Dobrý den.
Mám problém s přehřívání CPU u notebooku. Normální teplota cpu je 60 stupnu. Při hraní např: Anno 1404 a Mafie 2 po 30 min ma CPU až 85 stupnu, přitom běží pod notebookem chladící podložka a před 3 dny jsem z notebooku vysával prach a žádné velké zlepšení jsem nerozpoznal. Notebook je starý asi 2 a půl roku. Značka notebooku je Libra, asi ji neznáte, já taky moc nevím, co to je zač. Kamarád má teď nový notebook nějaký Acer Aspire za cenu něco do 15K a když přiložím k jeho ventilátoru ruku, jako by tam žádný ventilátor nebyl, jeho notebook je sice o 2 a půl roku novější, ale že by to až tak moc pokročilo? Jde teplota ještě nějak snížit, nebo se s takovým ústředním topením budu muset smířit ?
Přehřívání notebooku
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Přehřívání notebooku
dej ho do servisu.. Oni ho rozeberou a ventilátor vyčistí + promažou
Teploty budeš mít zase O.K.

Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
Zkusím tedy servis, už jsem to plánoval, protože mě nějak blbne příjem Wi-fi signálu. Četl jsem na internetu, že je kolem celé obrazovky monitoru je obtočen nějaký přijímač signálu a mohl by se časem přiskřípnout v pantech mezi odklopným monitorem a tělem notebooku, je to možné? Kolik by popřípadě stála taková oprava.
A ještě jsem se chtěl zeptat. Mám v notebooku velikost HDD pouze 320GB a to mi už nestačí. Půjde to vyměnit za rozumný peníze za větší HDD u pc to není problém, ale u notebooků nevím. Nebo je lepší si pořídit externí HDD a filmy a méně používané programy dávat tam? Děkuji za odpovědi.
A ještě jsem se chtěl zeptat. Mám v notebooku velikost HDD pouze 320GB a to mi už nestačí. Půjde to vyměnit za rozumný peníze za větší HDD u pc to není problém, ale u notebooků nevím. Nebo je lepší si pořídit externí HDD a filmy a méně používané programy dávat tam? Děkuji za odpovědi.
Disk si vyber tady: http://www.alza.cz/pevne-disky/2-5-hdd- ... 849718.htm
Dát větší není problém
Dát větší není problém
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V běžném sevisu oprava stojí cca okolo 600Kč,- :) Nedávno tam sestra dávala notebook páč nesnáčíp notebooky HP strašně těžko se dostává k chladiči.
Jinak ten odkaz jak poslal Vlkodlak tak tam si vybereš HDD do notebooku.. Ale myslím že by nebyla špatná volba ani extrerní HDD.
Extrerňák bych zvolil třeba tento --> Kvalitní značka, dostačující místo, mám ho také a mohu jedině doporučit: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 24E00012NT
Jinak ten odkaz jak poslal Vlkodlak tak tam si vybereš HDD do notebooku.. Ale myslím že by nebyla špatná volba ani extrerní HDD.

Extrerňák bych zvolil třeba tento --> Kvalitní značka, dostačující místo, mám ho také a mohu jedině doporučit: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 24E00012NT
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 11 Pro 64GB Green
Děkuji. To bych asi raději bral ten externí. Měl bych kapacitu 1.32TB. Čistě teoreticky. Pokud budu mít na externím disku nějakou hru, půjde spustit jako z normálního interního disku, jako každá jiná? Pokud to připojím třeba přes usb 3.0 asi 2.0 to nebude stíhat.
Asi před hodinou se vyskytl takový problém. Počítač nebere myš. Když napojím myš do usb 2.0, kurzor se nehýbe. A notebook píše, že zařízení počítač nerozpoznal. Když dám aktualizaci ovladačů, systém napíše, že jsou ovladače aktuální. Zkoušel jsem myš zapojit do jiného pc a tam jde. A to je ten počítač o 5 let starší než můj notebook. Myš nejede v žádném usb, které ma počítač. Najednou se kurzor přestal hýbat při hraní Mafie 2. Chladící podložka puštěna přes stejný usb port běží, tak jak má. Nemáte tušení v čem může být problém?
Asi před hodinou se vyskytl takový problém. Počítač nebere myš. Když napojím myš do usb 2.0, kurzor se nehýbe. A notebook píše, že zařízení počítač nerozpoznal. Když dám aktualizaci ovladačů, systém napíše, že jsou ovladače aktuální. Zkoušel jsem myš zapojit do jiného pc a tam jde. A to je ten počítač o 5 let starší než můj notebook. Myš nejede v žádném usb, které ma počítač. Najednou se kurzor přestal hýbat při hraní Mafie 2. Chladící podložka puštěna přes stejný usb port běží, tak jak má. Nemáte tušení v čem může být problém?
Ať ho připojíš jak chceš hry a programy nebdue stíhat. EXT disk jenom na dokumenty
Aha, tak to je škoda.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přes USB 3.0 nebo eSATA by to stíhalo, ale to na NB asi nemáš.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
EXT disky jsou většinou 5400 rpm a na rychlsot se u nich moc nehraje (přístupová doba)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
USB 3.0 ne viz http://www.alza.cz/pevne-disky/externi/ ... 851664.htm
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Vzdávám se. Došly mi argumenty. Osobně si ale myslím že to pomalé to bude
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1683
-
od helpmeboys