Zaseknuti pc pomuze jen reset

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Hegi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zaseknuti pc pomuze jen reset

Příspěvekod Hegi » 18 úno 2011 16:04

Zdravim mam problem s pc: Základní deska : P5N-T DELUXE,
Procesor:Intel Core 2 Quad Q9300,
Paměti: A-Data +Series EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz EXTREME,
Grafická karta: Gigabyte nvidia geforce GTX 460 ,
Zdroj:LC-POWERLC6600 600W v2.2 Black Giant Silent,
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB
Mechanika: ASUS CD/CD-RW/DVD/DVD-RW/ DVD-RAM
Problem byl v obcasnem zaseknuti pc pri hrach. Nestavalo se to moc casto.Do te doby nez jsem si rekl ze by to mohlo byt procesorem protoze klidova teplota byla kolem 60° vetsinou i vic. Tak jsem koupil poradny chladic na procesor teplota se srazila tak o 10° +-. Jenze pocitac se ted zasekava furt jde o zasek typu ze pomuze jen restart pc. a Zasekne se i pri startu Winu. Zkousel jsem jeste hodit bios do startovniho nastaveni a nic. Nejak mi uz dosli napady... :( Ocenim veskery napady ale preinstalovavat winy se mi fakt nechce... Mozna by to mohlo byt hdd nevim

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Re: Zaseknuti pc pomuze jen reset

Příspěvekod El Diablo » 18 úno 2011 16:27

Zkontroluj RAM memtestem
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 18 úno 2011 16:32

Zkus méně náročnou grafickou kartu popř. vyzkoušej jiný zdroj.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 úno 2011 18:02

Doporučuji vyčištění PC programem Ccleaner a to i registru (povolit zálohu registru). Potom spustit kontrolu disku s opravou případných chyb a otestovat paměti programem Memtest. Není na škodu ani vložit log z programu HiJackThis do stejnojmenné sekce a požádat o kontrolu (tím vyloučíš viry a jinou verbež).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Hegi
nováček
Stav:

Příspěvekod Hegi » 20 úno 2011 12:27

Ccleanrem mam komp procistenej, fragmentaci disku nemam zadnou, HiJackThis neumim pouzivat :( , a pri testovani ramek Memtestem se mi komp vzdycky zasekl v nejake casti tak jsem nevidel finalni vysledky :( ale co jsem na to klikl v pulce tak jsem mel 0 erroru

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 úno 2011 21:12

No do poloviny může být dobrá, klidně se může tvářit jako dobrá i při vícenásobném testování a chyby se objeví až po několika hodinách.
Zkus použít UBCD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 úno 2011 21:55

Paměť je třeba otestovat alespoň 2 - 3 x celý test. Musí být bez chyb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Hegi
nováček
Stav:

Příspěvekod Hegi » 28 úno 2011 16:32

Ted to zkousim tak, ze jsem vyhodil vzdy jednu ramku 1. testoval memtestem na 200% nenaslo to zadny error jen sem tam mi spadl ovladac na grfarnu ted testuju 2. uz mam na mem testu 300% a zas 0 erroru necham to dal bezet tedka mi graficky ovladace nepadaji ... ale je divny ze se kdyz jsou ty ramky samy tak nedochazi s zaseknuti pc

Hegi
nováček
Stav:

Příspěvekod Hegi » 01 bře 2011 15:56

doplnim info 2. jsem nechal celej den asi na 2500% bez erroru a dneska znova testuju 1. uz jsem na 850% zas ber erroru a necham to cely den. Plus jsem se vcera dozvedel ze se ty ramky musi nastavit rucne v biosu tak to taky zkusim jestli to pomuze.

Georginek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Georginek » 01 bře 2011 16:59

Hele, tak predne, jaky mas teploty CPU pri Iddle/load? Otestuj pomoci OCCT(Linpack)...... Dlouhodobe maximum je 72. Do 60 by ses mel vejit...
Pokud ne, jak mas resene chlazeni v bedne, jaky mas CPU cooler? je dobre nasazeny......
Dale bych otestoval RAM. NIKOLIV Memtestem, ale GoldMemory. Staci 2-3cykly. Pameti nejdirv nastav podle stitku, tj frekvenci, casovani i voltaz. Otestuj obe dohromady tj v Dualu. A dej vedet, jestli to udela chybu.
Dale pak otestuj grafarnu pomoci Furmark, ci MSI kombustor a sleduj teploty.....a napis jake jsou
Dale pak otestuj HDD pomoci HDtune na vadne sektory (zalozka Health) Quick scan vypnuty

Ten zdroj je totalni bida.

Hegi
nováček
Stav:

Příspěvekod Hegi » 01 bře 2011 18:59

Ok tak ted jsem dal do kompu obe ramky a nastavil jsem to po dlouhem hledani v biosu a pustil jsem testovani OCCT procesor byl vytizenej 90-100% a ramky kolem 80-90% a neseklo se to teploty se mi vlezly do 70° chadis na procesor mam ted novy - http://interlink.tsbohemia.cz/chladic-c ... 88960.html a skrin bych rekl ze mam taky dobre vetranou na bocnici mam ventilator 25cm a ze predu na bedne 12cm grafarnu mam ted asi 4-6 mesicu novou a klidova teplota je kolem 36° ted jeste zkusim ten test gold memory ale vypadato ze to bylo asi tim nenastavenym biosem

Hegi
nováček
Stav:

Příspěvekod Hegi » 03 kvě 2011 12:51

Tak mam nove info ramky jsem konecne proveril goldmemory. Testoval jsem to 6 hodin, 3 cykly a nic to nenaslo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kompletní zaseknutí PC Příloha(y)
    od kamilmen » 23 dub 2025 02:07 » v Problémy s hardwarem
    11
    5646
    od kamilmen Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 17:12
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem