Špatné zapínání monitoru LCD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

varok
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Špatné zapínání monitoru LCD

Příspěvekod varok » 27 úno 2011 11:27

Dobře, děkuji, zkusím zjistit servis a hlavně kolik by to stálo. Jestli to bude okolo 1500,- kč tak budu silně uvažovat o koupi nového monitoru.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 úno 2011 11:33

Těch 1500,- bych předpokládal jako spodní hranici - tedy spíš víc.

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 27 úno 2011 19:26

Když se dá nový monitor koupit za asi 2500,- kč, tak oprava dražší než 1500,- kč? No nevím.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 úno 2011 19:36

Opravy jsou bohužel někdy dražší než nová zařízení - zeptej se nejprve v servisu.

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 02 bře 2011 09:26

A bohužel někdy i na kratší dobu. Kdysy nechával tatík opravovat monitor, ale ještě klasický ten velký a stálo to 500,- kč. Vyměnili mu tam dva kondenzátory a zase to fungovalo. Po měsíci to blblo znovu. Závada byla, že po nějaké době se začal třepat obraz, po bouchnutí do monitoru to přestalo. Pak se to zhoršovalo, tak to nechal tatík opravit. V té době ale stály monitory okolo 3500,- kč ty nejlevnější a oprava za 500,- kč se vyplatila. Dnes se pohybují ceny monitorů okolo 2500,- kč ty levnější, tak jestli servis moc podražil a pod 1500,- kč nepůjde, koupím monitor raději nový. Děkuji za odpovědi.

varok
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod varok » 11 bře 2011 09:44

Tak nakonec mi to nedalo a monitor jsem otevřel. Jelikož elektronice trošku rozumím, tak jsem si na jiném foru přečetl, čím to nejčastěji bývá. V monitoru jsou dvě DPS. Jedna je velká klasické konstrukce, asi zdroj monitoru a jedna malá SMD konstrukce. Na té velké byly nafouklé dva elektrolytické kondenzátory. Ty jsem vyměnil. Potom u konektoru od přívodní šňůry byly asi studené spoje, tak jsem to pořádně odsál ty snople a dal tam nový cín a pořádně prohřál. Monitor už zase funguje jako nový. Ten jeden den při rozebrání a zase poskládání za to stál. :smile:

Co by jsme ale chtěli, že? Na zadní straně je samolepka s nápisem MADE IN CHINA.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”