Ahoj, uvažuji o koupi nové HD kamery. Zpracování by probíhalo na notebooku (Core Duo 2 GHz, 2 GB RAM, ATI Radeon X1400 128 MB). Je to vůbec možné? Tím zpracováním myslím pouze překopírování filmečku z karty do notebooku (v co nejlepší možné kvalitě) a v programu Pinnacle Studio video otitulkovat. Toť vše - žádné extra efekty.
Pokud to nepůjde jsou ještě jiné možnosti? Třeba natáčet videa v nejlepší kvalitě a pak nějak softwarově zmenšit, aby šlo otitulkovat? Ve zpracování HD videí se nevyznám, tak budu rád za nějaké tipy. Jde mi hlavně o archivaci videí v co nejlepší kvalitě z dovolených. Díky
Full HD video
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Full HD video
Vždycky je lepší mít zdrojový video ve vyšší kvalitě. Kvalitu snížit můžeš kdykoliv, ale už ji nezvýšíš. Jinak počítej s tím, že tvýmu notebooku dá zpracování HD videa pěkně zabrat.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, nyní jinde na jiném (Pinnacle) fóru diskutuji ze zastáncema (i jinýma) Pinnaclu a je jisté, že 14 je velice náročná a i desktopy s i7, s vynikající RAM a GK mají co dělat. PowerDirector 9 je oproti tomu rychlík. Chtělo by to říci jakou kameru máš v plánu jestli AVCHD či jinou. Notebook bych použil jen jako úložiště a zaměřil se na to, aby se klipy daly přehrát. Sloužilo by to na dovolené či jinde pro kontrolu natočených záběrů.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Zatím mám vyhídnutou kameru Canon http://digitalni-kamery.heureka.cz/canon-hf-m306/. Jak jsem už psal, jde mi hlavně o kvalitní videa z dovolených (momentálně mám starou SD kameru Sony a kvalita na notebooku nic moc), kterým přidám titulky a hotovo.
Představoval bych si to tak, že po dovolené propojím kameru s tv a pustím si záznam a poté ho zkopíruju do notebooku, vložím titulky a překopíruju na externí disk. Rád bych, aby potom to video šlo přehrát plynule i na notebooku.
Představoval bych si to tak, že po dovolené propojím kameru s tv a pustím si záznam a poté ho zkopíruju do notebooku, vložím titulky a překopíruju na externí disk. Rád bych, aby potom to video šlo přehrát plynule i na notebooku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 8844
-
od fenda2
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 08:33