kvalitě (a rozlišení) a použít u nich efekty a přechody
5) U fotek každopádně potřebuju efekt Pan&Zoom (jako u Movie Makeru), což je možnost posunu, přiblížení, nebo oddálení fotky...
6) Jednoduchý střih videa a možná něco jako časová osa
7) Pokročilejší práce s titulky a jejich efekty
8 ) Různé poměry stran filmu (4:3, 16:9), ale nemusí být
9) Taky by mohl být možný export do různých formátů nebo tvorba DVD - menu s tlačítky, ale není podmínkou...
10) Rychlost, stabilita, přehlednost, a nižší HW nároky - ale to toho už chci asi trochu moc...

Chtěl bych nějaký program, který není moc složitý, přece jenom se tomu chci věnovat, ale přechod z Movie Makeru nesmí být dost násilný - takže jednoduše řešené ovládání (střih), přehlednost, minimálně to, co je v Movie Makeru, ale taky nějaké užitečné a kvalitní FUNKCE NAVÍC (za tu cenu...) Byl bych rád, kdyby byl v češtině a za přijatelnou cenu. A chtěl bych se ho rychle naučit ovládat.
Díky moc za rady!!!
PS: Je pravda, že je Pinnacle tak nestabilní?
JEN CHCI DODAT, ŽE MÁM WINDOWS 7 32-BITOVÝ
Pro Samotarrka:
Díky moc za rady, nevíš něco víc o Adobe After Effects a Adobe Premiere? A ten Vegas je dost drahý... Má složitější ovládání? A jaké funkce má "navíc"?
A co ty programy jako
PowerDirector 9
Corel Video Studio X3
Nero Vision Xtra
Ty jsem neznal... Jsou o něco levnější... Dík moc za videa, vypadá to dost dobře...
Chtěl bych teda pomoct - a zúžit výběr... Zatím moc nevím - co vyřadit - Vegas a ty 2 od Adobe? Proč? Zatím mě nejvíc láká asi Pinnacle.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Než se dostaneme k otázkám a odpovědím a tedy ve finále k výběru toho nejvhodnějšího (nikoliv nejlepšího) pro tebe, chci tě poopravit u věci, že Vegas je drahý. Stojí 2142,- , což sice není zadarmo, ale ve tvém limitu. Samozřejmě, že existují verze dražší tzv. PRO, ale ty by pro tebe vhodné nebyly. Je to hodně náročný program a ty musíš začít s něčím normálnějším. Navíc nemá češtinu, ale ... teď si rýpnu ... student gymnázia musí umět minimálně dva jazyky, ne?
A žádné romány tam číst nebudeš a aspoň by ses v cizím jazyku zdokonalil. Proto vyloučíme i Adobe. Já Adobe neznám a vzhledem k ceně a užití ani znát nepotřebuji. Reklamní shoty do TV nedělám a profi videa zatím taky ne (kdyby ano bylo by to drahé a neuživilo by mě to) a tak Adobe zatím neznám a znát nechci. Sony Vegas se učím a Corel zkouším takže nemohu popisovat, hodnotit, kritizovat ... Corel jsem chválil, že vypadá velice hezky a zajímavě, ale vše co umí už ve výběru máme tak jej nemusíme zahrnovat.
Přikládám linky demoverzí, vyzkoušej sám, zvláště ten nakonec doporučený ať víš jak to fachá.
PowerDirector: http://www.cyberlink.com/downloads/tria ... en_US.html
NERO 10: http://www.nero.com/eng/downloads-nero10-trial.php + nezapomeň Creative Pack.
(sleduj příspěvky (pokud si již neviděl) v tomto tématu viewtopic.php?f=61&t=60802&p=442614&hilit=interaktivn%C3%AD+menu#p442614a zejména odkazy na youtube).
Pinnacle 14HD Ultimate Collection: http://apps.pinnaclesys.com/cdb/registe ... uctid=2974
Nero 10, Power Director. Pokud bych měl zařadit i Pinnacle tak si uvědom, že plnohodnotný a výborný Pinnacle stojí více, protože rozšíření stojí minimálně okolo tisícovky a je jich hned několik. A stojí za to je mít.
