Ahoj lidi právě jsem zjistil pro mě hrozně zajímavou věc... Procesor : AMD Athlon64 3000+ se dělá jak na socket 754 tak na socket 939???, Je to opravdu totožný procesor?? Nebo se jen zdánlivě stejně jmenují ale mají drobné rozdíly????
Začal jsem se zabývat taktováním procesorů a rozhodl jsem se to vyzkoušet na starším modelu... 3000+
Pc komponenty-jak mám vybírat Vyřešeno
Re: Pc komponenty-jak mám vybírat
Tento procesor jsem vlastnil asi jěště před rokem je to jednojádro které má v základu 1,8 GHz.Zkoušel jsem ho taktovat-dostal jsem se až 2,1 GHz ale už to někdy padalo tak jsem ho nechal na 2,0 GHz.(nevým jestli to je ten procesor co myslýš ty, ale mám ho na 939.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Úno 2011 06:23) ---
Kdyby jsi chtěl o něco levnější tu grafiku tak tady ještě je Sapphire Radeon HD 5770 (Má celkem taky slušný výkon). A pokud ti je Phenom II pro tebe moc (že ti je velikost cache 6144 KB hodně tak si kup athlona II- Ten se dá dneska pořídit do 1500 Kč). Někteří lidé říkají že když si připlatíš na Phenoma II tak je prej lepší si jpřiplatit a něco více a koupit Intel. Je sice o něco lepší než AMD , ale taky o dost dražší než AMD.Napiš kolik chceš do počítače investovat a pak ti můžem napsat co by se asi pro tebe hodilo.Hlavně si uvědom že so do PC nevyplatí vrážet nad 8 000 Kč.Dalo by se říct že PC je investice na nic ,protože se ti ty prachy nikdy nevrátěj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Úno 2011 06:23) ---
RoOfli píše:Ahoj lidi...Jse s pc hardwerem začátečník..A chci si koupit nový pc..Tak se ptám jak správně vybírat komponenty aby seděly,nevrčely a hlavně aby jely..PoraĎte mi děkuji
Kdyby jsi chtěl o něco levnější tu grafiku tak tady ještě je Sapphire Radeon HD 5770 (Má celkem taky slušný výkon). A pokud ti je Phenom II pro tebe moc (že ti je velikost cache 6144 KB hodně tak si kup athlona II- Ten se dá dneska pořídit do 1500 Kč). Někteří lidé říkají že když si připlatíš na Phenoma II tak je prej lepší si jpřiplatit a něco více a koupit Intel. Je sice o něco lepší než AMD , ale taky o dost dražší než AMD.Napiš kolik chceš do počítače investovat a pak ti můžem napsat co by se asi pro tebe hodilo.Hlavně si uvědom že so do PC nevyplatí vrážet nad 8 000 Kč.Dalo by se říct že PC je investice na nic ,protože se ti ty prachy nikdy nevrátěj.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5G0111JA01
Tady je něco co doufám je nejlevnější možností a taky to už něco utáhne :)
Tady je něco co doufám je nejlevnější možností a taky to už něco utáhne :)
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo-dobré.Tak to může být.Utáhne to i nejnovější hry na vysoké detaily.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Jestli máš počítač tak ůžeš použít starou skříň někdy i zdroj.
TO: karl97: Zdroj bych neriskoval. Raději koupit nový.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak. Spíš ještě mechaniku nebo disk. Zdroj kupovat vždy nový, jinak bude zle 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2986
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 říj 2024 09:21