Prosím o kontrolu herní sestavy Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mrazivec
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Prosím o kontrolu herní sestavy

Příspěvekod Mrazivec » 03 bře 2011 22:09

Zdravím všechny. Prosím o kontrolu sestavy. Má sloužit převážně na hry (odreagování). Zatím na nic jiného není dost času. Měl by být v rámci možností co nejtišší, mám ho v noci asi metr a půl od hlavy. Monitor je LG Flatro​n M2062D​-PZ. Sestava by měla být kolem 15.000,- + zřejmě jen klávesnice a myš. Tam už vůbec nevím. Pokusil jsem se na základě prohlížení tohoto fóra o tohle http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5C010ZX501 Nejsem si jistý grafikou a RAMkou. Díky moc za každou radu.
Naposledy upravil(a) Mrazivec dne 04 bře 2011 11:01, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Re: Prosím kontrolu herní sestavy

Příspěvekod Marfy » 03 bře 2011 22:31

Jo-dobrá sestava.Pokud chceš ticho,tak ber tuhle grafiku MSI 460GTX .Paměti jsou v pohodě.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Mrazivec
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Prosím kontrolu herní sestavy

Příspěvekod Mrazivec » 03 bře 2011 22:41

Jojo, nad tou jsem taky přemýšlel. Tam je těch možností prostě víc, ale na Vapor momentálně asi není. A případně nějaká výkonnější (ale tichá)? Co zdroj? Není to moc? Počítal jsem s rozšiřováním do budoucna. Každopádně díky moc.

Mrazivec
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Prosím o kontrolu herní sestavy

Příspěvekod Mrazivec » 04 bře 2011 11:12

Ještě dotaz - co tahle karta? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV0001312 A nenapadá vás nějaká ta klávesnice a myš? Myš možná tahle http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Z000000U1R , ale klávesnici netuším. :idea:
Naposledy upravil(a) Mrazivec dne 04 bře 2011 12:01, celkem upraveno 3 x.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 04 bře 2011 11:28

Asi překlep. Místo odkazu na myš tam máš znovu stejný odkaz na grafiku. :idea:
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Mrazivec
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Mrazivec » 04 bře 2011 12:02

Upraveno - díky.

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Bře 2011 16:25) ---

Jo a není nějaký problém s tím Gellidem? Vejde se se zdrojem do skříně tak, aby foukal smysluplně? A co paměti? Snažil jsem se najít slušné časování, ale nevím, jestli zase není malá frekvence. :?

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 bře 2011 18:00

Chladič se vleze v pohodě do skříně.Ten Radeon HD6850 je stejně výkonný jako GeForce 460GTX,ovšem GeForce má výhodu v PhysX a podle testů se jedná o jednu z nejtišších grafických karet.Ten Radeon má sice stejný chladič,ale nečetl jsem testy,takže nevím jak má nastaveny otáčky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Mrazivec
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Mrazivec » 04 bře 2011 21:23

Tak to je super, půjdu asi do té Nvidie. Doufám, že i s tímhle omezeným rozpočtem si něco zahraju. Jinak ty paměti a zdroj snad budou v pohodě. Myš a klávesnici asi taky zvládnu. Jenom pořád nevím, jestli nemám někde ubrat, potřebuju to vybalancovat mezi těmi 15-16 000, ale zase bych chtěl, aby to mělo smysl a nemusel moc brzo vylepšovat. Každopádně díky pane.

Vlkodlak
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Vlkodlak » 04 bře 2011 21:33

Metro 2033 a GTA iV nepůjdou na nejvyšší ale krom toho všechno ostatní ano. Takže zahraješ, neboj

Mrazivec
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Mrazivec » 04 bře 2011 22:47

No, nevím, jak to při tom omezeném výběru bez těch dvou přežiju, ale zkusím to. :D A vydrží mi tedy ta sestava aspoň chvíli? Vím, že u počítačů fakt těžko říct, ale stejně. Případně kdybych sehnal ještě trochu peněz, co by mohlo být lepší? Ta grafika? Nebo není něco až moc oproti zbytku? Jojo, jsem kapku zmatkář, ale nerad vyhazuju prachy bez rozmyslu. :roll:

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 04 bře 2011 23:17

Sestava ti určitě dlouho chvíli vydrží.Celkově je vyvážená a není tam vyloženě slabý článek.S přibývajícími novými hrami pak časem jen budeš snižovat detaily třeba z nejvyšších na střední a tak podobně.Rozhodně se ale nestane,že bys třeba za tři nebo čtyři roky nespustil hru,protože by například grafika už nebyla podporovaná.

Mrazivec
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Mrazivec » 04 bře 2011 23:40

Tak to jsem rád. Díky všem za rady. Kdyby mě ještě něco napadlo, radši se zkusím znovu zeptat. Případně kdyby byla nějaká jiná připomínka, rád si ji přečtu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”