Zametení stop
Zametení stop
dobrý den, mám takové nedorozumení s O2 a přijede mi technik zkontrolovat kdo je připojen na mojí wifi, a chtěl bych nějak zámest stopy po svým dalším pc protože by se to technikovy určitě nelíbilo. A tak bych potřeboval poradit jak tedy zamýst stopy aby technik nenašel žádné stopy po tom že mojé další pc tam bylo napojeno k internetu. Popř bych rád věděl co vše muže ten technik zjistit...předem díky
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Zametení stop
Já jsem taky u kyslíka a mám každej den napojený 4 počítače.. Ono se to snad nesmí? 

no stěžoval sem si na rychlost internetu protože po uplynutí smlouvy mi to dost zkrouhly...a nejspís bude nakej háček v tarifu takže si myslím že kdyby zjistili že chodí přitelkyně na tu wifinu s pc tak by to svedly na to (na druhem pc beží max facebook a novinky.cz) a nic by mi stím neudělali...takže to zkouším takhle
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To se mi nezdá. Ikdyž u O2 je vše možné. Dle mě ti však nemohou bránit v tom, aby ses na svojí Wi-Fi připojil s PC, notebookem, mobilem, apod. To je čistě tvoje věc.
Pokud bys přesto chtěl zamést stopy, tak počítače ti prohlížet nesmí a na routeru by to poznal tehdy, pokud by si vyjel nějaký servisní log o zařízeních, která se připojovala. Na toto by měl pomoct restart routeru..
Pokud bys přesto chtěl zamést stopy, tak počítače ti prohlížet nesmí a na routeru by to poznal tehdy, pokud by si vyjel nějaký servisní log o zařízeních, která se připojovala. Na toto by měl pomoct restart routeru..
ja vím, vadit by to nemělo, ale oni by to na to určitě svedli a pochybuju třeba že jenom to že připojím přítelkyni která si tam maximálně vyjede fb mi strhne rychlost tak 5 násobně. Proto chci udělat tento krok aby se neměli na co vymlouvat a konečně mi stím něco udělat protože to je šílenost. A Pokud to tedy chápu takže aby se nedozveděl o druhem notebooku stačí prostě vypojit router ze zdi a znova ho zapojit a je vymalováno jo? 

-
- Pohlaví:
IMHO by jim mělo být naprosto jedno kolik věcí máš za routerem, to ale neznamená že připojení přítelkyně rychlost nesníží - sníží. Nevím jestli routr nějak loguje počet připojených zařízení, ale pokud ano, pak to restart neřeší - zaloguje to znovu. Tady je spíš problém s kyslíkem který lidi neustále šidí a není-li, pak patří k nejdražším na trhu.
Souhlasím, zajímá mě ted jestli teda router když restartuju (chápu tím ho vytáhnout z eletriky a znova zapojit...nebo mam jit do nastaveni routeru a tam to nejak rebootnout) tak jestli zjistej jestli tam byla přitelkyně před restartem napojena nebo se to všechno smaže a bude to zaznamenávat věci až od ty chvile 

-
- Pohlaví:
To je otázka zda takové věci moniturují a pak potažmo proč. Pokud je monitorují, pak vědí kdo se tam připijel před pěti restarty routeru. Ale to se mi zdá trochu sci-fi.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Router do svého logu monitoruje pouze MAC připojených zařízení. Tento log je na RAM paměti, takže restartem se smaže.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
restart není vytáhnutí z elektriky. Na každém router je resetovací tlačítko, to asi 3 vteřiny podrž (někdy jsou zapuštěné v těle routeru, takže budeš potřebovat tužku) a tím dojde k resetu..osobně si myslím, že by to mělo vymazat veškerou historii, tedy i nějaké případné logy. Samozřejmě se pak nesmíš s tím notebookem znovu připojovat. To až po odchodu technika. No nepodceňuj facebook, ten web je plně dynamický a stahuje data neustále (proč si myslíš, že nové příspěvky se zobrazí, jen co pohneš myší). Nepočítám pak hry, jako CityVille, FarmVille apod. To jsou neskuteční žrouti. Nevím, jakou rychlost internetu máš. Rozhodně bych se technika nebál. Jsou to většinou mladí borci, kteří až na vyjímky nemají páru o ničem. A pokud máš router Huawei, který mě osobně natrápil nesčetněkrát, tak si s tím neporadí ani on.. 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tomina: Pleteš se. Restart je opravdu vytáhnutí z elektriky. Ty mluvíš o resetu (jednak je to úplně něco jiného a je to úplně zbytečné.
Navíc pokud by sis to resetoval a neuměl nastavit, tak budou vědět, že ses v tom vrtal.
Navíc pokud by sis to resetoval a neuměl nastavit, tak budou vědět, že ses v tom vrtal.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahá, jo mě se popletly slova. Myslel jsem reset. Restart u routeru snad ani není. I po vypojení z elektriky si přece pamatuje veškeré nastavení, takže pokud chce tovární nastavení, buď reset, či do webového rozhraní.
Byl jsem u známých, co měli internet i TV od kyslíka a router nebyl zabezpečený, nic, vše v továrním stavu. Pokud si to uživatel nenastaví sám, tak má smůlu. Navíc, kyslík má tuším podporu DHCP, takže by ani nemusel po resetu vyplňovat masku, bránu, IP, apod. Je to samozřejmě na něm, ale neviděl bych to tak tragicky.
Byl jsem u známých, co měli internet i TV od kyslíka a router nebyl zabezpečený, nic, vše v továrním stavu. Pokud si to uživatel nenastaví sám, tak má smůlu. Navíc, kyslík má tuším podporu DHCP, takže by ani nemusel po resetu vyplňovat masku, bránu, IP, apod. Je to samozřejmě na něm, ale neviděl bych to tak tragicky.