Notebook - hliníkové šasi?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

luboss92
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook - hliníkové šasi?

Příspěvekod luboss92 » 06 bře 2011 21:03

Ahoj odborníci,
hledám notebook, 13 palců. 15" je zbytečně velké a na menších nejsem schopný nic napsat a navíc upravovat texty na tak malém displeji je dost zdlouhavé. Budu ho hodně přenášet, tak bych potřeboval, aby něco taky vydržel, tak jsem hledal a nevím, jestli si koupit s hliníkovými šasi nebo ne. Teď mi jde hlavně se rozhodnout, jaké šasi. Moc se v tom nevyznám, tak jsem rád za každou radu. Dá se vůbec sehnat takový notebook do 20 000 Kč? :smile:

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Notebook - hliníkové šasi?

Příspěvekod karlos » 07 bře 2011 07:13

Nový, nebo jetý? Manželce jsem koupil k vánocům jetý IBM ThinkPad s 13' za 3.500,-. Lehoučký, malinký, pro běžnou práci dostatečně výkonný, titanové šasi. Asi jediná nevýhoda je, díky rozměrům, absence CD mechaniky.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

luboss92
nováček
Stav:

Příspěvekod luboss92 » 07 bře 2011 10:15

To je celkem jedno. Potřebuji ho na studium, takže klidně použitý, ale s větší výdrží, než nový, který vydrží 2 hodiny. Neočekávám, že mi bude nějak hodně padat, snažím se dávat na věci pozor, ale při častém přenášení se může stát cokoliv.
Naposledy upravil(a) luboss92 dne 07 bře 2011 10:23, celkem upraveno 1 x.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 07 bře 2011 10:22

Pokud hliník, tak Apple Macbook 13". Použitých je na Aukru docela dost, ale chtělo by to, aby měl ještě min. půl roku záruku..

luboss92
nováček
Stav:

Příspěvekod luboss92 » 07 bře 2011 11:12

Na apple jsem se taky díval. Jak je to s tím jejích operačním systémem? Dají se tam normálně instalovat věci jako na XP nebo windows 7 nebo je to trochu složitější. Macbook jsem ještě nikdy neměl. A bluetooth je použitelné? Často posílám nějaký drobný soubory přes bluetooth, protože je to rychlejší než připojovat telefon přes kabel.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 07 bře 2011 11:16

Apple bych se vůbec nebál, samozřejmě lze nainstalovat jakýkoliv Windows. Na začátku bootování si jen vybereš, do jakého OS chceš najet. Jsou to povedené notebooky, jen ty ceny, ale pokud seženeš za dobrou cenu, budeš chrochtat blahem. Navíc, MAC OS X je opravdu velmi povedený, myslím si, že jakmile tento OS poznáš, nebudeš chtít Windowsy už nikdy vidět. Modrý zub je dnes snad u všech notebooků již standart..já osobně ho tedy nepoužívám, ale určitě to bude lepší, než kabel..

luboss92
nováček
Stav:

Příspěvekod luboss92 » 07 bře 2011 11:55

Přidám se macbook na seznam a uvidím, jak to bude vycházet, hlavně finančně. Přeci jen je macbook trochu dražší. Líbí se mi ale podsvícené klávesnice. Vím, že to je hloupost, ale několikrát týdně při práci by mi to výrazně usnadnilo život. Ještě k macbooku, je OS český nebo ne? Někde jsem četl, že je pouze anglický, ale zas tak velký problém by to nebyl.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 bře 2011 13:28

Citace z recenze na IBM ThinkPad X31:
Ostře sledovaným kritériem u tohoto typu mobilních zařízení je výdrž baterie. V našem standardním* redakčním testu vydržela interní baterie s udávanou kapacitou 4400 mAh dodávat elektrickou energii po dobu 4 hodin a 27 minut. Navíc je možné přikoupit druhou baterii označovanou Extended-Life Battery o hmotnosti 0,45 kg a udávanou kapacitou 3600 mAh, která se k notebooku připojuje přes replikační port a v redakčním* testu notebook s oběma bateriemi vydržel pracovat po dobu celých 8 hodin a 14 minut navrch!

Velmi příjemnou vychytávkou je ledka v horní části displeje, osvětlující klávesnici.

luboss92
nováček
Stav:

Příspěvekod luboss92 » 07 bře 2011 14:29

karlos: Když je ta ledka v horní části displeje, nezáleží pak také na tom, jak moc je notebook otevřen a podle toho jakou oblast osvětluje? Recenzi jsem si již přečetl, asi ho přidám na seznam, protože má malou váhu a výdrž není špatná.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 bře 2011 16:16

Samozřejmě záleží, ale zatím vždy jsem na klávesnici viděl, kde co je.

luboss92
nováček
Stav:

Příspěvekod luboss92 » 07 bře 2011 16:28

Co si myslíte o tomhle kousku? http://bit.ly/h5NWMS někde jsem četl, že jim moc nejdou klávesnice tohoto typu a blbě se na nich píše. Nevíte něco víc? Sice nemá nic na přisvětlení klávesnice, ale bez toho notebook funguje.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 07 bře 2011 16:40

Obecně slýchám, že notebooky Asus neoplývají přílišnou kvalitou. Osobní zkušennost nemám, jen papouškuji co jsem slyšel povídat jednu paní :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”