Kurushi Final - PSX - PC Vyřešeno

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

mistr moskva
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Kurushi Final - PSX - PC

Příspěvekod mistr moskva » 03 bře 2011 19:39

Brej večír,
kdysi jsem byl vlastníkem konzole PS1, na které jsem hrál zajímavou logickou hru Kurushi Final - viz. http://mrakoplash.wz.cz/games/kurushi.html

Rád bych si tuto hru opět záhrál na PC, ale nevím přesně jak na to. Stáhnul jsem ze stránky megaupload.com 300Mb soubor s příponou rar, který se tvářil, jako ona zmíněná hra, ale po jeho rozbalení jsem dostal dva soubory neznámého formátu s celkovou velikosti kolem 500Mb - nevím, jestli opravdu stáhnul onu hru. Kdyby jste někdo měl radu, kde hledat, uvítal bych ji :)

Taky odkaz na nějaký emulátor s návodem by určitě nebyl k zahození. :)

Předem děkuji za vaše rady a podněty :bigups:
Naposledy upravil(a) mistr moskva dne 04 bře 2011 10:56, celkem upraveno 1 x.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Kurushi Final - PS1 - PC

Příspěvekod X » 03 bře 2011 20:14

mistr moskva
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mistr moskva » 03 bře 2011 20:55

X: se hned nečerti. Většinou je obsah mých příspěvku dostatečně relevantní, ale každý občas udělá chybu ne?

Přípony jsou .bin a .cue

Návody jdu přečíst, děkuji za odkazy.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 bře 2011 22:27

Je to obraz média, spusť Nero, dej otevřít bin a vypal.

mistr moskva
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod mistr moskva » 04 bře 2011 09:12

X: ok, stahuju Nero Trial. Zkusím tvůj postup.

Jen pro doplnění údajů:

Včera jsem to zkoušel spouštět dle tohoto návodu http://pilda.kaspy.cz/weblog/navod-na-e ... s-programu prostřednictvím funkce "Run ISO - spustí hru z vybraného Image souboru," ovšem po krátkém zahrabání mi vyskočí hláška "Missing render-texture extension!" dám OK a následě se objeví "no pixel format availabe" - hledal jsem na fóru pod výše zmíněným odkazem a narazil nanásledující rady:

- přeinstalovat ovladače na grafickou (nejnovějšími ovladači od výrobce) - tady trošku tápu, dám-li správce zařízení - hardware - grafické adaptéry, zobrazí se mi "Mobile intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family" což by zřejmě měla být má grafická karta? Takže jsem prostřednistvím googlu našel tyto ovladače http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... y&lang=eng a naistaloval - ovšem Kurushi se spustit nepodařilo...
- nebo se podívej jestli máš vůbec grafické pluginy v té složce plugins - to jsem zkotroloval, pluginy by měly být na svém místě
- Také je možný, že používáš špatný grafický plugin - nevím jak nesprávný plugin identifikovat a jak určit plugin správný :/

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Bře 2011 12:43) ---

Teda tak se vůbec nedaří... S tím Nerem jsem nějak moc nepochodil... vygooglil jsem nějaké informace, podle kterých slouží ten soubor .cue jako "nějaké vodítko" k vypalování toho souboru bin - takže jsem ho zvolil vypálit na CD, Nero mě upozornilo, že se jedá o obraz souboru a jestli jej chci vypálit - potvrdil jsem. Proběhlo vypálení. Nero zahlásilo, že je vše ok, ale CD ztalo čisté a při druhé zkoušce jsem zjistil, že už na něj nejde nic vypálit, takže asi poputuje do koše...

Načež jsem zkusil pomocí programu winBIN2ISO převést ten bin soubor na ISO a opětovně jej spustit přes emulátor, ale opět mi to vyblije "Missing render-texture extension!" Takže opravdu nevím :/

S tím Nerem to určitě byla moje chyba - moc nevypaluju, neorientuju se.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: Kurushi Final - PSX - PC

Příspěvekod X » 06 bře 2011 18:32

- Nero trial nepomůže, protože se dostaneš jen do Nero Express a tam obraz média neotevřeš, abys ho mohl vypálit
- EPSXE je na nastavování a dovybavení doplňky zatím nejsložitější software, co jsem viděl a nainstaloval:
-- je nutné si přečíst ten první "komplexní" návod, ne ten jednoduchý
-- dovybavit pluginy a to ty správné (každé hardware potřebuje jiné, takže je to záležitost člověka od člověka, tedy vysoce individuální)
-- vše přesně nastavit, k tomu hodně pomůže pomocný prográmek: EPSXECutor
-- bez správného BIOSU PlayStationu 1 si nezahraješ vůbec nic, špatně se shání a pokud nemáš PS 1 je to i nelegální
- nepočítej, že pojedou naprosto všechny hry z PlayStationu 1, některé prostě nerozjedeš
- obraz média je na nic, stejně jako špatně zkopírované či špatně vypálené, co není nutné je pálit na černé CD-R z datové vrstvy (jsou i po vypálení černá), já to ale dodržuji, minimálně pro efekt a taková média jsou i kvalitnější
- pro správné načtení originálu pro pozdější vypálení je vhodné použít: Clony XXL 2.0.0.6+CZ - a to přesně tuto verzi, která jako poslední přenáší parametry do: Clone CD 5.2.1.1+CZ - u tohoto softu na verzi nezáleží, ale čím novější, tím lépe + plná je vhodná
- takže pokud nepálíš už obraz (ISO, BIN, ...), tak rozhodně použít Clone CD 5.2.1.1+CZ

P.S.: pluginů je hodně a nejsou jen grafické, ale i zvukové, pro ovládání atd.

mistr moskva
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Kurushi Final - PSX - PC  Vyřešeno

Příspěvekod mistr moskva » 06 bře 2011 19:00

Nenechal jsem se odradit původním nezdarem a znova pročetl všechny návody a případné doplňující fóra. Taky jsem googlil některé výrazy. hlášky, doporučené pluginy a vysledkem je, že Kurushi jede :)

Je pravda, že jsem zkoušel všechny verze programu ePSXe a téměř všechny pluginy, které jsem sehnal. Chyba byla docela triviální, jelikož jsem neměl nainstalovaný directX :blush: Hry jsem nehrál tak dlouho, až jsem zapoměl, že něco takového vůbec existuje :)

Jinak samotné nastavení programu je samozřejmě taktéž klíčové, stejně jako správné ovladače ke grafické kartě a již jednou zmíněný directX.

Každopádně hru spouštím přímo z toho image - nic není potřeba vypalovat, jen je dobré nastavit správný plugin na CD-ROM.

Zpět na “Hry”