Pinnacle, Nero 10, Power Director. Navíc všichni umí tzv. starý film, to je takové to praskání a šmouhy. Otočení v prostoru? To rozveď. Otočit obraz zrcadlově (co bylo vpravo se objevilo vlevo)? To jsem provedl v NERO 9 před více než rokem, ale v žádném nyní zvažovaném programu to nemůžu najít. Nechce se mi věřit, že by to tam nebylo.
Efekty NERO
Efekty Pinnacle
Efekty PowerDirector
Pinnacle Studio, Power Director. Vlastním též Nero 9 a tam je to právě u této funkce naprd. Zvuk šel kolikrát rozdělit jen jednou ... a proto jsem pořídil Pinnacle. Nero 10 už je ovšem OK, ale stejně je v tomto nejhorší a proto ho v této věci nedoporučuji.
Pinnacle Studio, Nero 10, Power Director. Tyto programy mezi foto a video nerozlišují tzn. co lze udělat s fotkou to lze udělat s videem a obráceně. Fotka je obraz a video se skládá z obrazů, obrazně řečeno.
Pinnacle Studio. Velice rád toto používám. Navíc mám oblíbenou věc. Běží video, následuje přechod rozbití skla (včetně zvuku, který Pinnacle má) a fotografie jde z malého snímku do většího a pak se popřípadně zase zmenšuje (to lze libovolně nastavit začátek a konec pohybu a může to být i do stran) a pak opět následuje efekt přechodu rozbití skla se zvukem a pokračuje video. Zde máš z youtube takovou maličkost, kterou jsem udělal v Pinnaclu a použil v Neru jako plochu DVD. Zde pouze 20s ukázka bez hudby. Jak hrad tak i ty čtyři klipy jsou videa.
Trošku odfláknuté, ale v budoucnu se chystám, aby těch pipů bylo více, kulaté a pohybující se dokola ve směru nebo proti směru hodinových ručiček.
Pinnacle má nejjednodušší časovou osu. Power Director ji má mnohem dokonalejší (např. přidáš libovolný počet video a zvukových stop). Na časovou osu Nera 10 jsem si zatím za třičtvrtě roku moc nezvykl tak často to nepoužívám. Takže v tomto Pinnacle a PowerDirector.
Power Director. Mnoho titulků a mnoho možností jejich editace. Ostatní to mají taky, ale nikoliv na tak velké úrovni proto je nezmiňuji.
Všechny. U všech (kromě PowerDirector
) musíš poměr stran zadat před prací v časové ose. Pinnacle má funkci (podle prvního přidaného klipu do projektu). Dodatečně to u Nero a Pinnacle nelze změnit !!! Tedy lze, ale došlo by k deformaci a to je hnus. U fotografií má PowerDirector možnost roztahování fotek pomocí CVLP, což jsem dělal dvakrát. Jednou (fotky z Pentax K-5) to bylo dobré a podruhé u fotek z kompaktu to byl děs, který jsem vymazal.
Export mají všichni rozšířený. Tvorba DVD. Nejlepší NERO (a to fest) a pak PowerDirector. V Pinnacle je tvorba DVD odfláknutá. DVD v Neru v odkazu výše.
Přehledné jsou všechny, je to o zvyk. K ostatnímu ti povím, že rendering je nejsložitější úloha pro PC a stále jsou i velice výkonné PC při této činnosti využité do mrtě, takže nároky jsou a budou velké. Hodí se čtyřjádro (pro AVCHD), Nvidia grafika s CUDA a hlavně rychlé disky. A nikoliv jeden. Z jednoho čteš na druhý zapisuješ a na třetím běží systém. SSD by bylo nejlepší, ale cena je vysoká. Tvůj PC není žádné dělo, ale zvládat by to měl a doporučím nějaký nejméně náročný nebo jinak řečeno nejvíce přizbůsobivý.
