32 bit nebo 64bit???, Prosím o radu...
32 bit nebo 64bit???, Prosím o radu...
Snažil jsem se najít řešení na netu a nenšel jsem... Mam procesor AMD Athlon 64 X2 4800+ s dvoujádrový procesor s podporou 64 bit . 2Gb DDR2 A grafiku 512... A nevím co tam mám dát za OS ( Windows XP 32 bit, nebo Windows 7 32bit, nebo Windows 7 64bit) Jde mi především o výkon počítače při dlouhodobé zátěži u graficky náročných aplikací........ Poraďte mi, ale i zdůvodněte abych konečne pochopil v jakych případech jaký OS používat dík moc.....
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: 32 bit nebo 64bit???, Prosím o radu...
Tak já bych ti doporučil Windwos 7 32bit! Oproti xp je rychlejší a prostě je takový celkově lepší.
Vzhledem k tomu že máš pouze 2Gb RAM tak 32bit. Proč 32bit? protože 64bit nebude stíhat a bude ten PC takovej nemastnej neslanej.
Nejlepší volba pro tvůj PC Windows 7 32bit. :)
Vzhledem k tomu že máš pouze 2Gb RAM tak 32bit. Proč 32bit? protože 64bit nebude stíhat a bude ten PC takovej nemastnej neslanej.
Nejlepší volba pro tvůj PC Windows 7 32bit. :)
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
Dík... A ještě dotaz nemají XP problémy s dvoujádrama???? Někdo jsem četl žě jo... Windows 7 jsou náročněší a kdybych chtěl vymačkat z pc co nejvíc doporučíš mi XP ??????
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To že xp mají problém s dvoujádrem je nějaký fake.. A myslím že už bych ti XP nikdy nedoporučil možná kdyby si měl nějakej ,,šrot''. Prostě jdi do sedmiček 

iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Budeš si v dnešní době také kupovat videorekordér VHS?
Jednoznačně 64 bit Win 7. 2GB RAM naprosto dostačující, při klesajích cenách pamětí bych časem 2GB dokoupil.
Pokud chceš z novějšího HW vymáčknout co nejvíce, určitě se ti to nepodaří ve Win XP.
Doba Win XP už de dávno pryč.
Co se týká omezení počtu procesorů u Windows XP:
verze Win XP Home je omezena na jeden procesor
verze Win XP Professional je omezena na dva procesory.
To se ale týká pouze počtu jednojádrových procesorů na jedné desce.
Pokud jde o dvoujádrové a čtyřjádrové procesory, jak Home tak Professional podporují obojí
a ani v praxi jsem nezaznamenal žádné problémy.
Jednoznačně 64 bit Win 7. 2GB RAM naprosto dostačující, při klesajích cenách pamětí bych časem 2GB dokoupil.
Pokud chceš z novějšího HW vymáčknout co nejvíce, určitě se ti to nepodaří ve Win XP.
Doba Win XP už de dávno pryč.
Co se týká omezení počtu procesorů u Windows XP:
verze Win XP Home je omezena na jeden procesor
verze Win XP Professional je omezena na dva procesory.
To se ale týká pouze počtu jednojádrových procesorů na jedné desce.
Pokud jde o dvoujádrové a čtyřjádrové procesory, jak Home tak Professional podporují obojí
a ani v praxi jsem nezaznamenal žádné problémy.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
MIRA123456: Jak jsi přišel na to, že počítač s 2GB RAM nebude 64-bit. systém stíhat? Vždyť je to hloupost.
h.zemla: Tvůj počítač není tak slabý, aby nezvládal nové operační systémy. Návrat k XP ovšem nedoporučuji. Nové sedmičky dokáží mnohem lépe využít HW počítače a oproti Vistám nejsou na samotný HW o víc náročnější, než XP. U nových počítačů s výkonnými procesory je použití lepšího OS snad i nutnost. Sám jsem si poměrně nedávno skládal PC, na kterém jsem měl asi měsíc XP a bylo to šílené. Ten počítač mrznul a byl značně nestabilní, což jsem zde dokonce i řešil. S novými Sedmičkami běží počítač výborně.
