Mno já se jí pokusim sehnat někde tady. Moc se mi nechce to objednávat z netu...
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Úno 2011 20:38) ---
Tak a hotovo, nakonec jsem to stejně musel vzít benzínem páč když jsem to jenom šudlal kapesníkem tak tam stejně zůstávali šmouhy. U toho chipsetu to bylo horší, tam to utřít nešlo vůbec páč ta původní pasta byla tuhá jak lepidlo. Jenže tam jsem měl strach abych tim benzínem opravdu nerozleptal to lepidlo čím byla slepená jedna část ke druhé. Tak jsem to zkoušel opartně uchošťourem ale nic to nedělalo takže jsem to v pohodě vyčistil a teď chipset i CPU svítí jako nové... Už to chce jen tu pastu a jedem vesele dál...
Čištění CPU
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Čištění CPU
Tak jsem nakonec stejně objednal z netu tu co jsi mi doporučil. Snad bude OK a vystačí hlavně jak na CPU tak i na ten chipset... :-)
Vystačí a ještě dost zbude.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak, a pasta je doma, kolik jí tam mám dát?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Teplo vodivá pasta se nanáší rovnoměrně a jen ve slabé vrstvě (má jen vyrovnat nerovnosti povrchu procesoru a chladiče). Zarovnat třeba starou telefonní kartou nebo něčím podobným (já to dělám starou klasickou žiletkou). Hlavně to neomatlat kolem a pasty opravdu jen tolik, aby po připevnění chladiče nevytekla mimo procesor.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, no snad to nepokoním...
Jdu se do toho pustit.

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Občas bývá vodivá, tak pozor na to, aby neskončila někde, kde by skončit neměla.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tahle by měla být nevodivá, ale stejně dám pozor. Nikde vedle nebude... 
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 19:36) ---
Tak, dokonáno, doufám že jsem to tam namatlal dobře. Je normální že ta pasta, když jsem jí tam kydal, začala jakoby tuhnout? Ani jsem to skoro nezamatlal okolo ale když si vezmu kde všude to bylo když jsem to z toho sundaval, tak myslím, že teď je to luxus...

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Bře 2011 19:36) ---
Tak, dokonáno, doufám že jsem to tam namatlal dobře. Je normální že ta pasta, když jsem jí tam kydal, začala jakoby tuhnout? Ani jsem to skoro nezamatlal okolo ale když si vezmu kde všude to bylo když jsem to z toho sundaval, tak myslím, že teď je to luxus...
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak, už jsem to poskládal a zprovoznil tak to jdu testnout... Pokud to poběží jak má a nebude se nějak extrémě přehřívat, téma uzamknu... Zatím to vypadá v klidu, teploty CPU v klidu na cca 32°C, základní deska na 38°C a jedině grafika je dost vysoko (64°C) ale to bude tím, že je na ní jenom pasiv a stejně na tom tak nesejde, PC je už určeno spíš na internet a takovou tu běžnou práci, na hry mám lepší raketu...
BTW, teploty měřím v Everestu, jaký je rozdíl mezi "CPU" a "CPU dioda" ??? Teplotně je to zhruba nastejno (+- 2-3°C)...

BTW, teploty měřím v Everestu, jaký je rozdíl mezi "CPU" a "CPU dioda" ??? Teplotně je to zhruba nastejno (+- 2-3°C)...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4919
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2791
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”