Přístup k zákazníkovi.
Nero 10 - časté aktualizace svědčící o tom, že se nedostatky nestávají trvalými a snaží se to změnit.
PowerDirector - za dva měsíce 3 update znamená totéž. Chyby se opravují.
Pinnacle - ti oznámí, že aktualizace nebyla nalezena. Že by bylo vše perfektní? Není.
Pády a potíže (nejen) Pinnaclu:
Pinnacle: Ano občas padá. Ale žádné potíže mi to nikdy neudělalo. Není to příliš časté a pokud k tomu dojde tak po opětovném zapnutí je vše ve stavu pádu tzn. nemusíš se bát, že několikaminutová, hodinová práce nebude uložena. Uloženo je vše co uděláš okamžitě. Možná proto jsou vyšší nároky. HDD to je ten problém. Při velkém zatížení je slyšet. Neustále ukládání a načítání z HDD. SSD ještě nemám, ale plánuji jej a doufám, že se situace zlepší.
Pohyb v časové ose a tzv. live view (kontrola jak video zatím vypadá). To je myslím větší problém. Při zahlcení (příliš mnoho dosud nerenderovaných efektů, koláží v časové ose) je téměř nemožné u AVCHD videa toto přehrát (přestože zobrazení není v plné kvalitě i když v maximální) a posun v časové ose sem a tam, z místa na místo často nejde. Můžeš zapnout funkci "renderovat na pozadí", ale tím si vůbec nepomůžeš, protože okamžitě pojede CPU na max a ty si můžeš tak akorát kousat nehty. Dáš přechod (renderuje), titulek (renderuje) a to pořád dokola. Je to k zbláznění.
Ostatní:
Samozřejmě občas padá i PowerDirector a Nero. V těchto případech se ti po zapnutí načte pouze uložené. U PowerDirectoru je možné zapnout automatické ukládání minimálně 2min., což je dostatečné. Pokud za dvě minuty uděláš moc a nebo v těch dvouminutách něco náročného, máš smůlu. Před měsícem jsem měl rozděláno 10 velkých projektů a jen při načítání to několikrát padlo. Nyní když jej využívám jen pro max dva projekty, tento problém není. Taktéž přehrávání v časové ose není úplně perfektní, ale lepší. Nejvíce mě štve volba "přehrát klip nebo film". Ono se to totiž neustále vrací do klipu a ... to mě vytáčí. Já pustím přehrát, čekám jaký je přechod (uběhne 15s klip) a konec. A já musím jít na začátek klipu změnit volbu a přehrát to znova.
Nero automatické ukládání nemá a nebo o něm nevím. Momentálně jej nemůžu nikde v nastavení najít. Vždycky ukládám, ale často v něm nedělám jen DVD/AVCHD/BluRay disky a pády jsou tam velice zřídka kdy, sváteční.
Verdikt (můj názor): Kdybys nebyl chudý student, doporučil bych ti NERO 10+Pinnacle a nebo NERO 10+PowerDirector. Takto když mám vybrat jen jeden a po zvážení tvého HW...
Podle mého názoru je pro tebe nejlepší volba (nejvíce za nejméně) PowerDirector. Proč. Umí vše co chceš. K programu dostaneš (kupoval jsem na http://www.sw.cz) i nějaké bonusy (balíky efektů a DVD menu). Tvorba DVD je lepší než u Pinnaclu, ale horší než NERO. Efektů je dostatek (viz screen) navíc je mnoho titulků (v tomto PowerDirector jasně kraluje), dostatek hudby zdarma (hudba se hodí na podkreslení pokud chceš veřejně prezentovat, aby nedošlo k porušování autorských práv), PiP na výborné úrovni díky mnoha šablonám, které si můžeš zdarma stahovat z netu a je tam toho neskutečné množství + si můžeš vyrobit vlastní. Stahovat se dají i částice (statické, pohyblivé, DVD menu, titulky a rámečky. Technologie SVRT (smart video rendering technology) a HKV (hardwarový kodér videa) umožnující rychleji zpracovat video, možnost přímo nahrávat na youtube, facebook apod., mnoho formátů export i import. Rozšířená možnost časové osy hodící se právě pro práci s PiP, čeština sice neoriginální, ale dostačující a funkční z bonusweb. Šablony pro prezentace fotografií. Akorát nevím jak se bude chovat 64bit verze Powerdirectoru s 32bit Windows, ale od toho máš linky na demoverzi/e.