Volba mezi 32 či 64 bit. systémem je vyloženě na tobě, záleží jaké aplikace používáš. Já kupříkladu měl v 64-bitovém systému problém s Delphi, které jsem potřeboval do školy. Náhradu jsem sháněl velmi těžko. Dnešní trend je ovšem přecházet na 64-bit. S aplikacemi již nejsou problémy a jak bylo zmíněno, cena RAM není vysoká. V tomto směru mohu souhlasit s MiliNess..
h.zemla: Tvůj počítač není tak slabý, aby nezvládal nové operační systémy. Návrat k XP ovšem nedoporučuji. Nové sedmičky dokáží mnohem lépe využít HW počítače a oproti Vistám nejsou na samotný HW o víc náročnější, než XP. U nových počítačů s výkonnými procesory je použití lepšího OS snad i nutnost. Sám jsem si poměrně nedávno skládal PC, na kterém jsem měl asi měsíc XP a bylo to šílené. Ten počítač mrznul a byl značně nestabilní, což jsem zde dokonce i řešil. S novými Sedmičkami běží počítač výborně.
Volba mezi 32 či 64 bit. systémem je vyloženě na tobě, záleží jaké aplikace používáš. Já kupříkladu měl v 64-bitovém systému problém s Delphi, které jsem potřeboval do školy. Náhradu jsem sháněl velmi těžko. Dnešní trend je ovšem přecházet na 64-bit. S aplikacemi již nejsou problémy a jak bylo zmíněno, cena RAM není vysoká. V tomto směru mohu souhlasit s MiliNess..
Skládám si pc sám a dá se říct že je to jako kdybych se učíl plavat a v životě neviděl vodu... Takže děkuji za rady dam tam sedmičky 32bit a až zas budou peníze dokoupím ram a zkusím 64 bit. Jěště mě napadá jakou verzy Windows 7 Professional, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Ultimate... Zatím jsem to pc nesložil čekám na doručení procesoru.. Je neco na co si mám dát veliký pozor?? A jak je to s aktualizací BIOSU??? Je to k nečemu?? základovka MSI K9N Ultra MS-7250... Děkuji..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Používám 64bit s 2GB paměti na svém pracovním PC a zatím se nezaznamenal žádný problém s jakoukoliv aplikací (kampatibilní nebo jiný). Rozhodně bych šel u nového PC do 64bit a tvrdit, že 2GB je málo, je nesmysl. Ale 4GB jsou lepší a v dnešních cenách pamětí bych v tom neviděl problém.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Podle mě je dost zbytečné jít do 32-bit verze, když není problém s 64-bit, stojí to cenově úplně stejně a do budoucna je to daleko perspektivnější. Netuším, jakým způsobem by ten počítač měl nestíhat 64-bit, docela blbost. Mám teď doma čerstvě poskládaný počítač s 2GB RAM a W7 64-bit a jede to krásně rychle. A není to žádné dělo, počítač do kanclu poskládané z nejlevnějších částí na alfacomputer.
Abych to shrnul - podle mě je zbytečné kupovat 32-bit když za stejné peníze dostaneš 64-bit a je to daleko perspektivnější do budoucna (někdy si koupíš další RAMky a pak je ani systém nevyužije)
Abych to shrnul - podle mě je zbytečné kupovat 32-bit když za stejné peníze dostaneš 64-bit a je to daleko perspektivnější do budoucna (někdy si koupíš další RAMky a pak je ani systém nevyužije)
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak ono mu to může být jedno pokud by si pořídil -> http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C0V6000TEV má tam jak 32 tak 64bit..
Ale doporučil bych ti si dokoupit jěště http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TW0AKU3W

Ale doporučil bych ti si dokoupit jěště http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 20TW0AKU3W
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
Já mám windows 7 nějakou plně ultra edici všechny verze v obou variantach... (64bit 34bit) Takže až koupím ramky stačí jen přeinstalovat...
MIRA123456 píše:tak ono mu to může být jedno pokud by si pořídil -> http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C0V6000TEV má tam jak 32 tak 64bit..![]()
No tak ale tady to je o cosi levnější. Nicméně pokud má k dispozici už teď úplně všechny možnosti, tak bych každopádně doporučil instalovat 64bit, protože proč reinstalovat kvůli nové RAMce?
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu se sestavením pc
od Patrik54321 » 16 črc 2025 20:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 2195
-