Pc komponenty-jak mám vybírat Vyřešeno
Pc komponenty-jak mám vybírat Vyřešeno
Ahoj lidi...Jse s pc hardwerem začátečník..A chci si koupit nový pc..Tak se ptám jak správně vybírat komponenty aby seděly,nevrčely a hlavně aby jely..PoraĎte mi děkuji 

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Pc komponenty-jak mám vybírat
Napiš na co chceš počítač používat, kolik do toho chceš investovat a zda to bude pouze počítač, nebo celá sestava. Případně jaký OS chceš.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Počítač budu využívat predevším na internet+grafické programy...A po případě nějaké ty hry...nemusí to samozřejmě rozjet metro 2033 na nejvyšší požadavky ... když hry tak wow...counterstrike.. a pak hry 2007+- to postačí.. ale rád bych věděl i kdybych příště chtěl lepší jak vybírat ..
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je to dost široký pojem.Začal bych u zdroje.Vybírej mezi osvědčenými značkami jako jsou Fortron,Seasonic,Corsair nebo Enermax.Ber pokud možno nejnovější aktuální platformu-neboli socket.To znamená třeba s.AM3 nebo Intel LGA1155 (momentálně má sice s.1155 problémy s deskami.ale to se vyřeší).Značku desek asi jen Gigabyte,Asus a některé MSI.Paměti taky nejnovější typy,takže DDR III.Na značce zas až tak moc nezáleží.Osvědčené (které jedou spolehlivě na většině desek) jsou značky Kingston nebo A-Data.U chlazení grafik doporučuji raději vetší pasivy s jedním velkým,nebo dvěma menšími chladiči.Například MSI Cyclone nebo Hawk.Popřípadě Sapphire Vapor.Hodně důležitá je i paměťová sběrnice grafiky.Vyhni se 64 bitovým sběrnicím,omezeně ber 128 bitové a ideálně kupuj 256bitové a výše.Velikost paměti od 512MB do 1GB a raději opět nejnovější,čili DDR 5.Značky spíše Sapphire,MSI,Gigabyte a některé ASUS.Pevné disky s otáčkami 7200 jsou snad už samozřejmostí,mechanika libovolná-tam je to jedno.Skříň jaká se ti líbí,ale hlavně ať má možnost osadit 120mm ventilátor vepředu dole a vzadu pod zdrojem.Lepší jsou skříně z pevnějšího plechu.Oblíbená značka je třeba CoolerMaster a Thermaltake.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Děkuji ale jak poznám zda-li to všechno do sebe pasuje?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nechceš si tu zrovna nechat udělat nějaký návrh?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Já bych asi dnes koupil toto:
Procesor: AMD Phenom II X2 555 - U tohoto procesoru jde ''odemknout'' třetí a čtvrté jádro v biosu.(ale můsí to umět základka jako je ta uvedená níže...
RAM:Kingston DDR3 4GB 1333MHz CL9 (2x2GB)
CHladič na procesor Arctic Cooling Freezer 13
GrafikaSapphire HD 6850 toxic
Základní deskaAsus M4A87TD/USB3
A zbytek už si vyber sám.
Procesor: AMD Phenom II X2 555 - U tohoto procesoru jde ''odemknout'' třetí a čtvrté jádro v biosu.(ale můsí to umět základka jako je ta uvedená níže...
RAM:Kingston DDR3 4GB 1333MHz CL9 (2x2GB)
CHladič na procesor Arctic Cooling Freezer 13
GrafikaSapphire HD 6850 toxic
Základní deskaAsus M4A87TD/USB3
A zbytek už si vyber sám.
Phenom je zbytečně drahý, že odemkneš jádro je 50:50 a že i čtvrté to zase 50:50. Athlon (Phenom) X4 stojí stejně a výkon je podobný a je to
jistota. Místo freezera raději Gelid Tranguilo.
Tady tip jak by to mohlo vypadat: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 0W010QLH01
jistota. Místo freezera raději Gelid Tranguilo.
Tady tip jak by to mohlo vypadat: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 0W010QLH01
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bylo by dobré, aby si uvedl, kolik do toho chceš investovat (jak jsem ti psal už výše), aby nebyl na tebe počítač drahý a současně aby se nepřistupovalo na zbytečné kompromisy kvůli ssnižování ceny.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pc nemá být tak výkoné asi do těch 8 tisíc max ale pořítám s 6-7 tisícema..
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 77010Z2201
Doufám že to něco taky rozjede ...
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 77010Z2201
Doufám že to něco taky rozjede ...
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT/
Miny a pasiánc určitě
Miny a pasiánc určitě

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Phenom II je dobrá volba, obzvláště když je v akci. Case od Redstar bude katastrofa už jen podle ceny, ale tak pokud od něj nic nečekáš, komponenty podrží. Zdroj bude spíše EC než-li Fortron, jak si ho pamatujeme. Lepší volbou by byl tento Seasonic. Paměti vyměň za tyto Kingstonky s nižším časováním. Ke GK snad ani nic říkat nebudu, výkonem to bude děs a bída, ale pokud neplánuješ hrát hry - btw. nestačila by ti jen ta integrovaná? Na vybrané desce ji už máš. A poslední věc, HDD, ten je v pořádku, F3 jsou dobrou koupí.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2986
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 09:21