K Tvé grafice: Pinnacle HD 14 Ultimate Collection i NERO 9 jsem dělal před pořízením grafiky 5770 na integrované HD3200. Takže by ti to mělo jít. Při zpracovávání videa problém snad nebude, ale zda dokáže přehrát AVCHD 1920*1080 to nevím. HD3200 s tím měla dost potíže. Důležité je mít tyto videa na jiném než systémovém HDD. Opět ti nezbyde než zkusit demo. Proč se tomu bráníš? Nebo už si nějaké zkoušel?

Přikládám linky demoverzí, vyzkoušej sám, zvláště ten nakonec doporučený ať víš jak to fachá.
PowerDirector: http://www.cyberlink.com/downloads/tria ... en_US.html
NERO 10: http://www.nero.com/eng/downloads-nero10-trial.php + nezapomeň Creative Pack.
(sleduj příspěvky (pokud si již neviděl) v tomto tématu viewtopic.php?f=61&t=60802&p=442614&hilit=interaktivn%C3%AD+menu#p442614a zejména odkazy na youtube).
Pinnacle 14HD Ultimate Collection: http://apps.pinnaclesys.com/cdb/registe ... uctid=2974
Superior píše:1) Jsem "student" gymplu, takže přijatelná cena (snad do 2 000 Kč)
Nero 10, Power Director. Pokud bych měl zařadit i Pinnacle tak si uvědom, že plnohodnotný a výborný Pinnacle stojí více, protože rozšíření stojí minimálně okolo tisícovky a je jich hned několik. A stojí za to je mít.
Superior píše:2) Množství efektů (samozřejmost je třeba černobílý efekt) a přechodů (snad i nějaké "spešl" jako otočení v prostoru apod.)
Pinnacle, Nero 10, Power Director. Navíc všichni umí tzv. starý film, to je takové to praskání a šmouhy. Otočení v prostoru? To rozveď. Otočit obraz zrcadlově (co bylo vpravo se objevilo vlevo)? To jsem provedl v NERO 9 před více než rokem, ale v žádném nyní zvažovaném programu to nemůžu najít. Nechce se mi věřit, že by to tam nebylo.
Efekty NERO
Efekty Pinnacle
Efekty PowerDirector
Superior píše:3) Samozřejmě podpora hudby v mp3 nebo wma, STŘIH A ZTLUMENÍ HUDBY V URČITÝ ÚSEK NA URČITOU HLASITOST (láká mě ten generátor hudby v Pinnacle - četl jsem o něm...)
Pinnacle Studio, Power Director. Vlastním též Nero 9 a tam je to právě u této funkce naprd. Zvuk šel kolikrát rozdělit jen jednou ... a proto jsem pořídil Pinnacle. Nero 10 už je ovšem OK, ale stejně je v tomto nejhorší a proto ho v této věci nedoporučuji.
Superior píše:4) Možnost vkládat fotky JPEG ve vysoké kvalitě (a rozlišení) a použít u nich efekty a přechody
Pinnacle Studio, Nero 10, Power Director. Tyto programy mezi foto a video nerozlišují tzn. co lze udělat s fotkou to lze udělat s videem a obráceně. Fotka je obraz a video se skládá z obrazů, obrazně řečeno.
Superior píše:5) U fotek každopádně potřebuju efekt Pan&Zoom (jako u Movie Makeru), což je možnost posunu, přiblížení, nebo oddálení fotky...
