Zatuhnuti pc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tommmmm
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zatuhnuti pc

Příspěvekod tommmmm » 24 úno 2011 20:57

Ahoj mam problem s pc, po reklamaci a vlozeni nove desky a pameti jsem zjistil ze pc zatuhava. Myslel jsem ze se mezi sebou hadaji ovladace mezi starou deskoua tou novou, proto jsem naformatoval disk a spustil novou instalaci, jenze vzdy ve stejnem miste, kdy se mel system zacit instalovat se opet pc zatuhl a konec. Pomohlo pouze vyndani jednoho modulu a vse bylo v poradku a instalace se dokoncila. Pak jsem opet zandal druhy modul a opet pc zatuhava.
Tady jsou nejake dalsi informace:
Deska je http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... _13/specs/
Pameti jsou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763
Casovani jsem vzal z cpu-z:
DRAM frequenci 666.8
FSB DRAM 1:2
CAS CL 9
CAS tRCD 9
CAS tRP 9
Cycle time 24
Row refresh cycle time 127
Comand rate 2t

Muzete poradit co s tim nebo mam rovnou desku nebu pameti reklamovat?

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Zatuhnuti pc

Příspěvekod El Diablo » 24 úno 2011 21:32

Vadná RAM, otestuj ji memtestem, třeba z UBCD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 24 úno 2011 21:35

Nejprve otesuj paměti Memtestem nebo GoldMemory (ideálně přes noc, protože abys dostal nějakej kloudnej výsledek chce to aspoň 6-8 hodin).

Případně ozkoušej zda-li to tuhne s oběma pamětma (vždy osaď jednu). Pak budeš vědět jestli je špatnej jeden z modulů (kdyby byly oba, tak to by byla fakt haluz) nebo deska.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 úno 2011 01:21

Buď je jedna RAM vadná, nebo zkus dát místo ručního nastavení RAM na auto. Jinak otestuj, ale alespoň 2 - 3 x celý test.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

tommmmm
nováček
Stav:

Příspěvekod tommmmm » 25 úno 2011 10:31

Ahoj tak jsem zkusil Memtest86+ a pokazde se me cca do dvou minut zastavi cas jakoby se to seklo, je to normalni, ikdyz znamenko + za memtest stale blika. V tu chvili mi nejde ani kdyz stisknu c jako configuration tak se nic nedeje. Nikdy jsem s timto programem nic nedelal tak nevim zda to tak ma byt. Udela me to jak pri osazeni obou ram, nebo jakekoliv jedne z nich.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 úno 2011 22:11

Spustil jsi ho z CD?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

tommmmm
nováček
Stav:

Příspěvekod tommmmm » 25 úno 2011 22:57

Ano pustil jsem ho z cd, dneska jsem zkusil nastavit v biosu frekvenci na 1066 z puvodnich 1333 a najednou to slo, vypnul jsem to po 45 minutach. Zitra zkusim druhou pamet a uvidim, jinak jsem to same vyzkousel i s Goldmemory a taky zasek na 1333. Kde je tedy chyba?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 úno 2011 23:09

Zřejmě nesnáší tak vysokou frekvenci, nebo ji nesnese northbridge případně jejich společná kombinace i když by měla. Problém může být i v časování pro RAM je udáno CL9 (9-9-9-27) ale CPU-Z ti vypisuje 9-9-9-24 (doufám že jsem vybral správné hodnoty) zkus to nastavit v BIOSu manuálně, pokud to jde. Další věc je teplota chladí se chipset a RAM dostatečně?

tommmmm
nováček
Stav:

Příspěvekod tommmmm » 27 úno 2011 16:45

Tak jsem vyzkousel GM a i na tech 1066, kde v Memtestu po 45 minutach bylo vse v poradku, tak u GM zasek, pek jsem zkusil dat 800 a obe pameti prosli cely test cca 3 hod.Ovsem po osazeni obou modulu zaroven po 16 min opet zasek.

Zpět na “Problémy s hardwarem”