Dobrý den.
Nedávno jsem seskládal ze starších dílů PC (http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=63170), jako systém si dal Ubuntu a XP (to momentálně nejede prozatím nevyřešeno zdehttp://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=97&t=64124).
Problém na obzoru asi s hardwarovou komponentou jakousi.
Dnes systém jako by zamrznul, a začaly se ozývat zvuky, jako by se počítač restartovával- takové to cvakání. Chladiče jely v pohodě.
Po vypnutí a zapnutí a při testech Award Bios zobrazil procesor, memory testing a zatuhnutí. Po cca 10 minutách se to rozjelo a systém najel. Pak ještě jednou cvakání někde na MB - v tu chvíli jako by systém nereagoval. Bez restartu, po chvíli to jelo dál. Teď je zatím klid a jede to. Čím by to mohlo být? Díky za pomoc.
Po zapnutí nanajíždí systém - divné zvuky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po zapnutí nanajíždí systém - divné zvuky
Pokud je to cvakání z pevného disku, tak se disk chystá na věčnost. Pokud na něm máš data, o která nechceš přijít, tak je urychleně ulož na jiné medium, či jiný disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Myslím, že to z hardisků není. Cvaká to jakoby někde u procesoru. Nedávno jsem to dával dohromady, tak mám všechno zálohované.
Teď jak na potvoru to jede dobře
, tak to nemůžu uchem ověřit, ale když to cvakalo, tak jsem u toho ucho měl a spíš to slyšel jinde.
Teď jak na potvoru to jede dobře

jo to já nevím proč ti to dělá
Víš co to je Spam? Asi ne, protože spamuješ! Pokud nemáš konstruktivní radu, tak raději mlč. Přečti si pořádně pravidla tohoto fóra a také se jimi řiď! Pic
Víš co to je Spam? Asi ne, protože spamuješ! Pokud nemáš konstruktivní radu, tak raději mlč. Přečti si pořádně pravidla tohoto fóra a také se jimi řiď! Pic
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Oddělej si bočnici a zkus vypátrat, kde to skutečně cvaká. U procesoru, ale nemá co cvakat. Jedině ventilátor by musel o něco zadrhávat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Bočnici mám otevřenou pořád, sem tam upadne větrák GK, je potřeba ho trochu zapřít o prázdný slot pod ním.
Jedná se vždycky o cvaknutí, po něm něco jako by začne najíždět, pak třeba zase cvak a zase najíždění. Kdybych neviděl, že větráky to nejsou, řekl bych, že to zní podobně.
Jedná se vždycky o cvaknutí, po něm něco jako by začne najíždět, pak třeba zase cvak a zase najíždění. Kdybych neviděl, že větráky to nejsou, řekl bych, že to zní podobně.
Tak si ten větrák přišroubuj ne?..jsou tu i antivibrační šroubky
Mc-Buddy
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Většinou takhle cvaká HDD. Ještě leda by cvakali tlumivky...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1811
-
od MrVoltz
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 14:29
-
- 4
- 5480
-
od mmmartin
07 bře 2025 21:46
-
- 10
- 4479
-
od Dolpi
13 srp 2024 18:07
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3186
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1984
-
od peta501