Pinnacle Studio. Velice rád toto používám. Navíc mám oblíbenou věc. Běží video, následuje přechod rozbití skla (včetně zvuku, který Pinnacle má) a fotografie jde z malého snímku do většího a pak se popřípadně zase zmenšuje (to lze libovolně nastavit začátek a konec pohybu a může to být i do stran) a pak opět následuje efekt přechodu rozbití skla se zvukem a pokračuje video. Zde máš z youtube takovou maličkost, kterou jsem udělal v Pinnaclu a použil v Neru jako plochu DVD. Zde pouze 20s ukázka bez hudby. Jak hrad tak i ty čtyři klipy jsou videa.
Trošku odfláknuté, ale v budoucnu se chystám, aby těch pipů bylo více, kulaté a pohybující se dokola ve směru nebo proti směru hodinových ručiček.
Superior píše:6) Jednoduchý střih videa a možná něco jako časová osa
Pinnacle má nejjednodušší časovou osu. Power Director ji má mnohem dokonalejší (např. přidáš libovolný počet video a zvukových stop). Na časovou osu Nera 10 jsem si zatím za třičtvrtě roku moc nezvykl tak často to nepoužívám. Takže v tomto Pinnacle a PowerDirector.
Superior píše:7) Pokročilejší práce s titulky a jejich efekty
Power Director. Mnoho titulků a mnoho možností jejich editace. Ostatní to mají taky, ale nikoliv na tak velké úrovni proto je nezmiňuji.
Superior píše:8 ) Různé poměry stran filmu (4:3, 16:9), ale nemusí být
Všechny. U všech (kromě PowerDirector

Superior píše:9) Taky by mohl být možný export do různých formátů nebo tvorba DVD - menu s tlačítky, ale není podmínkou...
Export mají všichni rozšířený. Tvorba DVD. Nejlepší NERO (a to fest) a pak PowerDirector. V Pinnacle je tvorba DVD odfláknutá. DVD v Neru v odkazu výše.
Superior píše:10) Rychlost, stabilita, přehlednost, a nižší HW nároky - ale to toho už chci asi trochu moc...
Přehledné jsou všechny, je to o zvyk. K ostatnímu ti povím, že rendering je nejsložitější úloha pro PC a stále jsou i velice výkonné PC při této činnosti využité do mrtě, takže nároky jsou a budou velké. Hodí se čtyřjádro (pro AVCHD), Nvidia grafika s CUDA a hlavně rychlé disky. A nikoliv jeden. Z jednoho čteš na druhý zapisuješ a na třetím běží systém. SSD by bylo nejlepší, ale cena je vysoká. Tvůj PC není žádné dělo, ale zvládat by to měl a doporučím nějaký nejméně náročný nebo jinak řečeno nejvíce přizbůsobivý.
Přístup k zákazníkovi.
Nero 10 - časté aktualizace svědčící o tom, že se nedostatky nestávají trvalými a snaží se to změnit.
PowerDirector - za dva měsíce 3 update znamená totéž. Chyby se opravují.
Pinnacle - ti oznámí, že aktualizace nebyla nalezena. Že by bylo vše perfektní? Není.
Pády a potíže (nejen) Pinnaclu:
Pinnacle: Ano občas padá. Ale žádné potíže mi to nikdy neudělalo. Není to příliš časté a pokud k tomu dojde tak po opětovném zapnutí je vše ve stavu pádu tzn. nemusíš se bát, že několikaminutová, hodinová práce nebude uložena. Uloženo je vše co uděláš okamžitě. Možná proto jsou vyšší nároky. HDD to je ten problém. Při velkém zatížení je slyšet. Neustále ukládání a načítání z HDD. SSD ještě nemám, ale plánuji jej a doufám, že se situace zlepší.
