Port forwarding

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Matyz
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Port forwarding

Příspěvekod Matyz » 21 úno 2011 19:44

Ahoj, sice jsem to tu už jednou postoval, ale fakt nevim proč nejdou mi otevřít porty v routeru - zkoušel jsem udělat už několik serverů na mém PC, ale fakt nechápu proč to nejde, jelikož hry hrát na určitém portu můžu, ale když chci hostovat tak to nejde :(
Můj Setup - Internet -> Modem TCM420 -> Router Belkin F5D7231-4 -> počítače v síti...
Samodzřejmě že už jsem zkoušel vypínat všechny firewally, DMZ, Dynamickou DNS (nutně bych potřeboval sprovoznit pro můj home fileserver) a další ptákoviny...
http://pc-help.cz/viewtopic.php?f=45&t=60990&hilit=port+forwarding - tady je moje předchozí téma, vyšli jsme s tím že adresa od routru směřuje k jinému u mého providera, ale asi jsem zapoměl poznamenat, že je tam neště ten modem :D Takže tohle je adresa směřující na modem. Je divný že jakejkoliv online (i offline) open ports checker mi hlásí že mam všechny porty zavřený což se mi zdá jako úplná blbost ...

Zkoušel sem už snad všechno, nevíte čím by to mohlo být ?

M.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Port forwarding

Příspěvekod Žbeky » 21 úno 2011 19:55

Na modemu nastav DMZ na router a na routeru DMZ na PC. Případně router nastav do bridge.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Matyz
nováček
Stav:

Příspěvekod Matyz » 21 úno 2011 20:01

Super, v routeru sem už dmz zkoušel, tak zkusim to wireless bridging ;) (V modemu žádná administrace ani není)
Naposledy upravil(a) Matyz dne 21 úno 2011 20:15, celkem upraveno 1 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 úno 2011 20:03

Wireless bridging asi nebude to pravé ořechové. Celý router by musel být v bridgi a ne NATu. To je ale teď zbytečné řešit, pokud nedokážeš nasměrovat data z modemu na konkrétní IP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Matyz
nováček
Stav:

Příspěvekod Matyz » 21 úno 2011 20:12

:D to už jsem zjistil takže sem musel resetovat router a znovu nahrát nastavení ... Jinak přikládám info z routeru...
http://www.upnito.sk/imgresize.php?id=4 ... 754&ms=728

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 úno 2011 20:18

To bychom dořešili později. Nejdřív musíš nastavit ten modem, aby forwardoval porty zvenku na ten router

Matyz
nováček
Stav:

Příspěvekod Matyz » 21 úno 2011 20:21

OK, bohužel v modemu se nic nastavit NEDÁ :D - přikládám screen
http://www.upnito.sk/imgresize.php?id=2 ... 181&ms=728
(už mě taky napdalo jestli tam nejní firewall)

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 21 úno 2011 20:24

Modem v tomto případě funguje jen jako jakýsi spojovací prvek mezi CATV a routerem, zde bych nic nenastavoval.
Raději prověř, zda máš opravdu port 80 propustný tím, že se zeptáš svého ISP.
Jinak zkus napojit pc přímo na modem a vyzkošej to takto.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 úno 2011 20:25

Potom už je možnost taková, že opravdu má i on neveřejnou IP a funguje jen jako převodník RJ-11 na RJ-45. Potom jsme tam, kde jsme byli minule. Pošli mail poskytovateli, jak to vlastně máš a jestli máš veřejnou IP.

Matyz
nováček
Stav:

Příspěvekod Matyz » 21 úno 2011 20:28

Jo, mrknu na smlouvu :) , jen mi vysvětlete že ta hra funguje na tom určitém portu ale když chci hostovat, tak to nejde...
Naposledy upravil(a) Matyz dne 22 úno 2011 19:33, celkem upraveno 1 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 21 úno 2011 20:36

Protože jsi za NATem. Ten funguje tak, že odchozí relaci si zapamatuje a pokud se vrátí odpověď, tak ví kam ji poslat. Pokud mu ale příjde komunikace zvenčí bez předhozí iniciace zevnitř, tak neví komu to má poslat a paket zahodí. Proto se můžeš připojit ty na server (zeptáš se první), ale ne oni na tebe (oni jsou první a router neví co s tím).

Matyz
nováček
Stav:

Příspěvekod Matyz » 22 úno 2011 19:35

Takže na smlouvě je jenom zmínka o tom že sme platili za router (vydřiduši :D) a ještě 200 Kč za vnější IP adresu ...
Vyzkoušim ještě připojit PC rovnou k modemu
Naposledy upravil(a) Matyz dne 22 úno 2011 19:52, celkem upraveno 1 x.

Zpět na “Administrace sítě”