Zdravím, končí mi licence u NODa, se kterým jsem byl vcelku spokojen, nicméně studentský život je boj o korunky, že ano. :)
Potřeboval bych tedy free alternativu. Známí používají Avast, jenže ten jsem míval před lety na stolním PC a brutálně mi ho zpomaloval (nebylo to žádné dělo), vůbec jsem si ho neoblíbil a jistou averzi k němu mám dodnes. Avast je jediný, ke kterému mám nějaké reference, četl jsem o pár jiných, ale nemám k nim žádné ohlasy od známých ani z doslechu. Jednou když jsem stahoval jeden z těchto free antivirů, v archivu k němu byl rovnou přibalen i nějaký ten virus, takže jsem pak několik dnů čistil celý komp a nakonec radši přešel na placené spolehlivé antiviry...
Nijak moc si nepotrpím na spousty nastavení, jediné co potřebuju je abych v tom počítači měl aspoň nějaký bezpečnostní soft, na který se můžu spolehnout kdybych udělal nějakou chybu a stáhnul nějakou kravinu (a že se to může stát každý den).
Takže, mám jít do Avastu, který všem kromě mě vyhovuje, nebo mi doporučíte nějaký kvalitnější, se kterým máte dobré zkušenosti?
Ještě jedna doplňující... Nepoužívám žádný firewall, resp. jen ten Windowsácký. Je to tragédie, nebo pro rozumného uživatele dostačující? Doporučili byste nějaký jiný, zdarma?
Díky moc.
Spolehlivý free antivirus (sháním) Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Spolehlivý free antivirus (sháním)
Také jsem a asi nejen já míval před lety s Avastem problém, ale dnes už je Avast úplně jiný. Je stabilní, nebrzdí a zbytečně neplaší.
Používám Avast a ZoneAlarm - O.K.
Pokud k němu máš nějakou averzi, není problém ho jen vyzkoušet - možná budeš mile překvapen.
Používám Avast a ZoneAlarm - O.K.
Pokud k němu máš nějakou averzi, není problém ho jen vyzkoušet - možná budeš mile překvapen.
OK, zkusím ho, jestli se opravdu změnil tak snad jen k lepšímu. :)
K tomu firewallu, je to nutnost, nebo běžnému uživateli stačí ten defaultní? Sice vím, že bezpečnost nade vše, ale zase nechci mít počítač jak hrad, vzhledem k tomu že v nastavování tady těch věcí jsem totální laik, tak oceňuji jednoduchost onoho předinstalovaného - vypnut nebo zapnut, a když se nějaká nová aplikace pokusí připojit k internetu, ptá se na udělení výjimky. Pro mě ideální. Fungují tak všechny? :)
K tomu firewallu, je to nutnost, nebo běžnému uživateli stačí ten defaultní? Sice vím, že bezpečnost nade vše, ale zase nechci mít počítač jak hrad, vzhledem k tomu že v nastavování tady těch věcí jsem totální laik, tak oceňuji jednoduchost onoho předinstalovaného - vypnut nebo zapnut, a když se nějaká nová aplikace pokusí připojit k internetu, ptá se na udělení výjimky. Pro mě ideální. Fungují tak všechny? :)
-
- Pohlaví:
K tomu firewallu, je to nutnost, nebo běžnému uživateli stačí ten defaultní?
To je otázka do pranice. 100 lidí 100 názorů.
Zone Alarm nemusíš nějak extra nastavovat, jenom se tě může v průběhu práce zeptat zda souhlasíš anebo ne a ty jen odklikneš potřebné - na této úrovni to není žádná věda.
A ještě jeden stupidní dotaz k firewallu, nemám vůbec tušení jak to funguje, ale bere si pro sebe nějaký výkon? Ve správci úloh nejsem schopný identifikovat žádný proces co by mohl být firewall, ale to bude možná tím že ten windowsácký tam bude nějak zaheslovaný pod jménem pod kterým si představím indiánský tanec...
Edit - Prosím tě, kde se u ZoneAlarmu dá nastavit aby ikonka v liště neměnila podobu? Teď se pořád mění mezi logem a buffery měřící "trafic" a hrozně mě to rozptyluje...
Edit - Prosím tě, kde se u ZoneAlarmu dá nastavit aby ikonka v liště neměnila podobu? Teď se pořád mění mezi logem a buffery měřící "trafic" a hrozně mě to rozptyluje...

Určitě ber Avast!
-
- Pohlaví:
To nevím, ale asi to nejde, signalizuje to že tam procházejí data. Jak tě to může rozptylovat? Já o tom ani nevím.

Re: Spolehlivý free antivirus (sháním) Vyřešeno
To víš, zvyk. Používám QIP a když mi někdo píše, tak tam bliká ikonka nové zprávy. Proto jsem na ten roh trochu citlivější. :)
Mám teda ten Avast, sice mě trochu štvala jeho miniaplikace (proč proboha přidávají miniaplikaci, která má tři funkce, ke kterým se mohu dostat jedním klikem na ikonu v oznamovací oblasti, a proč je ta miniaplikace tak obrovská?), tak jsem ji odinstaloval, a zatím teda funguje v cajku, nepozoruju žádné zpomalení a ani nijak neplaší.
ZoneAlarm mě zatím taky nijak neprudí, takže si ho nechám, kdyby mě začal otravovat tak bych se holt zase obrátil na stranu těch co říkají že Firewall stačí předinstalovaný. :)
Dík moc za doporučení, tušil jsem že Avast bude z těch free asi nejlepší, ale stejně jsem chtěl zkusit jestli mi vy, profíci, doporučíte i něco jiného. Díky moc za doporučení jak firewallu tak antiviru, kdyby mě Avast začal zlobit tak se sem zase obrátím. :)
Vyřešeno, děkuji!
Mám teda ten Avast, sice mě trochu štvala jeho miniaplikace (proč proboha přidávají miniaplikaci, která má tři funkce, ke kterým se mohu dostat jedním klikem na ikonu v oznamovací oblasti, a proč je ta miniaplikace tak obrovská?), tak jsem ji odinstaloval, a zatím teda funguje v cajku, nepozoruju žádné zpomalení a ani nijak neplaší.
ZoneAlarm mě zatím taky nijak neprudí, takže si ho nechám, kdyby mě začal otravovat tak bych se holt zase obrátil na stranu těch co říkají že Firewall stačí předinstalovaný. :)
Dík moc za doporučení, tušil jsem že Avast bude z těch free asi nejlepší, ale stejně jsem chtěl zkusit jestli mi vy, profíci, doporučíte i něco jiného. Díky moc za doporučení jak firewallu tak antiviru, kdyby mě Avast začal zlobit tak se sem zase obrátím. :)
Vyřešeno, děkuji!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sháním PC na Windows XP Příloha(y)
od Forhill » 30 črc 2024 13:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 3153
-