Pohyb v časové ose a tzv. live view (kontrola jak video zatím vypadá). To je myslím větší problém. Při zahlcení (příliš mnoho dosud nerenderovaných efektů, koláží v časové ose) je téměř nemožné u AVCHD videa toto přehrát (přestože zobrazení není v plné kvalitě i když v maximální) a posun v časové ose sem a tam, z místa na místo často nejde. Můžeš zapnout funkci "renderovat na pozadí", ale tím si vůbec nepomůžeš, protože okamžitě pojede CPU na max a ty si můžeš tak akorát kousat nehty. Dáš přechod (renderuje), titulek (renderuje) a to pořád dokola. Je to k zbláznění.
Ostatní:
Samozřejmě občas padá i PowerDirector a Nero. V těchto případech se ti po zapnutí načte pouze uložené. U PowerDirectoru je možné zapnout automatické ukládání minimálně 2min., což je dostatečné. Pokud za dvě minuty uděláš moc a nebo v těch dvouminutách něco náročného, máš smůlu. Před měsícem jsem měl rozděláno 10 velkých projektů a jen při načítání to několikrát padlo. Nyní když jej využívám jen pro max dva projekty, tento problém není. Taktéž přehrávání v časové ose není úplně perfektní, ale lepší. Nejvíce mě štve volba "přehrát klip nebo film". Ono se to totiž neustále vrací do klipu a ... to mě vytáčí. Já pustím přehrát, čekám jaký je přechod (uběhne 15s klip) a konec. A já musím jít na začátek klipu změnit volbu a přehrát to znova.

Nero automatické ukládání nemá a nebo o něm nevím. Momentálně jej nemůžu nikde v nastavení najít. Vždycky ukládám, ale často v něm nedělám jen DVD/AVCHD/BluRay disky a pády jsou tam velice zřídka kdy, sváteční.
Verdikt (můj názor): Kdybys nebyl chudý student, doporučil bych ti NERO 10+Pinnacle a nebo NERO 10+PowerDirector. Takto když mám vybrat jen jeden a po zvážení tvého HW...

Podle mého názoru je pro tebe nejlepší volba (nejvíce za nejméně) PowerDirector. Proč. Umí vše co chceš. K programu dostaneš (kupoval jsem na http://www.sw.cz) i nějaké bonusy (balíky efektů a DVD menu). Tvorba DVD je lepší než u Pinnaclu, ale horší než NERO. Efektů je dostatek (viz screen) navíc je mnoho titulků (v tomto PowerDirector jasně kraluje), dostatek hudby zdarma (hudba se hodí na podkreslení pokud chceš veřejně prezentovat, aby nedošlo k porušování autorských práv), PiP na výborné úrovni díky mnoha šablonám, které si můžeš zdarma stahovat z netu a je tam toho neskutečné množství + si můžeš vyrobit vlastní. Stahovat se dají i částice (statické, pohyblivé, DVD menu, titulky a rámečky. Technologie SVRT (smart video rendering technology) a HKV (hardwarový kodér videa) umožnující rychleji zpracovat video, možnost přímo nahrávat na youtube, facebook apod., mnoho formátů export i import. Rozšířená možnost časové osy hodící se právě pro práci s PiP, čeština sice neoriginální, ale dostačující a funkční z bonusweb. Šablony pro prezentace fotografií. Akorát nevím jak se bude chovat 64bit verze Powerdirectoru s 32bit Windows, ale od toho máš linky na demoverzi/e.
K Tvé grafice: Pinnacle HD 14 Ultimate Collection i NERO 9 jsem dělal před pořízením grafiky 5770 na integrované HD3200. Takže by ti to mělo jít. Při zpracovávání videa problém snad nebude, ale zda dokáže přehrát AVCHD 1920*1080 to nevím. HD3200 s tím měla dost potíže. Důležité je mít tyto videa na jiném než systémovém HDD. Opět ti nezbyde než zkusit demo. Proč se tomu bráníš? Nebo už si nějaké zkoušel?
Navíc nemá češtinu, ale ... teď si rýpnu ... student gymnázia musí umět minimálně dva jazyky, ne? A žádné romány tam číst nebudeš a aspoň by ses v cizím jazyku zdokonalil.
