Notebook se nenabijí
Notebook se nenabijí
Ahoj, mám problém s notebookem. HP Pavilion dv5-1020ec. Celé fórum jsem porohledal, zda se to tu již neřešilo, ale bezvýsledně. Notebook se mi nechce nabíjet. Vím, že na toto téma je tady hodně diskusí, nicméně každému se notebook napájel alespoň ze sítě. Mě prostě nic. Notebook je připojen do sítě a najednou, jako kdybych vypojil kabel/vypnul el. proud (všechny el. spotřebiče fungují) a notebook jede na baterku, někdy se stane, že po chvíli (hodině) se zase začne nabíjet (zase jako kdybych připojil kabel do zásuvky). Toto se opakovalo dlouho. Vyhledal jsem proto servis, kde to prý testovali a je prý špatná baterka. Říkal jsem si, že po 2,5 letech na to má baterka právo. Tak jsem ji nechal za 2000,-- vyměnit, ale dělá to pořád. Nechci tady řešit reklamaci opravi. Chtěl bych se vás ale zeptat, co mám dělat, co by to mohlo způsobovat. Nevím ani, zda tento notebook může být napájen bez baterky, přímo ze sítě, atd. Fakt už jsem zoufalý.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook se nenabijí
Kromě vadné baterky mně napadají další čtyři možnosti:
vadný napáječ - zkus si od někoho půjčit stejný na vyzkoušení
vadný kabel nebo z napáječe do notebooku - dtto
vadný nebo z tištěného spoje vytržený napájecí konektor v notebooku - pokud to bude zlobit i s jiným napáječem, je to pravděpodobná možnost, ale na to by snad v servisu přišli - i když ...
vadný napáječ - zkus si od někoho půjčit stejný na vyzkoušení
vadný kabel nebo z napáječe do notebooku - dtto
vadný nebo z tištěného spoje vytržený napájecí konektor v notebooku - pokud to bude zlobit i s jiným napáječem, je to pravděpodobná možnost, ale na to by snad v servisu přišli - i když ...
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Díky za tip. Teď jsem zkoušel přeměřit zdroj. Dává maximálně 2,67V. Abych se ujistil, že měřím dobře, změřil jsem i napětí na jiném zdroji, od jiného notebooku. Ten měl konstatních 19,08V. Takže to nejspíš vypadá na zdroj. Ale škoda, že to nezjístili v tom servisu. Moji doměnku o špatném zdroji potvrzuje i ledka vedle místa, kde se připojuje zdroj. Ledka má po připojení do sítě svítit, ale i když je zdroj v síti, ledka nesvítí. Zjistil jsem ale, že ledka jemně problikává (je to vidět jen ve tmě).
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
V tom případě je to na 99.78% vadný zdroj.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Tak to by bylo nejmenší zlo.
A myslíš že zdroj, nebo přívodní kábl ke zdroji? Doporučíš mi nějakej zdroj? Nemusí být originál, stačí univerzální a aby byla rozumná cena. Je to "starej" notebook, takže nemá význam do toho vrážet peníze. Už tak dost, že jsem do toho dal baterku za 2000,-- 

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nesvítí kontrolka na zdroji a na konektoru jsi naměřil necelé 3 volty, je závada v elektronice zdroje. Kdyby byl problém s kabelem, nebylo by na konektoru žádné napětí. Nový zdroj by měl mít stejné parametry - výstupní napětí a maximální proud, který z něj lze odebírat - a nebylo by od věci, kdyby měl i stejný konektor. Konkrétní typ ti neporadím - nemám notebook a proto přes notebookové příslušenství nemám zas až takový přehled. Snad poradí někdo jiný.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1972
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
24 kvě 2025 22:05