Pravda, jazyky mi jdou, učím se anglicky a španělsky, zkonalím se rád. Ale myslím si, že přece jenom je lepší komunikace programu v češtině, zvlášť u různých hlášení nebo množství efektů - takže když je čeština - proč ji nevyužít?

Díky moc za všechny odpovědi, videa a screeny. Vyzkouším dema a potom se ozvu. Zatím takhle:
Adobe, Vegas: Zbytečně moc složité, pro mě až moc funkcí
Nero: DVD menu
PowerDirector: nej grafika, efekty
pinnacle - asi všechno ostatní - fotky, ukládání práce...
ZKUSÍM DEMA!
Když to tu tak čtu, rád bych dodal něco k Adobe After Effects (konkrétně verze CS4). Program je to dost složitý. Čeština do něj neni, ale přikláním se k názoru, že tady češtinu nepotřebuješ. Zde si akorát hraješ s číselnými hodnotami a názvy některých efektů by se těžko překládaly. V AAE v podstatě opravdu jen dáš efekt, nastavíš to, pak dáš další efekt, zase ho nějak nastavíš atd. A má to výhodu, že se můžeš učit i podle tutoriálů v angličtině :), ale nějaké české k tomu také jsou. V AAE lze dělat hodně věcí. Jde v něm stříhat, ale myslím, že je to program původně určený na samotnou tvorbu - nic nazačátku nemáš a vše postupně vytváříš. Nebo je dobrý i na nějaké "videomontáže". Ale na samotný střih bych AAE určitě nepoužil, protože se to dělá mnohem líp v jiných programech. AAE je dobré, když chceš udělat něco speciálního. Například nějaký efekt, který žádný program nenabízí nebo nějakou znělku, kde je např. animovaný text v kombinaci s nějakým videem (což umí i jiné programy - ovšem třeba neudělají to, co vytvoříš zde... pokud s tim umíš). Já se s tímto programem stále učím, ale pokud sem chtěl přidávat hudbu, tak jsem vždy sáhl po jiném programu a tím byl pinnacle. Chtěl sem Adobe premiere pro, ale ten jsem nerozchodil na mé slaboučké sestavě. AAE kupodivu ano, ale s nějakými kompromisy :). Myslím, že pro tebe v tuto chvíli nemá AAE význam.
Ukázka prací v AAE:
Ukázka prací v AAE:
Intel Core i5-6400 2.7 GHz
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
2 x 8 GB DDR4 - 2133 MHz
NVIDIA GeForce GTX650 - 1 GB, 128-bit, 1215/5100MHz (jádro/paměti), propustonost 81.6 GB/s
(ZD) Asus Prime B250M-A
Seasonic M12II Evo - 520W - plně modulární
Kingston SSDnow v300 120GB ; Seagate Barracuda 4TB SATA ; ; Seagate 160 GB SATA
OK, a co je Adobe Premiere? Jak se to liší od AAE?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT:
Proč se ptáš když na to nemáš peníze? Stojí okolo 25 000kč.
Proč se ptáš když na to nemáš peníze? Stojí okolo 25 000kč.
Aha, to jsem nevěděl - kamrád říkal, že to je super...
No tak nic, no... Stáhl jsem ta dema, asi to vyzkouším přes víkend... Potom se ozvu. Nemáte někdo někde ke stačení nějaké AVCHD video na zkoušku (upravit ho...)?

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Už to bude čekej ... doplním
Tady. Zvol v Soubor - Uložit jako. Je to šestivteřinový klip a myslím, že to tvůj PC nezvládne. http://download.tvfreak.cz/clanky/2010_ ... erier1.mts
Tady. Zvol v Soubor - Uložit jako. Je to šestivteřinový klip a myslím, že to tvůj PC nezvládne. http://download.tvfreak.cz/clanky/2010_ ... erier1.mts
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 6186
-
od jval
Zobrazit poslední příspěvek
04 bře 2025 20:41
-
- 9
- 2727
-
od falco_dee
26 led 2025 18:25
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1234
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6229
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 13
- 11267
-
od JuRas